default-image

Καλή πρεμιέρα για Ηρόδοτο - Πήρε το ντέρμπι ο Ερμής Ζ. (vid)

Ποδόσφαιρο
Καλή πρεμιέρα για Ηρόδοτο - Πήρε το ντέρμπι ο Ερμής Ζ. (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρεμιέρες κρύβουν πάντα παγίδες όμως ο Ηρόδοτος φρόντισε να τις αποφύγει! Η επιστροφή του μετά από δύο χρόνια στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ήταν εξαιρετική, συνδυάζοντας τη νίκη με 2-1 επί του μαχητικού ΟΦ Ιεράπετρας με πολύ καλή εμφάνιση.

Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, είχαν ευκαιρίες και γενικά πήραν μια δίκαιη νίκη, ικανοποιώντας του πολυάριθμους φίλους τους.

Βέβαια, για να φτάσει στην επικράτηση ο Ηρόδοτος ίδρωσε πολύ και απ' ότι φαίνεται, στο φετινό πρωτάθλημα των μόλις 22 αγωνιστικών δεν θα υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και όλα θα είναι ντέρμπι.

Μπήκε πάντως δυνατά στο ματς, αποβάλλοντας τη νωθρότητα που είχε δείξει σε προηγούμενα ματς είτε επίσημα (Super Cup και Κύπελλο ΕΠΣΗ) είτε φιλικά και έδειξε από νωρίς ότι θέλει να γίνει το αφεντικό της αναμέτρησης. Έτσι, στην πρώτη μόλις φάση του αγώνα στο 7', ο Μωραϊτης έκανε όμορφη ενέργεια από αριστερά και σέντραρε, με τον Ετόφ να σκοράρει με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, ανοίγοντας τον φετινό λογαριασμό στα γκολ. Το γρήγορο γκολ βοήθησε ώστε από νωρίς να γίνει ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες. Στο α' ημίχρονο ο Ηρόδοτος είχε σημαντικές φάσεις ακόμα με Ετόφ, Καραγκιόζη, Φραγκουλάκη ενώ και ο ΟΦΙ είχε μια εξαιρετική στιγμή στο 34' με τον Κορέτα.

Στο β' ημίχρονο το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τον Ηρόδοτο να φτάνει κοντά στο γκολ στο 66' όταν ο Ετόφ αστόχησε σε τετ-α-τετ. Τελικά το 2-0 ήρθε στο 80' με τον Γαρεφαλάκη να δίνει την ασίστ στον Φραγκουλάκη και εκείνος να σκοράρει με μονοκόμματο σουτ. Ωστόσο ο ΟΦΙ συνέχισε να παλεύει και στο 87' μείωσε 2-1 με τον Στάχτιαρη με σουτ κι αφού η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία. Στα λεπτά που απέμεναν, οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή φάση με τον Γαρεφαλάκη αλλά και οι Λασιθιώτες απείλησαν με τον Ουζούνογλου.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Κασμερίδης, Προβυδάκης, Γιαλούσης (37' λ.τρ. Φουκαράκης), Κανδηλάκης, Μπαλάφας, Αργκιλέσι (62' Παναγιωτάκης), Φραγκουλάκης, Μπάμπης, Καραγκιόζη(62' Γαρεφαλάκης), Ετόφ, Μωραΐτης (83' Παπαδάκης).

ΟΦΙ: Πρίφτης, Καραγιάννης, Λιλάι (61' Τσολάκου), Κορομηλάς, Τζελέπης (46' Χριστάκης), Πυθαρούλης (67' Στάχτιαρης), Μούτσα, Ουζούνογλου, Κορέτα, Παπαδόπουλος, Χρυσοφάκης (46' Περάκης).

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο προπονητής του ΟΦΙ Γιάννης Μάγγος τόνισε στις δηλώσεις του: «Δεν έμεινα ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλω να παίζουμε. Οι πρεμιέρες είναι έτσι. Δεχτήκαμε νωρίς το γκολ και στη συνέχεια αλλάξαμε τα πλάνα μας και γίναμε πιο επιθετικοί αλλά δεν τα καταφέραμε». Ο Μανόλης Παπαματθαιάκης είπε από πλευράς Ηροδότου: «Στις πρεμιέρες δεν υπάρχουν φαβορί αλλά οι καλές ομάδες πρέπει όταν παίζουν στην έδρα τους να κερδίζουν. Σε αυτό το μικρό πρωτάθλημα μετράνε μόνο οι βαθμοί. Είχαμε προϋποθέσεις να τελειώσουμε πιο νωρίς το παιχνίδι αλλά σε κάποιες στιγμές αδικήσαμε τους εαυτούς μας».

