default-image

Έλεος πια με το πρωτάθλημα της Football League!

Ποδόσφαιρο
Έλεος πια με το πρωτάθλημα της Football League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελούν ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν γύρο από το πρωτάθλημα της Football League και φυσικά υπάρχουν ευθύνες, που αναζητούν αποδέκτες με στοιχειώδη ευθιξία. Όλα τα ευτράπελα, τα κενά, οι παραλείψεις και κυρίως η εγκατάλειψη, δεν είναι φαινόμενα παρθενογένεσης, αλλά αποτελέσματα μιας αλυσίδας άστοχων ενεργειών από τις πολιτικές και ποδοσφαιρικές ηγεσίες. Τώρα και χθες...

Ο ορατός κίνδυνος να μετατεθεί εκ νέου η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, από τις 22 του μήνα, τον Νοέμβριο, αποτελεί μια εκτρωματική πράξη. Για το ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, βρίσκεται σε αδυναμία να εξετάσει έγκαιρα τους φακέλους των υποψήφιων προς αδειοδότηση ομάδων, κάποιος ευθύνεται. Γνωρίζοντας μάλιστα ότι οι μισές από αυτές έχουν καταθέσει ελλιπείς φακέλους.

Μένοντας ακέφαλη, μετά την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Μαζαράκη και του αναπληρωτή προέδρου, Γιώργου Ζώη, που δεν έχουν αντικατασταθεί και σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο καμία ομάδα δεν μπορεί να πάρει μέρος σε επαγγελματικό πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό συμμετοχής!

Το υποστηρίζει και ο Ηλίας Αρκούδης, μέλος της ΕΕΑ, με δηλώσεις του: «Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς τους δύο που παραιτήθηκαν. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να συγκληθεί και να λειτουργήσει η Επιτροπή. Δεν υπάρχει περίπτωση δικαστικοί να τους αντικαταστήσουν, ο κ.Μαζαράκης και ο κ.Ζώης δεν είχαν προσωπικά προβλήματα και παραιτήθηκαν. Οι συνταξιούχοι δικαστικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες του για 50 ευρώ το μήνα και για αυτά τα χρήματα θα τους κοπούν το 60% της σύνταξης. Αντί να τους βγάλουν μια λογική αμοιβή, δικάζουν 15 υποθέσεις την εβδομάδα, τους κόβουν και τη σύνταξη. Οι αρμόδιοι υπουργοί όμως το άφησαν να περάσει έτσι αντί να δώσουν έγκαιρα λύση, με μια αξιοπρεπή αμοιβή και να μην χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξή τους. Η Football League ξεκινά σε 8 εργάσιμες μέρες και πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν γίνεται να ξεκινήσουν να παίζουν χωρίς πιστοποιητικά, λίγοι φάκελοι είναι πλήρεις. Στους περισσότερους φακέλους υπάρχουν αρκετές ελλείψεις. Αν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, χωρίς πιστοποιητικά και ελεγχθούν οι ομάδες μεταγενέστερα, τότε θα πρέπει να μηδενιστούν στους αγώνες, που έπαιξαν όσες είχαν ελλείψεις στους φακέλους. Δεν γίνεται να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα χωρίς να υπάρχει έλεγχος».

ΣΦΗΝΑΚΙΑ

Ότι κι αν κάνουν ότι μέτρα (εν βρασμώ) κι αν πάρουν, το θέμα της «καφρίλας» των γηπέδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν πρόκειται να αλλάξει, εφόσον οι ίδιες οι αρχές (πολιτικές και ποδοσφαιρικές) δεν αλλάξουν πρώτα τη νοοτροπία της διοίκησής τους.

Βλέπουμε πάλι -με αφορμή τη βία στο «Γ. Καραϊσκάκης»- την εξαγγελία νέων μέτρων από τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη, να τους κόψει το γήπεδο. Η εμπειρία έχει δείξει πως είναι αναποτελεσματικά μέτρα, επειδή ακριβώς, η εκτροπή ξεκινάει από πάνω…

Όλοι οι υφυπουργοί που πέρασαν τα τελευταία χρόνια, κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο, χωρίς σοβαρή και επιστημονική έρευνα και για αυτό έχουμε βιώσει να αναιρεί ο ένας τον άλλο, στις εναλλαγές των κομματικών ηγεσιών.

Αλλά έχει δίκιο ο κ. Βασιλειάδης, αποκαλώντας τις ίδιες τις προθέσεις του για μέτρα ως ασπιρίνη. Τουλάχιστον, αυτή η παραδοχή, είναι κοινά αποδεκτή, όπως και το «όσοι συλλαμβάνονται, δεν θα πατούν ξανά στο γήπεδο", αρκεί να εφαρμοστεί.

Το Μουντιάλ στη Ρωσία και δεν πάει η Αμερική! Τυχαίο ή «καρμικό», θα δείξει! (Θα το αφήσουν έτσι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, το θέμα του Παναμά;)

Εδώ που τα λέμε άμα, έχεις συνοχή, πίστη και οίστρο, μπορείς να πας στα πέρατα του κόσμου, αλλά το ερώτημα που τίθεται για το ποια θέλετε να είναι η αντίπαλος της εθνικής μας στα μπαράζ, το σίγουρο είναι ότι η απάντηση είναι «ΌΧΙ την Ιταλία»!

Θα παίζεις με μια ομάδα -με όποια προβλήματά της- που θα την βλέπεις και θα λες «παίζουμε με μια ομάδα που θα παίξει στο Μουντιάλ»!

-"Τώρα περιμένουμε την κλήρωση και ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε την Ιταλία. Ελβετία, Δανία και Κροατία μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε". (Τραϊανός Δέλλας, σπεσιαλίστας στο ιταλικό σπαγγέτι)

«Το Ποδόσφαιρο είναι ένα εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και οι δραστηριότητές του καλύπτουν 12,1 δις του ΑΕΠ ενώ προσφέρει 40.000 θέσεις εργασίας. Αυτά τα νούμερα αποδεικνύουν πως παρά τις μακροχρόνιες προκλήσεις, προσφέρει πολλές ευκαιρίες». (Γιώργος Στράτος, πρόεδρος Super League, στο 1ο επιχειρηματικό Συνέδριο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ)

 Από τις πιο ευρηματικές αναδείξεις για τα μαγικά του Μέσι στο Κίτο και την πρόκριση της Αργεντινής, δεν ήταν μόνο οι  φωτογραφίες του Λιονέλ Μέσι αλλά και οι λεζάντες, όπως  της «Ola» που ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το ύψος του Κίτο και την εικόνα του Λιονέλ Μέσι, γράφοντας: «Στο ύψος των θεών».  (Εκπληκτικό έτσι;)

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News