default-image

Νίκη του Ντοβιτσιόζο, «φωτιά» στο MotoGP

Αθλητισμός
Νίκη του Ντοβιτσιόζο, «φωτιά» στο MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oι Αμερικανοί λένε ότι "μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία, δεν έχει τίποτα τελειώσει...". Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο μπορεί να μην προέρχεται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά από την γειτονική μας Ιταλία, όμως όσο έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα MotoGP, θα παλεύει μέχρι τέλους, με την ελπίδα να καταφέρει να φέρει "τούμπα" τη βαθμολογία και να τερματίσει στην κορυφή.

Τρεις "στροφές" πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ο Ιταλός με Ducati κατάφερε να επικρατήσει στην πίστα του Μοτέγκι στην Ιαπωνία έπειτα από έναν επικό αγώνα με τον Μαρκ Μάρκεθ, μειώνοντας την διαφορά του από τον Ισπανό πρωτοπόρο στους 11 βαθμούς, βάζοντας "φωτιά" στη μάχη του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσυκλετών.

Ο Ντοβιτσιόζο έχει κλέψει την παράσταση φέτος έναντι του Χόρχε Λορένθο, ο οποίος ήταν εξαρχής ο "μαέστρος" της ομάδας, η οποία κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική στις Yamaha και Honda. Και όμως, ο Ιταλός αποδεικνύει το αντίθετο και παλεύει για το πρωτάθλημα, θριαμβεύοντας στην χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου και φτάνοντας τις πέντε νίκες φέτος.

Ο Μάρκεθ τερμάτισε δεύτερος, βλέποντας τον Ντοβιτσιόζο να τον προσπερνάει πέντε γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ενώ στο πόντιουμ των νικητών βρέθηκε και ο Ντανίλο Πετρούτσι. Από 'κει και πέρα, την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ιανόνε, Ρινς, Λορένθο, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Ζαρκό, Βινιάλες και Μπαζ.

Στη βαθμολογία, ο Μάρκεθ έχει πλέον 244 βαθμούς, έναντι 233 του Ντοβιτσιόζο με τη μάχη τίτλου να είναι για δυο, αφού ο Βινιάλες έχει μείνει στους 203 βαθμούς. Οι Πεντρόσα και Ρόσι έπονται με 170 και 168 βαθμούς αντίστοιχα.

Από την αρχή είχα καλό ρυθμό, δεν απογοητεύτηκα από την 9η θέση της εκκίνησης και ήξερα πως με τις συνθήκες που επικρατούσαν, η θέση εκκίνησης δεν έπαιζε τόσο μεγάλο ρόλο. Προσπάθησα να μην χάσω την επαφή μου με την κορυφή και τον Μαρκ και το κατάφερα σε όλη την διάρκεια του αγώνα", είπε αρχικά ο νικητής μετά τον αγώνα και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων:

"Είμαι τρομερά χαρούμενος με το σημερινό αποτέλεσμα. Με βοηθά στην ψυχολογία και πλέον στους αγώνες που απομένουν, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα μου".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News