default-image

"Οι ακραίες συμπεριφορές είναι πάντα κακές"

Ποδόσφαιρο
"Οι ακραίες συμπεριφορές είναι πάντα κακές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον ΟΦΗ έχουν περάσει σπουδαία πρόσωπα του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου και είναι σημαντικό να διατηρούνται καλές επαφές για το μέλλον. Ο λόγος τους και οι διασυνδέσεις τους ανοίγουν πόρτες.

Τυχόν τριγμοί στη διάρκεια της ενεργούς παρουσίας τους στην ομάδα, η αντιμετώπιση αξίζει να γίνεται με ανοικτό πνεύμα προς το συμφέρον του συλλόγου, μακριά από εγωπάθειες κάθε παράγοντα. Νωπά παραδείγματα ο Γκατούζο και ο Σα Πίντο…

Διαβάστε: Άρωμα Γκατούζο στο ταξίδι του Πέτρου Μαρινάκη στη Μίλαν

Από την επιτροπή αδειοδότησης, κόπηκε πέρυσι για τη Super League, όχι για χρέη (μέχρι 31/12/16), αλλά για ελλειπτικά στοιχεία στις ποδοσφαιρικές προϋποθέσεις. Τώρα ενόψει της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η ΠΑΕ ΟΦΗ παίρνει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football league με "κλειστά μάτια"! Για αυτό, δεν  έκανε καν χρήση της παράτασης που δόθηκε.

Το καταστατικό που τιμωρεί τις έδρες των ομάδων για ένα απλό άναμμα πυρσού ή καπνογόνου δεν μπορεί να αλλάξει μέσα στη σεζόν και ζητήθηκε οι δικαστές να κρίνουν με βάση την αρχή της αναλογικότητας. Το αν άναψαν, δηλαδή έναν ή τριάντα πυρσοί, να μην μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Κομμάτι δύσκολο από το τι γράφει ο παρατηρητής και τι πρέπει να λάβει υπόψη του ο δικαστής.

Εδώ και χρόνια πάντως, FIFA και UEFA, ήταν κατηγορηματικά αυστηροί στο φαινόμενο, αλλά καμία ελληνική ποδοσφαιρική αρχή ή ΠΑΕ, δεν έκανε κάτι στο να αλλάξει τη συνήθεια. Οι τελευταίες μάλιστα, αβάνταραν τους οργανωμένους οπαδούς τους, να περνούν στο γήπεδο τα υλικά!

Δεν είναι τραγικό για τον ελληνικό αθλητισμό να βρίσκεται, πλέον, στη λίστα των μεγαλοφειλετών του ελληνικού Δημοσίου, με άθροισμα οφειλών, είτε των ομάδων είτε των παραγόντων, στο ύψος των 615.031.344 ευρώ, με πρόβλεψη εισπραξιμότητας  στο 2%; Ευθύνονται, μόνο αυτές και αυτοί;

Έχοντας βιώσει δύο και τρεις φορές από τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη πως σκάει μια ΠΑΕ, βλέπουμε να συμβαίνουν πολλά ανεδαφικά τώρα στον Παναθηναϊκό. Όπως οι πρωτοβουλίες των παλαιμάχων απέναντι στο «τέρας» των χρεών.

Τελικά ποιους πλήρωνα στον Παναθηναϊκό; Αυτή η ιστορία του Εκι Γκονζάλες με τα 800 χιλιάρικα, σε κάνει να λες «αν είναι δυνατόν», αλλά «και ποιος ξέρει, πόσοι είναι ακόμη» και δη σε βάθος δεκαετίας.

«Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα δεν κατεβαίνουμε στο ΣΕΦ». Η θέση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μάλλον έχει δίκιο. Το ίδιο θα ίσχυε και αντιστρόφως, μετά τις ιστορίες των δύο μεγάλων ομάδων.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ

«Σε όποια πλευρά και αν βρίσκεσαι, οι ακραίες συμπεριφορές είναι πάντα κακές. Οι ακρότητες και ο όποιος φανατισμός, είτε παίζεις ποδόσφαιρο, είτε παίζεις τένις, είναι πολύ άσχημες καταστάσεις. Τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες καταστάσεις, όπως οι αποδοκιμασίες προς τον Πικέ, δεν οδηγούν πουθενά. Αυτά τα κάνουν άνθρωποι που ενεργούν και εκφράζονται ακραία και φανατικά».

-Ο Ράφαελ Ναδάλ (στη φωτογραφία) υπερασπίζεται τον Χεράρδ Πικέ, για τη στάση του στη βία της Καταλονίας και την επίθεση πυ υπέστη στην εθνική Ισπανίας. Αν και φανατικός οπαδός της Ρεάλ, ο διάσημος τενίστας…)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News