default-image

Ξεκινάει με όρεξη η νέα χρονιά στο Ρέθυμνο Cretan Kings

Μπάσκετ
Ξεκινάει με όρεξη η νέα χρονιά στο Ρέθυμνο Cretan Kings

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραντεβού… με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους είχαν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ρέθυμνο Cretan Kings, στο πλαίσιο της καθιερωμένης media day ενόψει της έναρξης της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Αθλητές και προπονητές συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» φόρεσαν τις… καλές τους στολές και στήθηκαν μπροστά από τον φωτογραφικό φακό. Έπειτα τους ανέλαβαν οι δημοσιογράφοι, «ανακρίνοντας» τους για την πορεία της προετοιμασίας και τα σχέδια τους για τη φετινή σεζόν.

Νίκος Βετούλας: «Θεωρώ πως τη δεδομένη χρονική στιγμή βρισκόμαστε σε καλό σημείο. Κατά τη διάρκεια της  προετοιμασίας δεν στερηθήκαμε πολλούς παίκτες, καθώς είχαμε μόνο δύο τραυματισμούς. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα όταν έχεις μία νέα ομάδα και κυρίως με Αμερικάνους. Από την άλλη, η απώλεια του Ράιτ στα τελευταία ματς της προετοιμασίας δεν είναι ότι καλύτερο, δεδομένου της έλλειψης που έχουμε στους ψηλούς. Απ' ότι δείξαμε και στα φιλικά, θεωρώ πως μπορεί καλυφθεί εκ των έσω».

Στη συνέχεια, ο προπονητής της ομάδας μας αναφέρθηκε στον αρχηγό μας, αλλά και στον φετινό τρόπο παιχνιδιού του Ρέθυμνο Cretan Kings, λέγοντας: «Ο Χάρης εκτός από αρχηγός και κρίκος μέσα στην ομάδα, είναι και πολύ καλός παίκτης. Η απώλειά αφορούσε και εντός αγωνιστικού χώρου και εκτός. Γιατί μιλάμε για έναν αθλητή και άνθρωπο με προσωπικότητα.

Από κει και πέρα, το στοιχείο μας είναι η αθλητικότητα και θέλουμε να παίξουμε στο ανοικτό γήπεδο, να τρέξουμε και να τη συνδυάσουμε με το θέαμα. Όμως σε αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά είναι το «5 εναντίον 5» και να καταλάβουν τα παιδιά πως παίζεται το μπάσκετ στην Ελλάδα, καθώς το επίπεδο τακτικά είναι πολύ υψηλό στη χώρα μας. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε και σε αυτό το κομμάτι».

Χάρης Γιαννόπουλος: «Ήταν μία ιδιαίτερη προετοιμασία γιατί τον περισσότερο καιρό δεν ήμασταν όλοι οι παίκτες μαζί. Εγώ ήμουν δύο εβδομάδες εκτός λόγω τραυματισμού. Ο Ράιτ ήταν και αυτός εκτός και δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε όλοι μαζί, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα. Οι προπονητές προσπάθησαν να κάνουν ότι περισσότερο μπορούσαν. Προσάρμοσαν πλήρως το πρόγραμμα για να μην καταπονηθούμε. Αν και όλες οι ομάδες είχαν περίπου 15-16 παίκτες εμείς ήμασταν λιγότεροι οπότε το φορτίο μοιράστηκε από τους προπονητές πολύ καλά ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω τραυματισμοί. Από κει και πέρα έχουμε δουλέψει αρκετά καλά. Βάλαμε κάποιες βάσεις αλλά δεν έχουμε φτάσει στο 100% και είναι πολύ λογικό για την εποχή».

Για το ματς Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ είπε: «Είναι πολύ διαφορετικό το ματς που θα παίξουμε με την ΑΕΚ στο Κύπελλο σε σχέση με το τουρνουά στην Κύπρο. Θα ήθελα να παίξουμε στην έδρα μας αλλά δυστυχώς η κλήρωση μας τα χάλασε. Από κει και πέρα μέσα στο ΟΑΚΑ η ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ. Μακάρι η πρώτη  νίκη να έρθει στο Κύπελλο για να προκριθούμε στους 4 της διοργάνωσης».

Έπειτα ο αρχηγός μας αναφέρθηκε στην 1η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League στη Ρόδο, τονίζοντας: «Πιστεύω ότι ο κόουτς Λυκογιάννης έχει φτιάξει για ακόμα μία χρονιά ένα πολύ καλό σύνολο. Θα είναι αρκετά δύσκολο το παιχνίδι, όπως πάντα στη Ρόδο. Συνήθως οι ομάδες που κοουτσάρει φορμάρονται πιο αργά μέσα στη σεζόν οπότε είναι ένα πλεονέκτημα για μας που παίζουμε τόσο νωρίς. Αλλά από κει και πέρα δεν εξαρτάται μόνο από τον Κολοσσό ή από εμάς. Είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν έχει κάποιος ξεκάθαρο προβάδισμα. Θα εξαρτηθεί από το πόσο θα είμαστε συγκεντρωμένοι και ειδικά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τέλος του ματς όπου θεωρώ πως θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Πολύ δύσκολα θα κριθεί πριν τα τελευταία 5 λεπτά».

Στέφαν Μούντι: «Οπωσδήποτε έπειτα από τόσο καιρό προετοιμασίας θεωρούμε πως θα είμαστε έτοιμοι για τους πρώτους αγώνες της σεζόν. Πλέον έχουμε μάθει ο ένας τον άλλο. Φυσικά είναι πολύ καλύτερα από την πρώτη εβδομάδα, έχοντας βρει την απαραίτητη χημεία, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Έχω ακούσει πάρα πολλά για τη Stoiximan.gr Basket League. Εγώ γνωρίζω μερικές από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα και αναμένω να δω μέσα στο γήπεδο και τις υπόλοιπες, καθώς ξέρω πως ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος».

Ανδρέας Χριστοδούλου: «Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η προετοιμασία είναι δύσκολη. Πιστεύω ότι προετοιμαστήκαμε αρκετά καλά και δώσαμε πολλά φιλικά. Σε κάθε ματς προσπαθούσαμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας και να κρατήσουμε τα θετικά, ώστε κάθε φορά να παίζουμε καλύτερα. Πιστεύω είμαστε αρκετά έτοιμοι να πάμε στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Θα πάμε να παλέψουμε για το καλύτερο και στη συνέχεια θα ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Κολοσσό στην Ρόδο».

Χιου Ρόμπερτσον: «Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά από την αρχή της προετοιμασίας και τώρα θα δώσουμε τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Η χημεία της ομάδας είναι καλή και είμαστε αισιόδοξοι.

Νοιώθω πολύ άνετα στο Ρέθυμνο. Ο καιρός είναι καλός, το φαγητό εκπληκτικό και οι άνθρωποι φιλόξενοι».

Για τους προσωπικούς του στόχους ανέφερε: «Να είμαι υγιής, να κάνουμε καλές εμφανίσεις με την ομάδα και να έχουμε μία επιτυχημένη χρονιά, με νίκες και διακρίσεις».

Σχετικά με τον πρώην παίκτη της ομάδας μας και αδερφικό του φίλο, Τόαρλιν Φιτζπάτρικ, ο Ρόμπερτσον υπογράμμισε: «Του αρέσει πάρα πολύ στην Ιαπωνία και μου λέει τα καλύτερα. Η ομάδα είναι καλή, ο προπονητής επίσης και γενικότερα περνάει πάρα πολύ καλά στην καινούργια του ομάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News