default-image

Το Ηράκλειο περιμένει για Παγκρήτιο και Στ. Ελευθερίας

Σπορ
Το Ηράκλειο περιμένει για Παγκρήτιο και Στ. Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο "καυτά" ζητήματα και ουσιαστικά δύο μεγάλα προβλήματα για τις αθλητικές υποδομές της πόλης του Ηρακλείου απαιτούν λύση αλλά μένουν στον "αέρα"!

Το ένα ζήτημα έχει να κάνει αν μη τι άλλο με το Παγκρήτιο Στάδιο και συγκεκριμένα με την αποκατάσταση στο στέγαστρο! Ένα έργο που σίγουρα έχει κόστος, κόστος που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ωστόσο αφορά σε μια ουσιαστική παρέμβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα στάδια στην Ελλάδα, και δη σε ένα στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών!

Όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού ήρθε στο Ηράκλειο και τον ρωτήσαμε σχετικά, η απάντησή του άφησε ουσιαστικά κενά! Αφενός μεν ο κ. Βασιλειάδης είπε πως «έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση», αφετέρου δε πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, το συντομότερο δυνατό», με τη σημείωση «δεν το ανακοινώνουμε ακόμα!».

Και ερχόμαστε στο Στάδιο Ελευθερίας του Ηρακλείου. Με τα δεδομένα που είχαμε κρατήσει από την εποχή που υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ο Σταύρος Κοντονής, είχαμε θεωρήσει σίγουρο και το κονδύλι που θα πήγαινε στην αποκατάσταση του ταρτάν. Στο στάδιο έγιναν ήδη κάποια έργα που ήταν απαραίτητα για τα κάγκελα (το 2015), ενώ έχει δοθεί λύση με τη μεγάλη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης για τις κολόνες στήριξής του στην οδό Πυράνθου. Το βασικότερο, όμως, έργο αφορά στην αποκατάσταση του ταρτάν, για την οποία στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού δε μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι: «Ψάχνουμε τους πόρους για να δώσουμε λύση το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο», μας είπε ο κ. Βασιλειάδης.

Στον αντίποδα υπάρχουν πολλά παραδείγματα για άλλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας όπου δόθηκαν λύσεις. Και οι λύσεις σωστά δόθηκαν, αλλά κρατάνε επίκαιρη τη φράση "δυο μέτρα και δυο σταθμά!".

Για παράδειγμα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, κατά την τελευταία παρουσία του στα Γιάννενα τον περασμένο Μάρτιο, δεσμεύτηκε πως, πέρα από την ανακατασκευή του ταρτάν, το ΕΣΙ "Ζωσιμάδες" θα έχει και νέο χλοοτάπητα από τη νέα σεζόν (σ.σ. αυτή που έχει ξεκινήσει), δέσμευση που ήδη έγινε πραγματικότητα. Κλείνοντας το ρεπορτάζ, για την ώρα, διότι σίγουρα θα επανέλθουμε, θυμίζουμε πως στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Βασιλειάδη έγιναν εξαγγελίες για σημαντικές παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές σε ολόκληρη την Κρήτη και αν μη τι άλλο έφεραν κάποια χαμόγελα! Θυμίζουμε την ανακοίνωση του κ. Βασιλειάδη από το Ηράκλειο για την εξασφάλιση κονδυλίου ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την αποκατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων. Ένα σημαντικό έργο στο οποίο κανείς δεν μπορεί να είναι αρνητικός! Αλλά το "αθλητικό Ηράκλειο" μπορεί να "φωνάζει" πως νιώθει "ξεχασμένο"...

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News