default-image

Ο Ηλίας με το ποδοσφαιρικό "κρύο αίμα" και τη θερμή καρδιά!

Ποδόσφαιρο
Ο Ηλίας με το ποδοσφαιρικό "κρύο αίμα" και τη θερμή καρδιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι κινήσεις του Ηλία Πουρσανίδη, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του Ευγένιου Γκέραρντ, ξεχειλίζουν από ευγνωμοσύνη, προς τον μεγάλο δάσκαλο του, στο ποδόσφαιρο και στη ζωή, όπως ο ίδιος, λέει συχνά.

Πήρε το αεροπλάνο κι ήλθε για «προσκύνημα», στη γιορτή που διοργάνωσε πρόσφατα η ΠΑΕ και την ίδια στιγμή σχεδίαζε στο μυαλό του αυτό που οργανώνει ήδη με αγάπη και πίστη για τις 20 Νοεμβρίου στο γήπεδο του ΟΦΗ, με τα παιδιά και τους φίλους του Γκέραρντ.

Φανταστείτε τι τηλέφωνα έχει κάνει.... Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 48 πρώην παίκτες του ΟΦΗ και 38 φίλοι του Ολλανδού! Ίσις και Βέρα έρχονται από τη Χιλή, άλλοι παίκτες από Ινδονησία (Τζουγκάνοβιτς) Σερβία, Κύπρο, Βέλγιο Τουρκία και άλλες χώρες, για να είναι εκεί. Η ομάδα «Τα παιδιά του Γκέραρντ», παίρνει σάρκα και οστά και δεν αποκλείεται να τη δούμε και προσεχώς σε παιγνίδια αλληλεγγύης.

 «Εμείς χρωστάμε σε αυτόν…»!

"Απ' όλους τους παίκτες εισέπραξα χαρά, για την πρωτοβουλία. Το περίμεναν από καιρό" μας είπε ο Πουρσανίδης. "Σαν να το περίμεναν να συμβεί"!

Είναι αξιοσημείωτο ότι όλοι οι πρώην ποδοσφαιριστές του Γκέραρντ, έρχονται με δικά τους ταξιδιωτικά έξοδα. «Το ήθελαν! Όλοι τους μου είπαν: Ηλία, εμείς χρωστάμε σ' αυτόν. Δεν χρωστάει αυτός σε μας»!

Με τον Ηλία συναντηθήκαμε σε κεντρικό καφέ (Μαζί του στη φωτογραφία και με τον Γιώργο Γιαλυτάκη) και αισθανθήκαμε την δυνατή φόρτισή του, καθώς ο ίδιος έχει αφιερωθεί στο σκοπό, φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια.

"Το Κρύο αίμα και ο Τσινός"!

Συνομιλώντας μαζί νιώσαμε σαν να ήταν χτες, τότε που ήταν στον ΟΦΗ. Όταν η αποχώρηση του Τσινού από την ομάδα, είχε προκαλέσει μια ανησυχία... "Φεύγει το μυαλό..." σχολίαζε ο κόσμος. Δεν πέρασε πολύ καιρός που ο κόσμος καταλάγιασε ...με ενθουσιασμό στο πρόσωπο του διαδόχου του Γρηγόρη! Στα ευρωπαϊκά παιγνίδια" ειδικά με τη Σλάβια Πράγας, οι φίλαθλοι "αιχμαλωτίστηκαν| από το νέο αυτό αγόρι και ο Ολλανδός με πλατύ χαμόγελο, έλεγε γοητευμένος, "ο Ηλίας είναι παίκτης με κρύο αίμα"!

Από τον ΟΦΗ κλήθηκε στην εθνική ομάδα, τραβώντας τα βλέμματα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό,  όπου διετέλεσε και αρχηγός.

Κατέγραψε 450 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, από το ξεκίνημα του στον ΟΦΗ, ( 1992-93 ως 1996-97 μετρώντας 134 συμμετοχές, 10 εκ των οποίων ευρωπαϊκές), μέχρι που κρέμασε τα παπούτσια του την Κυριακή 13 Απριλίου 2008 από τον Ηρακλή!

