default-image

Συγκίνηση, σεβασμός και αποδοχή για τον "μίστερ"!

Ποδόσφαιρο
Συγκίνηση, σεβασμός και αποδοχή για τον "μίστερ"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινείται, αναγνωρίζει και αντιδρά με σεβασμό ο φίλαθλος κόσμος, στην πρωτοβουλία που αφορά τον Ευγένιο Γκέραρντ. Η διοργάνωση για τα «παιδιά» του και τους «φίλους» του έχει ήδη αγκαλιαστεί από το κοινό.

Μια ματιά στα σχόλια και στις αποδοχές στα social media, είναι ενδεικτικά ότι θα γίνει πραγματικότητα ο στόχος που θέτει ο Ηλίας Πουρσανίδης για ένα κατάμεστο «Γεντί Κουλέ».

Εκείνες οι ωραίες εποχές με τον Ολλανδό στον ΟΦΗ, ήταν στιγμές που είχαν ένα μεγαλείο παντού. Μέσα κι έξω από το γήπεδα. Στην καφετέρια, στα τραπέζια, στις συζητήσεις, στις συνεντεύξεις τύπου, στις αποστολές στο εξωτερικό. Νόημα και χρώμα ποδοσφαίρου από έναν άνθρωπο που σε άγγιζε με μια λέξη στην ψυχή. Το ξέρουν πολύ καλά τα παιδιά και οι φίλοι του, αλλά και οι δημοσιογράφοι σε όλη την επικράτεια, που μιλούσαν μαζί του και γέμιζαν τις εφημερίδες τους με πρωτότυπα κείμενα.

-Στη φωτογραφία από το αρχείο του εκδότη της "Ελεύθερης Γνώμης" Γιάννη Στρατάκη, ο Ολλανδός οικοδεσπότης στο "Κονάκι", δεξιώνεται τους δημοσιογράφους. Διακρίνουμε πέρα από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ γιατρό Γιώργο Καραντινό, στην άλλη πλευρά τον αείμνηστο δημοσιογράφο Γιώργο Πετράκη και τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ εκείνης της εποχής, Νίκο Παπαδάκη, Στέλιο Μαλτεζάκη, Μανόλη Δανδουλάκη και τον Γιάννη Στρατάκη.

Τηλεφωνήματα και άλλα...

#"Είναι στα σκαριά μια είδηση που θα προέρχεται από την ΕΠΟ, αλλά θα έχει βάλει το χέρι του -λογικά- ο Ιβάν Σαββίδης και θα προκαλέσει έκπληξη. Λίαν προσεχώς…". Αυτό γράφαμε στα "Σφηνάκια" στις 3 του μήνα, και ιδού η έδρα της εθνικής μεταφέρεται ολοταχώς από τη νέα τάξη ποδοσφαιρικών πραγμάτων στη Θεσσαλονίκη. (Προφητεύουμε δε ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα, όταν θα είναι έτοιμος ο ναός της "Αγιάς Σοφιάς", εφόσον βέβαια, δεν έχουν αλλάξει διοικήσεις και κυβερνήσεις...)

#Μένουν στα λόγια οι σχεδιασμοί του Σταύρου Κοντονή (όταν ήταν υφυπουργός αθλητισμού) για την περιβόητη Κάρτα Φιλάθλου. Έτσι κι αλλιώς η υλοποίησή της είχε εξ αρχής πολλά προβλήματα και έτσι αποφασίστηκε να μην τεθεί σε εφαρμογή. Πάει καλάθι...

#Πρόεδρε θέλει πολύ δουλειά να συμπληρωθεί το 51% στην κατοχή σου, ακόμη κι αν κάποιος δυνατός μέτοχος, έχει μεταπεισθεί ευνοϊκά.

#Πολλά τηλεφωνήματα και τραπεζώματα, από πρόσωπο με αυριανές φιλοδοξίες, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα. Προφανώς αναζητείται στήριξη από τα έξω, αν προκύψει στιγμή που θα προσφέρεται για προεδρία.

#Κάποιος άλλος πάντως «φαγωμένος», ξέρει κάτι παραπάνω από μπάλα και σχολιάζει στους φίλους του, τη μόνιμη ρήση του πάλαι ποτέ προπονητή Μανόλη Τζανή: «Στο ποδόσφαιρο η εκδίκηση, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο»!

#Σε ενωτικό κλίμα και ο Καπράλος, δίνει ρόλο σε άτομα της πλευράς Κούβελου στην ΕΟΕ. Αφού έγινε του... Μήτσου στην Ολυμπιακή Επιτροπής, της κατεξοχήν Ολυμπιακής χώρας, τώρα μοιράζουν και τα πόστα μεταξύ των δύο αθλητικών- κομματικών- προσωπικών και "διαπλεκόμενων" παρατάξεων. Πάλι καλά!

#Απωθείστε και σεις έναν διαιτητή, αν κάτι δεν σας αρέσει στην απόφασή του. Αρκεί να έχετε χρήματα να πληρώνετε το προστιματάκι! Το είδαμε να συμβαίνει για τον Κριστιάνο Μπάτσι του ΠΑΟΚ, από απόφαση του πειθαρχικού Οργάνου της Super League, αν και αναφέρεται ρητώς ότι ο "εγκαλούμενος πράγματι απώθησε βιαίως τον διαιτητή του αγώνα"!

Ας το κάνουν και στα τοπικά πρωταθλήματα κι ας προσκομίζουν οι «δράστες», στις οικείες τους πειθαρχικές επιτροπές, το συγκεκριμένο κείμενο της απόφασης, για το Λάρισα - ΠΑΟΚ.

Ούτε ο Σάρι για το VAR

«Αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό το video assistant referee. Η χρήση του αφαιρεί τον αυθορμητισμό από το ποδόσφαιρο. Μπορεί να σκοράρεις όμως ο ενθουσιασμός περιορίζεται επειδή δεν ξέρεις αν το γκολ θα μετρήσει. Έχει βοηθήσει στο να αποφευχθούν κάποια λάθη αλλά ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο». Οι αντιδράσεις για το βίντεο βοηθό πυκνώνουν από ειδήμονες του ποδοσφαίρου. Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον τεχνικός της Νάπολι, Μαουρίτσιο Σάρι. Ούτε να το ακούει…

Στ. Μ.

Πρωτάθλημα των ξένων στην Κύπρο!

Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι η διοργάνωση με τους περισσότερους ξένους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη. Μία νέα έρευνα του CIES κατατάσσει τις ομάδες των 31 πρώτων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (σύνολο 466 ομάδες), ανά ποσοστό ξένων ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Το CIES είναι το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που εδρεύει στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Από τις 466 ομάδες, οι πρώτες τρεις ομάδες σε χρησιμοποίηση ξένων ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη είναι κυπριακές, πρώτος ο Απόλλων με 99,8%, δεύτερη η Ανόρθωση με 95,3% και τρίτη η ΑΕΚ με 91,5% . Για τους σκοπούς της έρευνας οι «ξένοι» ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που μεγάλωσαν σε διαφορετική χώρα από την ομάδα στην οποία εργάζονται και αγωνίζονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News