default-image

Εντυπωσιακά περάσματα και σασπένς στο 39ο Ράλι Κρήτης (vid)

Αθλητισμός
Εντυπωσιακά περάσματα και σασπένς στο 39ο Ράλι Κρήτης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο παρελθόν ανήκει πλέον το 39ο Ράλι Κρήτης, που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία με τη συμμετοχή 26 πληρωμάτων, από τα οποία τερμάτισαν 18 και το διοργανωτή Αθλητικό Όμιλο Ηρακλείου να κερδίζει για μία ακόμη φορά τα εύσημα. Νικητές στη γενική κατάταξη ήταν οι Γιώργος Αναπολιωτάκης-Θανάσης Τσιούκας με Seat IbizaGTI 16V και συνολικό χρόνο 28:06,64, με τον Αναπολιωτάκη να κάνει πέντε τις νίκες του στο θεσμό και να γίνεται πλέον ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στην 39χρονη ιστορία του Ράλι Κρήτης.

Ακολούθησαν οι Γιάννης Κακεπάκη-Σπύρος Μπαρδάκης με Mitsubishi Lancer Evo IX με χρόνο 28:24,30, ενώ τρίτοι ήταν οι περσινοί νικητές Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης επίσης με Mitsubishi Lancer Evo IX και χρόνο 28:36,07. Οι μάχες μεταξύ των τριών πληρωμάτων, που επικράτησαν και στην C2 άνω των 2000cc, από ειδική σε ειδική, ήταν μεγάλες και το ενδιαφέρον έμεινε αμείωτο μέχρι τέλους.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί η δουλειά που έκανε η καινούργια ομάδα που ανέλαβε το αυτοκίνητο απέδωσε... Δεν ήταν εύκολη νίκη. Τόσο ο Γιάννης όσο και ο Λευτέρης είναι γρήγοροι οδηγοί. Φέτος ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι, ενώ το αυτοκίνητο είναι από τα καλύτερα που έχω οδηγήσει. Όλα πρέπει να δουλεύουν στο 100% για να κερδίσεις», τόνισε στη "Νέα Κρήτη" ο Γιώργος Αναπολιωτάκης, ενώ ο Γιάννης Κακεπάκης είπε: «Το Ράλι Κρήτης έχει γίνει πολύ ανταγωνιστικό και οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Κάναμε το καλύτερο, όμως το αυτοκίνητο του Γιώργου Αναπολιωτάκη δεν πιάνεται... Ευχαριστώ τους μηχανικούς μου και το φανοποιό μου».

Ο Λευτέρης Αλυγιζάκης, που κατέθεσε ένσταση, χωρίς όμως να αλλάξει τελικά η κατάταξη, σημείωσε: «Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, τρία αυτοκίνητα πρωταγωνίστησαν με πολλές εναλλαγές και στη γενική κατάταξη και στις ειδικές διαδρομές. Αυτό δείχνει το επίπεδο των αυτοκινήτων και των αγωνιζομένων στο νησί. Θα ήθελε και άλλοι Κρητικοί να βγουν και σε αγώνες εκτός νησιού».

Στα δικίνητα της F2 στην πρώτη τριάδα ήταν οι: Δημήτρης Kτιστάκης και Μανόλης με Peugeot 306 S16 Base (προηγούνται στη βαθμολογία του Κυπέλλου Κρήτης), Γιάννης Νικολιδάκης και Μάνος Πετούσης με Peugeot 106 S16 και Λευτέρης Γομπάκης και Στέφανος με Honda Civic Type R.

Στην C3 πρώτοι έκοψαν και πάλι το νήμα οι Δημήτρης Κτιστάκης και Μανόλης, ακολούθησαν οι Λευτέρης Γομπάκης και Στέφανος, ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι Δημήτρης Φραντζεσκάκης και Φραγκίσκος Κλαριδόπουλος με Ford Fiesta.

Στην C4, οι έμπειροι Ανδρέας Περάκης και Κώστας Κουρουγκιαούρης με Peugeot 206 XS ήταν 1οι, ενώ πίσω τους βρέθηκαν οι Βαγγέλης Συλιγαρδάκης-Αλέξανδρος Ζερβός με Peugeot 106 S16.

Σε ό,τι αφορά την C5, παρότι αγωνίστηκαν ουσιαστικά χωρίς συμπλέκτη, οι Νικολιδάκης-Πετούσης κατάφεραν να κερδίσουν, με τους Γιώργο Ιωαννίδη-Γιώργο Γονάκη με Citroen AX GT να είναι 2οι, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Ανδρέας Μαραγκάκης-Αλέκος Χαλκιαδάκης με Honda Civic Type R. «Ήταν ένας περιπετειώδης αγώνας για μας, αφού από την 1η ειδική είχαμε σοβαρό πρόβλημα με το σασμάν του αυτοκινήτου. Παρ' όλα αυτά, χάρη στην ομάδα που μας υποστηρίζει, το μηχανικό μου τον Παναγιώτη Πετρούτσου και το φανοποιό μου Γιάννη Στρίγκο, τα καταφέραμε», είπε ο Γιάννης Νικολιδάκης.

Τέλος, στην C6 πρώτοι ήταν οι Βαγγέλης Παρθενιάδης-Κώστας Χατζάκης με Citroen Saxo VTS, 2οι οι Στράτος Σταματάκης-Ελευθέριος Θεοδωράκης με ειδικά διαμορφωμένο ΑμεΑ Peugeot 106 Rally και 3οι Flex και Χάρης Ορφανάκης με Peugeot 106 Rally.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η βράβευση του Γιάννη Κατσανέβα, που μετρά τέσσερις νίκες στο θεσμό, από τον πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης Μάνο Δημητρίου (στο αυριανό φύλλο της "Ν.Κ." θα υπάρχει συνέντευξη του Γιάννη Κατσανέβα).

Δείτε το βίντεο του 39ου Ράλι Κρήτης

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News