default-image

Ελλάδα μπορείς να πας και στη Ρωσία

Ποδόσφαιρο
Ελλάδα μπορείς να πας και στη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Έλληνες φίλοι του ποδοσφαίρου στέλνουν θερμές ευχές στην εθνική μας ομάδα, θέλοντας να την δουν στα γήπεδα της Ρωσίας. Απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, εκείνο που θα χρειαστεί ακόμη από το συγκρότημα του Σκίμπε, είναι η ανάδειξη μιας προσωπικότητας που θα χαρακτηρίζεται από «τυπάρες» και «ψυχάρες», που απηχούν το αμιγές ελληνικό πνεύμα αγωνιστικότητας!

Επικεντρώσαμε στο "όχι Ιταλία" και μας ήλθε η Κροατία. Δύσκολη κλήρωση, όχι και απαγορευτική, όσο κι αν χάνεται και το θεωρητικό μας πλεονέκτημα, απέναντι στην "Βασίλισσα των μπαράζ"!  (Η εθνική μας έχει το 2 στα 2 στα μπαράζ, αλλά οι Κροάτες, το έχουν κάνει σχοινί κορδόνι με 4 στα 4 και μάλιστα αήττητοι σε 8 αγώνες!)

Έχουμε να κάνουμε σίγουρα με ομάδα "αστεράτων" παικτών. Από τους δύο βασικούς της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα (Μόντριτς, Ράκιτιτς) ως τα τρανταχτά ονόματα των Μάντζουκιτς, Πέρισιτς, Κάλινιτς, Κόβατσιτς,που την κάνουν πανίσχυρη.

Έχει πετάξει έξω για το Μουντιάλ, Ουκρανία (1998) και Ισλανδία (2014) και για το Euro τη Σλοβενία (2004) και την Τουρκία (2012). Θα πεις όμως ότι από στατιστική άποψη, έχει περισσότερες πιθανότητες να σπάσει!

 Αν και από τότε που αγωνίστηκε σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης (1994) έχει 10 στα 12. (Έχει απουσιάσει μόνο από το EURO 2000 και από το Μουντιάλ 2010.)

Προσθέτοντας και την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας το 1998, με την υπερομάδα των Σούκερ, Μπόμπαν, Προσινέτσκι, Ασάνοβιτς, μιλάμε για τρομερό dna.

Από την άλλη η εθνική μας, έχει επιδείξει χαρακτήρα απέναντι στους Κροάτες, καθώς σε έξι αναμετρήσεις έχει ηττηθεί μόνο μία φορά (0-1 στο Καυτατζόγλειο στα προκριματικά του Μουντιάλ όταν η Κροατία είχε προκριθεί το 1997 μαζί με τη Δανία του Σμάιχελ), μετρώντας δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Την είχαμε συναντήσει τελευταία φορά στα προκριματικά του EURO 2012, με την εθνική να αποσπά 0-0 στο Ζάγκρεμπ και να επικρατεί 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», παίρνοντας την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση. Η «Χρβάτσκα» χρειάστηκε να πάει στα μπαράζ, όπου επικράτησε της Τουρκίας και πήρε το εισιτήριο.

"Τραυματισμένη από την Ισλανδία!

Στον όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Κροατία ήταν φαβορί, αλλά τελικά η καταπληκτική Ισλανδία πήρε το απευθείας εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας.

Οι Κροάτες είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στις εμφανίσεις τους και μάλιστα την προτελευταία αγωνιστική αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Φινλανδία και παραλίγο να μείνουν εκτός μπαράζ. Τελικά επικράτησαν με 2-0 εκτός έδρας της Ουκρανίας και πήραν την δεύτερη θέση του ομίλου.

Τίποτε δεν κρίνεται θεωρητικά στο ποδόσφαιρο. Όλα κρίνονται στα γήπεδα και η εθνική μας ομάδα, έχει αποδείξει πως μπορεί να ανατρέψει τη χροιά του «αουτσάιντερ».

Το θετικό είναι επίσης ότι μετά τα «δώρα», η πρόκληση της εκπλήρωσης του στόχου από τους ομίλους, θα αποτελέσει έξτρα κίνητρο για τους Έλληνες διεθνείς…

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News