default-image

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στο Ρέθυμνο Cretan Kings

Μπάσκετ
Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στο Ρέθυμνο Cretan Kings

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ρέθυμνο Cretan Kings κατέκτησε την έκτη θέση της τελικής βαθμολογίας της Basket League και στόχος του την καινούργια αγωνιστική χρονιά είναι να συνεχίσει να βρίσκεται στα... ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Στο «τιμόνι» της κρητικής ομάδας παρέμεινε ο Νίκος Βετούλας, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον περασμένο Ιανουάριο. Ο πατρινός κόουτς διατήρησε στο ρόστερ του Ρεθύμνου Cretan Kings την πλειοψηφία των Ελληνών παικτών της περασμένης σεζόν (Γιαννόπουλος, Χριστοδούλου, Κώττας, Θεοδωρίδης, Παναρετάκης, Λαγουδάκης, Τζαγκαράκης), πρόσθεσε τον νεαρό σούτινγκ γκαρντ Άγγελο Δραγάτη και άλλαξε όλους τους ξένους.

Στην Κρήτη έφτασαν έξι Αμερικανοί, όλοι με ευρωπαϊκή εμπειρία: Ο πόιντ γκαρντ Κάρλος Μέντλοκ, ο γκαρντ Στέφαν Μούντι (με παρουσία την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά στο τουρκικό πρωτάθλημα) και οι φόργουορντ Χιού Ρόμπερτσον, Τρέϊβον Ράϊτ, Σακίλ Γκούντγουιν και Τράβις Ντάνιελς.

«Ομάδα με όλη την σημασία της λέξης»

Νίκος Βετούλας (προπονητής): «Το πρώτο μέλημα μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και από κει και πέρα να είμαστε ανταγωνιστικοί για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Τη φετινή σεζόν θέλουμε να κάνουμε μία καλή πορεία και να καταφέρουμε ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Κάτι ανάλογο δηλαδή με την περσινή χρονιά.

Θεωρώ πως η φετινή Basket League θα είναι ανταγωνιστική, καθώς πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά, αυξάνοντας αυτόματα το επίπεδο. Εύχομαι να είναι ένα ελκυστικό πρωτάθλημα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στα γήπεδα».

«Όσο περισσότερο γίνεται ανέπαφη την έδρα μας»

Χάρης Γιαννόπουλος (αρχηγός): «Είναι πάρα πολύ νωρίς για να θέσουμε κάποιους συγκεκριμένους στόχους. Αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσουμε την έδρα μας ανέπαφη όσο περισσότερο γίνεται και αν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα σε έναν από τους δύο μεγάλους. Από κει και πέρα για το ποια θέση θα τερματίσουμε και πόσες νίκες θα κάνουμε θα το δούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Όσο αφορά στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ θα είναι πιο δυνατή, οι δύο «αιώνιοι» είναι πολλά χιλιόμετρα μπροστά. Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ έκανε κάποιες καλές προσθήκες και άλλαξε προπονητή έπειτα από πολλά χρόνια, παρουσιάζοντας μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα εμφανιστεί. Ο Άρης επίσης έχει πολλές αλλαγές και αποτελεί ερωτηματικό. Από κει και πέρα εμείς θα έχουμε τους κλασικούς αντιπάλους που είναι ο Προμηθέας και κυρίως ο Κολοσσός. Με αυτούς πιστεύω πως θα παλέψουμε για την είσοδο στην 6άδα.

Εύχομαι υγεία σε όλους τους παίκτες, να γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και αν γίνεται να μην υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός για κανέναν».

ΝΟΥΜΕΡΟ ΦΑΝΕΛΑΣ

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ

Τράβις Ντάνιελς

Σακίλ Γκούντγουιν

Κάρλος Μέντλοκ

Θωμάς Κώττας

Ανδρέας Χριστοδούλου

Στέφαν Μούντι

Νίκος Ζαμπετάκης

Άγγελος Δραγάτης

Ανδρέας Λαγουδάκης

Δημήτρης Τζαγκαράκης

Γιάννης Παναρετάκης

Ηλίας Θεοδωρίδης

Χάρης Γιαννόπουλος

Χιού Ρόμπερτσον

Τρέβον Ράϊτ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νίκος Βετούλας

Ημερομηνία γέννησης: 6/2/1974

Στην ομάδα από: 2017

Έτος ίδρυσης: 1965 

Πρόεδρος: Ηρακλής Μανουκαράκης 

Τίτλοι: Πρωταθλητής Α2 (2006) 

 Κορυφαίοι στο επαγγελματικό πρωτάθλημα: Συμμετοχές: Νταμίρ Λάτοβιτς 85. Πόντοι: Μπρεντ Πέτγουεϊ 775 πόντοι

Έδρα: Κ.Γ. «Μελίνα Μερκούρη» (1.600 θέσεων)

Πηγή: esake.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News