Αθλητισμός

Νέα κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών κατά της Ευρωλίγκας

Την αλλαγή δύο αγωνιστικών ζητούν και πάλι οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών

Στη Γενεύη συναντήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι των εννέα Ομοσπονδιών που έχουν ομάδες που μετέχουν στην Ευρωλίγκα προκειμένου να συζητήσουν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Οι Ομοσπονδίες της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ισραήλ, της Λιθουανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μέσα από την οποία επιτίθενται για άλλη μία φορά κατά της Ευρωλίγκας, η οποία αρνείται να αλλάξει τη διεξαγωγή δύο αγωνιστικών προκειμένου να μπορέσουν οι παίκτες τη Ευρωλίγκας να συμμετάσχουν με τις Εθνικές ομάδες στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι ομοσπονδίες της FIBA που έχουν ομάδες που παίρνουν μέρος στην Ευρωλίγκα (Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Τουρκία), συναντήθηκαν σήμερα στο House of Basketball στην έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας στο Μιές της Γενεύης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν του Προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Μετά τη συνάντηση οι εννέα ομοσπονδίες εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

1.Η οικογένεια του μπάσκετ πρέπει να μείνει ενωμένη και να δουλέψει μαζί για έναν κοινό στόχο: Την προώθηση του μπάσκετ.

2.Σύλλογοι και διοργανώσεις Εθνικών Ομάδων μπορούν να συνυπάρξουν στη διάρκεια της χρονιάς, όπως γινόταν ως το 2003 στο μπάσκετ και όπως γίνεται τώρα σε άλλα ομαδικά αθλήματα.

3.Καταδικάζουμε την άρνηση της Euroleague Commeracial Assets (ECA) να αλλάξει δύο αγωνιστικές, ως επίθεση προς τις εθνικές ομάδες που οδηγείται από εμπορικά συμφέροντα, και θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξή τους και μειώνει τις ελπίδες τους για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο  και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι εθνικές ομάδες παραμένουν η ατμομηχανή του αθλήματος παγκοσμίως.

4.Αναγνωρίζουμε τη γραπτή επιβεβαίωση της ECA προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι: "ένας σύλλογος επ΄ ουδενί θα ήταν παράτυπος αν δεν είχε ορισμένους παίκτες επειδή αυτοί βρίσκονται με τις εθνικές ομάδες, όπως προβλέπει η συμβατική τους συμφωνία υπό τους σχετικούς κανόνες της FIBA ??και των Εθνικών ομοσπονδιών" και παροτρύνει την ECA να σεβαστεί τη δική της δέσμευση από το Νοέμβριο του 2016, τροποποιώντας το ημερολόγιο της Ευρωλίγκας το οποίο δημιουργεί ένα εμφανές εμπόδιο στην απελευθέρωση των παικτών.

5.Υπενθυμίζουμε ότι οι ομάδες που παίρνουν μέρος στα εθνικά μας πρωταθλήματα έχουν δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Και καταδικάζουμε κάθε άμεση ή έμμεση πίεση από τις ομάδες προς τους παίκτες.

6. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους παίκτες των Εθνικών Ομάδων.

Παρούσα στη σύσκεψη στηρίζοντας απόλυτα αυτή την ενότητα και στηρίζει την ανακοίνωση ήταν και η γαλλική ομοσπονδία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια