default-image

Σφαιρόπουλος: Το Ηράκλειο μας βοήθησε,το ίδιο θέλουμε στο ΣΕΦ

Μπάσκετ
Σφαιρόπουλος: Το Ηράκλειο μας βοήθησε,το ίδιο θέλουμε στο ΣΕΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση ζήτησε από τους παίκτες του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενόψει του αυριανού εντός έδρας αγώνα κόντρα στη Μάλαγα για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» τόνισε ότι στο Ηράκλειο η ομάδα του είχε τη συμπαράσταση του κόσμου και ευελπιστεί το ίδιο να γίνει και στο ΣΕΦ, ενώ δε θέλησε να σταθείς στις πολλές απουσίες που θα έχει η ομάδα του και σε αυτό  το παιχνίδι.

Ερωτηθείς εάν αναζητά τον αντι-Τιλί μετά τον τραυματισμό του τελευταίου, είπε ότι κοιτά στην αγορά, όμως ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στην απόκτηση παίκτη μόνο εάν αφορά κάποιο με την ποιότητα που θα του επιτρέψει να σταθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επισήμανε ότι «παίζουμε ουσιαστικά το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Η πρώτη αγωνιστική λόγω τιμωρίας έγινε στο Ηράκλειο σε μία έδρα που μας βοήθησε πολύ. Ευελπιστούμε πως και στη φυσική μας έδρα θα έχουμε βοήθεια από τον κόσμο. Η Μάλαγα είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα. Επιθετική σε άμυνα και επίθεση, με «βαθύ» ρόστερ, φρεσκάδα και ενέργεια σε όλο το παιχνίδι. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες της που πρωτοστατούν, αλλά το σημαντικό είναι να τους αντιμετωπίσουμε σαν ομάδα. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση γιατί είναι επικίνδυνη ομάδα. Αμυντικά πρέπει να εξουδετερώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους και επιθετικά να βρούμε τις αδυναμίες τους και να τις χτυπήσουμε».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόνισε:

-Για το αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται… ιερέα στον πάγκο, με αφορμή τους τραυματισμούς

«Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Ξέρετε τη θέση μου. Δε θα σταθώ ποτέ σε τραυματισμούς. Ακόμα και πέντε να έχω θα πρέπει αυτοί οι πέντε να ματώσουν για 40 λεπτά. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Να παλεύει όλα τα παιχνίδια με όλες τις συνθήκες. Με άδειες εξέδρες, με κόντρα διαιτησίες, με τραυματίες. Θέλω την ομάδα να ματώνει. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μας. Αυτό κάναμε μέχρι τώρα και αυτό θα κάνουμε. Είναι λάθος να μεμψιμοιρούμε για τραυματισμούς. Έχουν γίνει από χτυπήματα και όχι επειδή γίνεται κάτι λάθος στην προπόνηση. Σαν προπονητής προσαρμόζω τους παίκτες και την ομάδα για να καλύψουμε τα κενά. Εγώ ούτε κλαίγομαι ούτε προσπαθώ να βρω δικαιολογίες στους τραυματισμούς. Παίζουμε όσοι είμαστε για να κερδίζουμε».

-Για το ποιοι θα παίξουν αύριο:

«Σίγουρα δεν παίζει ο Σπανούλης και ο Τιλί. Ο Στρέλνιεκς δε θα προπονηθεί ούτε σήμερα. Αν αισθάνεται καλύτερα αύριο το πρωί μπορεί να παίξει. Παπαπανικολάου και Μάντζαρης θα προσπαθήσουν σήμερα, αλλά και γι' αυτούς αύριο θα αποφασίσω».

-Για το αν θα πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός στη θέση του Τιλί:

«Το συζητάμε. Δε βιαζόμαστε. Προέχει ο αγώνας και γι' αυτό δε βιαζόμαστε. Δε θέλω να το συζητάμε. Έχω μιλήσει με τη διοίκηση κοιτάμε την αγορά και είπαμε να μην κάνουμε κινήσεις βιαστικές. Έχουμε παίκτες για να καλύψουμε το κενό αλλά σίγουρα σε μία μεγάλη σεζόν χρειάζονται περισσότεροι. Αν θα πάρουμε παίκτη θα είναι παίκτης ποιοτικός και καλός και όχι απλά για να τον πάρουμε».

-Για το ότι φορμάρονται νωρίς οι ομάδες του Πλάθα:

«Το σημαντικό είναι να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Οι απουσίες δεν μας έχουν αφήσει να προπονηθούμε όλοι μαζί, αλλά αυτοί που έχω στη διάθεσή μου ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Ο τρόπος δουλειάς μας, μας δίνει τη δυνατότητα να ευελπιστούμε πως αύριο μπορούμε να νικήσουμε. Η Μάλαγα παίζει πολύ καλά, με παιχνίδι επαφής, πιεστική άμυνα και διαφέρει από τις ισπανικές ομάδες. Την είδαμε στην πρεμιέρα πως έβγαλε εκτός ρυθμού τη Φενέρ και κάλυψε μεγάλη διαφορά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αντιπαρατάξουμε σκληράδα».

-Για την παρουσία του Τολιόπουλου:

«Πιστεύω πως μπορεί να παίξει καλύτερα και να συγκεντρωθεί ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι. Φέτος θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες και για αυτό τον κρατήσαμε. Δούλεψε στο κορμί του, ταλέντο και δυνατότητες έχει και είναι έτοιμος να παίξει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Πρέπει να μείνει σεμνός, ταπεινός και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δεν τα κάνει όλα τέλεια. Τον είχα από μικρό και τον είχα ανεβάσει στον Πανιώνιο από τους παίδες στην ανδρική ομάδα. Τον ξέρω καλά και με ξέρει καλά. Πρέπει να μείνει το μυαλό μέσα στο κεφάλι του. Αν βγει, θα αργήσετε να τον ξαναδείτε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News