default-image

Παραμένει στη McLaren ο Fernando Alonso

Αθλητισμός
Παραμένει στη McLaren ο Fernando Alonso

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το διαζύγιο της McLaren με τη Honda και τη νέα συνεργασία της με τη Renault για την παροχή υβριδικών μηχανών από το 2018, ήταν αναμενόμενο πως ο Fernando Alonso θα παρέμενε στην ιστορική ομάδα. Άργησε να επιβεβαιωθεί αυτό αλλά πλέον είναι επίσημο: ο Ισπανός θα τρέχει για λογαριασμό της McLaren τουλάχιστον και για το 2018!

Δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το νέο του συμβόλαιο, ούτε καν η έκτασή του. Μόνο πως ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα παραμείνει σε ρόλο ηγέτη και την επόμενη αγωνιστική σεζόν, έχοντας πάλι στο πλευρό του τον ταλαντούχο Stoffel Vandoorne.

"Είναι φανταστικό που μπορώ να συνεχίσω τη συνεργασία μου με όλους εδώ στη McLaren. H καρδιά μου μου έλεγε να μείνω και ειλικρινά νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ. Είναι μία φανταστική ομάδα, με απίστευτους ανθρώπους, με ζεστασιά και φιλικότητα που δεν βίωσα πουθενά αλλού στη Formula 1. Είμαι πολύ χαρούμενος που τρέχω για αυτή. Όμως είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός πως η McLaren έχει το τεχνολογικό υπόβαθρο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να φτάσει πολύ γρήγορα σε σημείο να κερδίζει αγώνες και πρωταθλήματα στη Formula 1. Παρότι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν εύκολα, ποτέ δεν ξεχάσαμε πως να κερδίζουμε και πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε ξανά σύντομα. Τα τρία τελευταία χρόνια μας επέτρεψαν να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε το μέλλον, να χτίσουμε το μέλλον και ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι. Είμαι ενθουσιασμένος για όσα αυτό κρύβει για εμάς και δουλεύω ήδη σκληρά για να είμαστε επιτυχημένοι", είπε ο Alonso.

Ένας από τους μεγάλους υποστηρικτές του 35χρονου είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του McLaren Technology Group, Zak Brown, που τόνισε και την "αξία" που έχει για τον όμιλο η παρουσία ενός οδηγού αυτού του βεληνεκούς: "Είμαι κατενθουσιασμένος που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως ο Fernando θα παραμείνει στη McLaren. Αποτέλεσε σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για όλο τον οργανισμό μας αυτά τα τρία χρόνια, είναι απίστευτος άνθρωπος και ένας από τους πιο επιτυχημένους και ταλαντούχους οδηγούς αγώνων της σύγχρονης εποχής. Ήταν λογικό να συνεχίσουμε μαζί αυτό το ταξίδι. Θα πάμε στη σεζόν του 2018 με ισχυρή αυτοπεποίθηση πως θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Ο Fernando κατανοεί πλήρως και στηρίζει την κατεύθυνση την οποία παίρνουμε. Οι μέτοχοι μας έχουν φιλόδοξα πλάνα για όλο τον Όμιλο και η επιτυχία στη Formula 1 αποτελεί κεντρικό πυλώνα αυτής της στρατηγικής. Με τον Fernando, αναμφίβολα έχουμε τον οδηγό που μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο επιστροφής στις νίκες στη Formula 1".

Για την αγωνιστική σημασία της παρουσίας του Alonso στη McLaren, μίλησε ο αγωνιστικός της διευθυντής, Eric Boullier: "Με τον Fernando, έχεις τον καλύτερο δυνατό οδηγό για να φέρει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα. Νομίζω όλοι στη Formula 1 συμφωνούν σε αυτό. Ήταν πάντα ξεκάθαρο για μένα πως αγαπά αυτή την ομάδα και πως ήθελε να μείνει. Η ανακοίνωση αυτή δείχνει πόσο αφοσιωμένος είναι στο να συνεχίσει και να κερδίσει ως οδηγός της McLaren. Παρότι συχνά στα προηγούμενα τρία χρόνια εξέφραζε την απογοήτευσή του, νιώθουμε πως πλέον μπορούμε να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας σε εκείνον και να του χαρίσουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο την επόμενη σεζόν. Παράλληλα, η σταθερότητα στη σύνθεσή μας είναι ένα από αυτά τα συχνά καθοριστικά στοιχεία που βοηθούν μία ομάδα να διατηρήσει θετική πορεία. Με τους Fernando και Stoffel είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να ξεκινάμε το γράψιμο ενός φρέσκου κεφαλαίου στην ιστορία μας, με το καλύτερο δίδυμο οδηγών στην F1".

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News