default-image

Σόου Ολυμπιακού στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στα 2 Αοράκια

Μπάσκετ
Σόου Ολυμπιακού στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στα 2 Αοράκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η αυλαία της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό, ο οποίος με όπλο τον κόσμο του και έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Αγραβάνη, Παπανικολάου και Πρίντεζη νίκησε με 75-64 την Μπασκόνια στο κλειστό  στα Δύο Αοράκια έχοντας στο πλευρό του 4000 και πλέον φιλάθλους του.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου  παρότι κλήθηκε να αγωνιστεί χωρίς τους Σπανούλη και Ρόμπερτς και με τον Τιλί να βγαίνει νοκ άουτ στην προθέρμανση (τράβηγμα στον προσαγωγό) έδειξε καλό πρόσωπο και έφτασε στη νίκη απέναντι στους Βάσκους που επίσης ήρθαν με απουσίες στην  Κρήτη.

 

Εάν εξαιρέσουμε το πρώτο επτάλεπτο, όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν μουδιασμένοι, στη συνέχεια ανέβασαν ταχύτητα, πήραν μία διαφορά και τη διατήρησαν ως το τέλος.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν νωθρά στο παρκέ στην επίθεση με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να προηγηθεί με 2-6. Με τον Μιλουτίνοφ να σκοράρει μέσα από τη ρακέτα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία με 7-6, ενώ με την είσοδο των Παπανικολάου και Αγραβάνη κατάφεραν να ελέγξουν τα ριμπάουντ, πήραν πόντους και από τον δεύτερο και ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 16-12. Στη 2η περίοδο είχε τον πλήρη έλεγχο ανεβάζοντας την υπέρ του διαφορά που έφτασε και τους 13 πόντους (39-26) στο 18’ με τρίποντο του Στρέλνιεκς.

Με τον Πρίντεζη να παίρνει σκυτάλη στο σκοράρισμα, ο Ολυμπιακός διατηρούσε μία διαφορά ασφαλείας στην 3η περίοδο και αντέδρασε σωστά όταν η Μπασκόνια μείωσε σε 49-43 στο 24’ και σε 51-45 25’.

Η Μπασκόνια στην τελευταία της προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς με οδηγό τον Σενγκέιλα μείωσε σε 60-54 στο 31’:20’’, όμως ένα καλάθι του Αγραβάνη και δύο τρίποντα του Παπανικολάου που συνοδεύτηκαν από ασίστ του τελευταίου στον Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 70-54 5’:30’’ για το φινάλε.

 

Από εκεί και μετά οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία τους στη φετινή Ευρωλίγκα.

 

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 41-33 (ημίχ.), 60-49, 75-64.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 2, Τολιόπουλος 3 (1), Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης, 13 Μιλουτίνοφ 9, Στρέλνιεκς 8, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 11 (3), Μάντζαρης 2, Μπόγρης, Τόμσον 8.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Π. Πριχιόνι): Βίλντοζα, Τίμα 3 (1), Βόιγκτμαν 11, Χουέρτας 10, Τζάνινγκ 5 (1), Ντιόπ 7, Γκρέιτζερ 12, Πουριέ 3, Σενγκέλια 13, Ντελφίνο.   

 

 

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News