default-image

Δέλλας: Να αποφύγουμε την Ιταλία στα μπαράζ

Ποδόσφαιρο
Δέλλας: Να αποφύγουμε την Ιταλία στα μπαράζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ιταλικό Tuttomercatoweb" μίλησε ο Τραϊανός Δέλλας, με αφορμή την πρόκριση της Εθνικής στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, αλλά κι ενόψει των αναμετρήσεων της ΑΕΚ με τη Μίλαν για τους ομίλους του Europa League.

Ο παλαίμαχος αμυντικός της Ρόμα και της ΑΕΚ τόνισε πως θα ήταν καλό για την Ελλάδα να αποφύγει την Ιταλία στα μπαράζ, ανέλυσε τους λόγους της κακής παρουσίας μας στα προηγούμενα προκριματικά, ενώ απάντησε για το αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να επαναλάβει το θρίαμβο του 2004.

Παράλληλα, υποστήριξε πως είναι χαρούμενος που βοήθησε την ΑΕΚ να επιστρέψει στη Super League, ενώ σε ό,τι αφορά στα παιχνίδια με τους "ροσονέρι" τόνισε πως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει φόβος, αλλά σεβασμός στον αντίπαλο. Τέλος, αποκάλυψε τους λόγους που "ναυάγησε" το deal με τη Ρετζιάνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για την Εθνική: "Είμαστε ευτυχισμένοι για την πρόκριση, πάνω απ' όλα γιατί ο όμιλος ήταν πολύ δύσκολος. Το Βέλγιο ήταν φαβορί και τερμάτισε άνετα πρώτο. Όμως δεν ήταν εύκολο να τερματίσουμε μπροστά από την Βοσνία. Τώρα περιμένουμε την κλήρωση και ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε την Ιταλία. Ελβετία, Δανία και Κροατία μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε".

Για την αποτυχία στα προηγούμενα προκριματικά: "Την προηγούμενη διετία είχαμε χάσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια, μπήκαμε σε μία κατάσταση από την οποία δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε. Όμως το πιο σοβαρό δεν ήταν ο αποκλεισμός από το Euro, αλλά το γεγονός ότι κατρακυλήσαμε στην κατάταξη της FIFA. Και αυτό το πληρώνουμε στις κληρώσεις, έχοντας δυσκολότερους αντιπάλους".

Για το τι του αρέσει στην Εθνική: "Έχουμε πολύ ταλέντο. Όλοι οι παίκτες μας παίζουν σε υψηλό επίπεδο, αρκετοί στην Serie A ή την Bundesliga. Από ποιότητα είμαστε καλά αν λείπει η ομαδικότητα δεν κάνεις τίποτα. Αυτό μας χρειάζεται για να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο".

Για το γεγονός ότι στην Εθνική δουλεύουν ξένοι τεχνικοί: "Δεν λείπει τίποτα από τους Έλληνες προπονητές. Το μόνο που τους λείπει είναι η εμπιστοσύνη της ομοσπονδίας. Στρέφονται περισσότερο στους ξένους προπονητές παρά στους Έλληνες".

Για το αν η Ελλάδα μπορεί να επαναλάβει επιτυχία παρόμοια με του 2004: "Δεν είναι εύκολο να επαναληφθεί, αλλά στο ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα. Οπότε γιατί όχι; Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε τόσο δυνατό πρωτάθλημα όσο σε άλλες χώρες. Και από την στιγμή που αυτό που κάναμε το 2004 αποκαλείται θαύμα, σημαίνει ότι μπορεί να γίνει πολύ σπάνια".

Για το ματς της ΑΕΚ με την Μίλαν: "Η ΑΕΚ πέρασε μία κακή περίοδο, έπεσε στην τρίτη κατηγορία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Είμαι ευτυχισμένος που συνέβαλλα στο να επανέλθει στο κορυφαίο πρωτάθλημα, έκανα το καθήκον μου. Η ΑΕΚ ήταν πάντα μεγάλη στην Ελλάδα και είναι ωραίο να την ξαναβλέπω στην Ευρώπη. Νομίζω ότι θα παίξει με την Αούστρια Βιέννης για τη δεύτερη θέση, θεωρώντας την Μίλαν φαβορί για την πρώτη".

Για το αν η Μίλαν πρέπει να φοβάται την ατμόσφαιρα στο ματς του ΟΑΚΑ: "Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει φόβος. Υπάρχει σεβασμός και η Μίλαν πρέπει να προσέξει γιατί αν δεν σεβαστεί την ΑΕΚ θα έχει πρόβλημα".

Για το δικό του μέλλον: "Είχα την ευκαιρία να δουλέψω στην Ιταλία και τη Serie C. Όλα ήταν τελειωμένα με την Ρετζιάνα, είχαμε συμφωνήσει στα πάντα. Κρίμα που μόλις έφτασα στην Εμίλια ανακάλυψα ότι είχαν αλλάξει κάποια πράγματα και η συμφωνία χάλασε. Τώρα είμαι χωρίς ομάδα, ψάχνομαι στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αρκεί οι συνθήκες να είναι κατάλληλες".

Για το αν παρακολουθεί ακόμα τις Περούτζια και Ρόμα: "Πάνω απ' όλα τη Ρόμα, που την βλέπω πολύ καλά. Όμως και η Περούτζια τα πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα. Άφησα πολλούς φίλους τόσο στην Περούτζια όσο και στην Ρώμη και πάντα έτρεφα σεβασμό για τον κόσμο τους. Εύχομαι και στις δύο τα καλύτερα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News