default-image

Δε θέλουν τη Formula1 οι Ολλανδοί

Αθλητισμός
Δε θέλουν τη Formula1 οι Ολλανδοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τόσο οι αρχές του Άμστερνταμ, όσο και αυτές του Ρότερνταμ, απέρριψαν το ενδεχόμενο αγώνα της Formula1 στους δρόμους μίας εκ των δύο πόλεων.

Για περισσότερες πίστες δρόμου ψάχνονται στη Formula1 και πρόσφατα ο Σον Μπράτσις επισκέφθηκε την Ολλανδία. Το εμπορικό αφεντικό του σπορ τσέκαρε δύο πόλεις, αφού τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο έχουν το Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ. Ωστόσο, οι αρχές αμφότερων των πόλεων απέρριψαν αυτό το ενδεχόμενο.

«Ένας αγώνας θα μπορούσε να γίνει σε πίστα και όχι στο κέντρο της παλιάς πόλης», ανέφερε εκπρόσωπος της πόλης του Άμστερνταμ. «Το Ρότερνταμ δεν έχει προσεγγιστεί για αγώνα της Formula1. Οπότε, δεν υπήρξαν συζητήσεις γι' αυτό. Στα τρία επόμενα χρόνια αυτό είναι αδιανόητο λόγω της ανακαίνισης του τούνελ Μάας και της ανακατασκευής του Coolsingel.

Με τα αγωνιστικά events, που έγιναν εκεί νωρίτερα, υπήρξαν πολλοί, οι οποίοι είχαν τις αμφιβολίες τους, σχετικά με την επίδραση στο περιβάλλον και την ενόχληση από τον θόρυβο», είπε, από τη μεριά του, εκπρόσωπος του Ρότερνταμ.

Έτσι, φαίνεται πως ο Μαξ Φερστάπεν θα περιμένει πολύ ακόμη για να τρέξει μπροστά στους οπαδούς του, αφού η νέα ηγεσία της F1 δε δείχνει πρόθυμη να επαναφέρει την πίστα του Ζάντβοορτ, η οποία φιλοξένησε τελευταία φορά αγώνες το 1985, με νικητή τον Νίκι Λάουντα. Τέλος, να σημειωθεί ότι, ήδη, έχει συγκεντρώσει πολλούς οπαδούς ο Φερστάπεν, με μεγάλο μέρος των κερκίδων σε Σπίλμπεργκ και Σπα να έχουν... ντυθεί στα πορτοκαλί.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News