default-image

Μία πρωτιά και μία δεύτερη θέση για τον Δελάκη

Σπορ
Μία πρωτιά και μία δεύτερη θέση για τον Δελάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις εκπροσώπους είχε το Ηράκλειο ΟΑΑ στο 5ο Εθνικό Πρωτάθλημα τένις, το οποίο πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 22-25 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα.

Πιο συγκεκριμένα το ηρακλειώτικο σωματείο εκπροσώπησαν οι Βαγγέλης Μπόγρης, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Δημήτρης Δελάκης και Αναστάσης Μανδαλενάκης.

Ξεχώρισε η παρουσία του Δημήτρη Δελάκη καθώς κατέκτησε την 1η θέση στα διπλά και τη 2η στα μονά στην κατηγορία 14 ετών. Ο Δελάκης, πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορε υπό τις οδηγίες του προπονητή του, κ. Δολιανίτη.

Στον πρώτο γύρο ο αθλητής του Ηράκλειο ΟΑΑ κέρδισε εύκολα τον Βασιλόπουλο από το Πανόραμα 6-3, 6-0, ενώ στη συνέχεια ξεπέρασε το… εμπόδιο του Κρυωνά των Γιαννιτσών με 6-1, 6-3. Στους «16», δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε τον Μιχαλόπουλου από τον Άλμπατρο με 6-3, 6-4 και στην τετράδα κέρδισε το Νο1 του ταμπλό, Γραμματικούλη από την Λάρισα με 6-1, 4-6, 6-2 παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στον τελικό. Εκεί βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο της Κομοτηνής χάνοντας στις λεπτομέρειες το χρυσό μετάλλιο με 7-5, 6-4.

Στα διπλά, ο Δελάκης με συμπαίκτη τον Παντελίδη από την Πτολεμαϊδα νίκησαν τους Τερλεμέ/ Παναγιωτίδη, Μπαλατζάρα/ Γραμματικούλη (Νο1 στο ταμπλο) με  6-7(4), 6-2 10-8 και έφτασαν ως τον τελικό, όπου μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα επιβλήθηκαν των Παπαδόπουλου/ Μιχαλόπουλου με 2-6, 7-6(5), 10-7.

Από εκεί και πέρα, ο Βαγγέλης Μπόγρης αγωνίστηκε σε μεγαλύτερη κατηγορία, στα 16αρια και πέρασε τον πρώτο γύρω εύκολα, κερδίζοντας τον Τσαγκανό του Χολαργού 6-0, 6-1. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κέρδισε τον Χοχλίουρο της Ραφήνας με 6-0, 6-2 και μπήκε στους «8». Στην οκτάδα, όμως, δεν τα κατάφερε και έχασε από τον Βασιλάκη του Α.Ο.Α. Πατρών με 6-2, 6-3. Στα διπλά, με συμπαίκτη τον Σφυράκη από τον Άγιο Νικόλαο, κατάφεραν μια νίκη εναντίον των Μπεχλιβανίδη/ Δημοβέλη 6-3, 6-4 και πέρασαν στην οκτάδα, όπου κέρδισαν εύκολα τους Δημητρόπουλο/ Παπαχατζή  με 6-3, 6-1. Στον ημιτελικό δεν τα κατάφεραν και έχασαν από τους πολύ δυνατούς Διαμαντόπουλο/ Βασιλάκη με 6-2, 6-2.

Ο Αναστάσης Μανδαλενάκης, πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση στο τουρνουά της Κέρκυρας, φτάνοντας στους «8» σε μονά και διπλά.  Στο πρώτο γύρο κέρδισε το Νο6 του ταμπλό Κεχαγιά από τη Φιλοθέη με 7-6(0), 6-3. Στους «16» κέρδισε εύκολα τον Κωνσταντή από τα Γιάννενα με 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στους «8», όπου έπαιξε με τον πολύ καλό Χαϊδεμένο και έχασε 6-2, 6-2. Στα διπλά, με συμπαίκτη τον Καλαποθάκο από το Κερατσίνι κέρδισαν τους Μπαλατσινό/ Κουρτελέτση με 7-6(4), 6-3. Στον επόμενο γύρο δεν τα κατάφεραν επί των Σιούλη/ Χαϊδέμένου, χάνοντας 6-0, 6-2.

Η μοναδική εκπρόσωπος των κοριτσιών, η Κατερίνα Ζαφειροπούλου, αγωνίστηκε και αυτή στη κατηγορία των 16 ετών, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη επί της Μαυρίδου του ΑΣΑΘ με 6-3, 7-5. Στην 16άδα παίζοντας πολύ καλό τένις, έχασε από την Γανίτη του ΝΟΜΑΜ με 6-1, 6-3.

Το Δ.Σ. συγχαίρει τους αθλητές- αθλήτρια για τις επιτυχίες τους και τους εύχεται ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον και στους προπονητές τους συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο δύσκολο τους έργο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News