default-image

Νίκη τίτλου για Χάμιλτον – Εγκατέλειψε ο Φέτελ

Αθλητισμός
Νίκη τίτλου για Χάμιλτον – Εγκατέλειψε ο Φέτελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η... ψαλίδα μεταξύ Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ, αφού ο Γερμανός εγκατέλειψε και ο Βρετανός πανηγύρισε τη νίκη, με τη διαφορά να πηγαίνει στους 59 βαθμούς 4 αγώνες πριν το φινάλε της σεζόν. Δεύτερος ο Φερστάπεν, τρίτος ο Ρικιάρντο.

 

Με το... ένα πόδι στον θρόνο για τέταρτη φορά στην καριέρα του βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον τέσσερις αγώνες πριν το φινάλε της σεζόν. Ο Βρετανός είδε τον μεγάλο του αντίπαλο, Σεμπάστιαν Φέτελ, να εγκαταλείπει από τους πρώτους γύρους λόγω ενός νέου προβλήματος στον κινητήρα.

 

Συνάμα, πανηγύρισε την τρίτη νίκη του στη Σουζούκα και την 61η στην καριέρα του, ώστε η διαφορά στη βαθμολογία να... εκτοξευτεί στους 59 βαθμούς. Όσο για τη Ferrari, τα προβλήματα συνεχίζονται, με τη Scuderia να βλέπει και τον έτερο τίτλο (έχει ουσιασστικά χάσει εδώ και καιρό αυτόν των κατασκευαστών) να... κάνει φτερά!

 

Δεύτερος ήρθε ο εκπληκτικός Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πέρασε τους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Φέτελ στην εκκίνηση, ήταν σταθερός καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο φινάλε θέλησε να πιέσει τον Χάμιλτον, αλλά ο Φερνάντο Αλόνσο, που είχε μείνει έναν γύρο πίσω του έβαλε... φρένο.

 

Στο βάθρο ανέβηκε και ο ομόσταυλός του, που άφησε τέταρτο τον Βαλτέρι Μπότας, με τη Red Bull να έχει δύο πιλότους της στο πόντιουμ για δεύτερο σερί αγώνα στη σεζόν. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος φάνηκε να μη βρίσκει ρυθμό στους πρώτους γύρους, αλλά να το πράττει στη συνέχεια για να ξεκινήσει την... αντεπίθεσή του.

 

Ακολούθησαν οι Εστεμπάν Οκόν, Σέρχιο Πέρεζ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Ρομάν Γκροζάν, με τον Φελίπε Μάσα να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Τέλος, να σημειωθεί ότι εκτός αγώνα τέθηκαν και οι Λανς Στρολ, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Μάρκους Έρικσον, Κάρλος Σάινθ.

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News