-Η τεχνογνωσία μαζί με την εμπειρία που διαθέτουν τα στελέχη της ΕΠΣΗ, στις μεγάλες διοργανώσεις, επιβεβαιώνονται κάθε φορά. Αποτελούν πάντων χρήσιμο εργαλείο για κάθε ποδοσφαιρικό γεγονός, όπως αυτό που ετοιμάζεται για τον Γκέραρντ. Η συνάντηση Πουρσανίδη και Αδάμου με τον Τζώρτζογλου (πρώτα) και μετά με τους Παπαγγελή και Πετούση, έλυσε το τελετουργικό και άλλα αξιόλογα που ετοιμάζονται.

-Δεν παρέλειψε να κάνει επαφή με τους οργανωμένους του ΟΦΗ ο Ηλίας σε μια συνάντηση που κρίθηκε πολύ σημαντική. Ασφαλώς και με τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων ΟΦΗ που θα σταθεί αρωγός.

Οι επετειακές εμφανίσεις που ήδη έχουν σχεδιαστεί μαζί με τις φόρμες προπόνησης είναι εντυπωσιακές. Όπως και τα events που θα προηγηθούν. Υπάρχει αγάπη, θέληση και έμπνευση, να ξαναζήσουν στιγμές που θα αναβιώσουν στους παίκτες στιγμές μεγαλείου.

Στο ποδόσφαιρό μας έχουμε μείνει πίσω. Μακριά από τη Σούπερ Λίγκα και την Ευρώπη, τα υλικά της ιστορίας, κρατούν πιο δυνατή τη φλόγα, για την επαναφορά του ΟΦΗ εκεί όπου αξίζει να είναι, αποκαθιστώντας το επίπεδο που πρέπει να βρίσκεται για ζωντανές ποδοσφαιρικές παραστάσεις, ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλείου και της Κρήτης.

"Είμαι Ευτυχισμένος!"

-«Είμαι πολύ ευτυχισμένος στον ΟΦΗ. Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθειά μου και μου την εκφράζει καθημερινά. Κάνουμε ότι μπορούμε με την καρδιά μας. Κάνουμε πράγματα. Οι συνεδριάσεις του συμβουλίου μας είναι δημιουργικές. Η ομάδα μας με τον Νίκο Παπαδόπουλο είναι πολύ καλή. Περιμένουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Μας τα είπε με ενθουσιασμό, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Φώτης Τσάλος, μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. και μας έδωσε ραντεβού στην πρεμιέρα, περιμένοντας την κλήρωση της Πέμπτης.

Πάμε πίσω...

-Στην κατηγορία της πτώσης ("ξεπεσμού") βρίσκεται το πρωτάθλημα της Basket League στη χώρα μας στην κατάταξη εγχώριων πρωταθλημάτων, όπου αναδεικνύεται η ισπανική κυριαρχία. Η αιτιολογία:

"Ύστερα από μία σεζόν ελπίδας, η Ελλάδα έγινε ξανά λίγκα δύο ομάδων. Υπάρχουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που ξεχωρίζουν. Μονάχα η ΑΕΚ, η οποία και φέτος επένδυσε χρήματα κι έφτιαξε ένα ρόστερ με αρκετούς ξένους παίκτες που δημιουργούν προσδοκίες,  μπορεί να ελπίζει σε νίκη εναντίον τους και πιθανότατα όχι σε σημαντικά παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ επένδυσε σε παίκτες που κατέκτησαν πρόσφατα το πρωτάθλημα Ευρώπης U-19 με την Εθνική μας ομάδα, όπως ο Χαραλαμπόπουλος (σ.σ. δανεικός από ΠΑΟ) κι ο Κόνιαρης, ενώ απέκτησε και καλούς Αμερικάνους. Κι από και πέρα η ίδια ιστορία…"

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News