default-image

Μπήκαν οι βάσεις... για οργανωμένη μετακίνηση οπαδών

Ποδόσφαιρο
Μπήκαν οι βάσεις... για οργανωμένη μετακίνηση οπαδών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα γραφεία της Super League μπήκαν σήμερα οι βάσεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την οργανωμένη μετακίνηση οπαδών...

Στελέχη της Λίγκας, άνθρωποι της ελληνικής αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, εκπρόσωποι του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, υπεύθυνοι ασφαλείας των ΠΑΕ και συνδετικοί κρίκοι των ομάδων με τους οπαδούς, συζήτησαν για τρεις ώρες το πλαίσιο, ώστε να επιτραπούν ξανά οι μετακινήσεις, με προπώληση και ευθύνη των φιλοξενούμενων ομάδων.

Συμφωνήθηκε, λοιπόν, πως μπορεί να υπάρχει μετακίνηση, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

Καταρχήν, θα πρέπει να υπάρχει διαδικασία προπώλησης. Η γηπεδούχος ομάδα, δηλαδή, να χορηγεί πολύ συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων στον φιλοξενούμενο, που, αντίστοιχα, θα ανακοινώνει και θα ενημερώνει τον κόσμο του. Φυσικά, θα ενημερώνεται και η αστυνομία για τα εν λόγω εισιτήρια, για να έχει την ανάλογη ευθύνη, ξέροντας πόσοι φίλαθλοι θα πάνε στο γήπεδο και σε ποια συγκεκριμένη θύρα θα κάτσουν. Για να σταματήσει, έτσι, το φαινόμενο των… διάσπαρτων φιλάθλων των φιλοξενούμενων.

Ένα δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το… φιλτράρισμα των αγώνων. Δηλαδή, ενώ μέχρι σήμερα υπάρχει γενική απαγόρευση μετακίνησης οπαδών (με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Λαμία-Πανιώνιος), οι αρμόδιοι φορείς θα αποφασίζουν, πλέον, ξεχωριστά για το κάθε παιχνίδι, αναλόγως με την επικινδυνότητα του. Γιατί, για παράδειγμα, δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο ένα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και το ίδιο ένα Λαμία-Πανιώνιος… Στη συνάντηση, μάλιστα, σημειώθηκε ξεκάθαρα πως, αντί αυτές οι αποφάσεις να βγαίνουν Πέμπτη ή Παρασκευή, αυτό να γίνεται Δευτέρα ή Τρίτη, προκειμένου οι ομάδες να μπορούν να κάνουν τον σχεδιασμό τους.

Από εκεί και πέρα, συζητήθηκε η προστασία των εγκαταστάσεων, με αφορμή τον νέο Πειθαρχικό Κώδικα, που, πλέον, τιμωρεί αυστηρά ακόμη και το απλό άναμμα πυρσού. Οι ΠΑΕ, λοιπόν, συμφώνησαν να ενημερώσουν επίσημα τον κόσμο, για να προσέχει πολύ και να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα, τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει ο κανονισμός, αν αλλάξει…

Τέλος, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν να κάνουν άλλες δύο συναντήσεις, μία στο τέλος του α' γύρου της Σούπερ Λίγκας και άλλη μία στο τέλος του πρωταθλήματος.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News