default-image

Όνειρο δεκαετιών το γήπεδο του Ποσειδώνα (video+pics)

Ποδόσφαιρο
Όνειρο δεκαετιών το γήπεδο του Ποσειδώνα (video+pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα όνειρο περισσοτέρων από 30 ετών γίνεται πραγματικότητα για το ιστορικό σωματείο του Ποσειδώνα, με το γήπεδο της ομάδας να βρίσκεται πλέον στην τελική φάση της δημιουργίας του.

Ο Ποσειδώνας αποκτά την έδρα του σε έναν χώρο που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό, στην περιοχή των σφαγείων και τα έργα προχωρούν σε γοργούς ρυθμούς. Ήδη έχει τοποθετηθεί ο πλαστικός τάπητας, έχουν γίνει οι διαγραμμίσεις και έχει μπει η περίφραξη. Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν τα τέρματα, οι πάγκοι, τα αποδυτήρια, θα γίνει μία λυόμενη κερκίδα και θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος.

Τα λόγια του προέδρου της ομάδας, του Αλέξανδρου Αλέκου είναι χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ακόμα. Ερχόμαστε κάθε μέρα και βλέπουμε το τοπίο να αλλάζει, να γίνεται πραγματικότητα το όνειρο πολλών ανθρώπων. Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ, ειδικά ο κ. Μπινιχάκης έχει κάνει αγώνα γι' αυτό το γήπεδο. Βέβαια, για να γίνει ο Ποσειδώνας ξανά μεγάλος δεν φτάνει μόνο αυτό το έργο. Πρέπει κάποιοι άνθρωποι να έρθουν πιο κοντά στο σωματείο και να γίνει ο Ποσειδώνας αυτός που ξέρουμε όλοι μας».

Ο Ποσειδώνας αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει προπονήσεις στο γήπεδό του ενώ ως τα Χριστούγεννα θα παραδοθεί πλήρως για να μπορεί να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες.

Ο άνθρωπος που έχει τρέξει όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία του γηπέδου του Ποσειδώνα είναι ο γραμματέας, Μανόλης Μπινιχάκης, ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στο γήπεδο και επιβλέπει τις εργασίες. Ο ίδιος δήλωσε: «Παλεύω τέσσερα χρόνια, έχοντας αναλάβει εξ' ολοκλήρου το θέμα του γηπέδου. Υπήρξαν άνθρωποι που με κρέμασαν αλλά και άνθρωποι που με βοήθησαν. Ήταν δύσκολο, γιατί υπήρξαν εμπόδια και κόντρες. Μετά τη δημιουργία του γηπέδου, θέλουμε το σωματείο να βοηθηθεί περισσότερο από τις Πατέλες. Το προάστιο όλο δεν είναι κοντά και περιμένουμε περισσότερα. Και θα πω ένα παράγοντα μόνο ως παράδειγμα, τον Γιάννη Μουντράκη, που ήταν πραγματικά Ποσειδωνίτης μέχρι που πέθανε».

Ο κ. Μπινιχάκης ξεκαθάρισε ότι το γήπεδο δημιουργήθηκε με χρήματα του Ποσειδώνα, αναφέροντας: «Το ένταλμα που βγήκε είναι για γηπεδικές εγκαταστάσεις Ποσειδώνα, ένα ποσό 486.882 ευρώ για το σωματείο. Αν κάποιο άλλο σωματείο θα θέλει να χρησιμοποιήσει το γήπεδο, αυτό θα γίνει με συνεννόηση πρώτα με τον Ποσειδώνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News