default-image

Κληρώνει σήμερα στις 15:00 για το μπαράζ της Εθνικής

Ποδόσφαιρο
Κληρώνει σήμερα στις 15:00 για το μπαράζ της Εθνικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παρουσία του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Νίκου Βακάλη και του ομοσπονδιακού τεχνικού, Μίκαελ Σκίμπε, καθώς και δυο συνεργατών του, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι η κλήρωση των αγώνων μπαράζ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 της Ρωσίας.

Όλα τα βλέμματα για την Εθνική μας ομάδα είναι λοιπόν στραμμένα στην Ζυρίχη, με την ελπίδα η κληρωτίδα να μας... χαμογελάσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:«Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ελβετία, η Ιταλία, η Κροατία και η Δανία είναι οι υποψήφιες αντίπαλοι της Εθνικής Ομάδας στην κλήρωση των μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης, η οποία θα διενεργηθεί αύριο (σ.σ. σήμερα) και ώρα 15:00 (Ελλάδας) στα γραφεία της FIFA στην Ζυρίχη.

Όπως έχει ανακοινώσει η FIFA, η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί ως εξής: Ένα μπαλάκι θα κληρώνεται από την κληρωτίδα 1 (Ελβετία, Ιταλία, Κροατία, Δανία) και άλλο ένα από την κληρωτίδα 2 (Βόρεια Ιρλανδία, Σουηδία, ΕΪΡΕ, Ελλάδα).

Στη συνέχεια, ανά ζευγάρι, θα τοποθετούνται σε μία κεντρική κληρωτίδα και όποια ομάδα αναδεικνύεται πρώτη στη σειρά αυτή θα είναι η γηπεδούχος στον πρώτο αγώνα.

Οι αγώνες των ζευγαριών που θα προκύψουν από τη διαδικασία θα διεξαχθούν το διάστημα 9-14 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα οι πρώτοι 9-11/11 κι οι ρεβάνς 12-14/11.

Στην αντιπροσωπεία της ΕΠΟ για την κλήρωση θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Βακάλης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε και δύο συνεργάτες του».

Η Εθνική Ελλάδος λοιπόν έκανε αυτό που έπρεπε, νίκησε το Γιβραλτάρ στο Φάληρο και κατέκτησε την 2η θέση του ομίλου της, κάτι που της δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2018, μέσω των μπαράζ, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ελβετίας, Ιταλίας, Κροατίας και Δανίας.

Η χειρότερη δεύτερη των 9 ομίλων ήταν η Σλοβακία, έτσι αποκλείστηκε αυτόματα και οι υπόλοιποι 8 δεύτεροι θα δημιουργήσουν 4 ζευγάρια στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου (Ζυρίχη / στις 15:00).

Οι 8 αυτές ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρούς και αδύναμους, βάσει της κατάταξης της FIFA που θα ανακοινωθεί στις 16 Οκτωβρίου (μία μέρα πριν την κλήρωση).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News