Πήρε το ντέρμπι ο Ερμής Ζωνιανών

Ο Ερμής Ζωνιανών ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της πρεμιέρας για τον 8ο όμιλο της Γ' Εθνικής, επικρατώντας 2-1 του ΠΟΑ. Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, όπου η νευρικότητα της πρεμιέρας ήταν εμφανής, όλα κρίθηκαν λίγο πριν το τέλος.

Οι Ατσαλενιώτες ξεκίνησαν με γρήγορο γκολ, όταν ο Ρουμπάκης στο 9' με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Γεωργίου για το 0-1. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» άμεσα, όταν στο 11' ο Νοκάϊ γύρισε τη μπάλα από αριστερά και ο Ανυφαντάκης αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1.

Σε γενικές γραμμές οι ευκαιρίες ήταν λίγες μπροστά στις δύο εστίες, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη πιο «σφιχτό». Στο 77' ο ΠΟΑ έμεινε με 10 παίκτες, όταν ο Ντάμπος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς μπήκε στο γήπεδο χωρίς την άδεια του διαιτητή Γιουματζίδη μετά από τραυματισμό.

Στο 85' ο Σκουτέλης έγινε ο άνθρωπος του αγώνα για τον Ερμή, καθώς με ωραία συρτό σουτ πέτυχε το γκολ (2-1) που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ (Μανόλης Πατεμτζής): Γεωργίου, Κορτσινίδης, Ανυφαντάκης, Ραπτάκης, Ρουμπάκης, Σταθόγλου (46' Σταθουλόπουλος), Γιακουμάκης, Χατζηδημητρίου, Νοκάϊ (70' Πασιαλής), Πλουσής (60' Σκουτέλης), Τοπούζης.

ΠΟΑ (Μανόλης Σουτζής): Παπαδάκης, Βρεττός, Τζανής, Χαμαλάκης, Πατινιώτης, Χαρίτος (46' Τοπάλι), Χατζηανδρέου, Ντάμπος, Φραγκιαδάκης, Ρουμπάκης, Τριανταφύλλου.

Καλό αποτέλεσμα για ΑΕ Μυλοποτάμου

Καλό αποτέλεσμα για την ΑΕ Μυλοποτάμου, με το εντυπωσιακό 3-3 στην έδρα του Άγιου Ιερόθεου, ενώ η επίσης νεοφώτιστη Παλαιόχωρα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κηφισιά στην Κάνδανο. Αναλυτικά:

Στο ιστορικό πρώτο παιχνίδι της Παλαιόχωρας στη Γ' Εθνική η εκκίνηση ήταν ιδανική, όμως τελικά έμεινε στο 1-1 με την Κηφισιά, δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις.

Παρουσία πολλών φιλάθλων στο γήπεδο της Καντάνου, ο Δρακάκης στο 18ο λεπτό πέτυχε το 1-0.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Μαγκαφίνη είχε ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα, όμως τελικά δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 92' με «δράστη» τον Μιχελή.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Πονηρός, Καζαντζίδης (90+2' Παπαδόπουλος), Θεοδωράκης, Κορνελάτος, Σαμαράς, Αντ. Μανουσάκης, Μαζιώτης, Δ. Μανουσάκης (88' Τζαγκαράκης), Κερμενίδης, Ζαϊμίδης (68' Κουλούρης), Δρακάκης (81' Αθανασόπουλος).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Μάρκος Μαυρομάτης): Κυρίτσης, Τσαφταρίδης (68' Μιχελής), Έσλερ, Τεγούσης, Καρακώστας, Μπουρδούβαλης, Ρέντζης, Τζέλης (73' Κοντογιάννης), Παληαρούτας (56' Κωνσταντινίδης), Παναγιωτόπουλος, Καϊμακαμούδης (94' Καραμπάς).

Πήρε βαθμό σε αγώνα… θρίλερ

Με το βαθμό της ισοπαλίας στις… αποσκευές της επέστρεψε η ΑΕ Μυλοποτάμου, σε ένα εκπληκτικό ματς με τον Άγιο Ιερόθεο που τελείωσε 3-3! Η αναμέτρηση ήταν… διαφήμιση του ποδοσφαίρου, με τον Βιτώρο να ανοίγει το σκορ για τους Ρεθυμνιώτες στο 40'. Στο 51' ο Σιμιτσής ισοφάρισε, όμως ο Ντινιωτάκης με φοβερό γκολ στο 70' έκανε το 1-2. Πέντε λεπτά μετά ο Άγιος Ιερόθεος ισοφάρισε εκ νέου με εύστοχο πέναλτι του Αργυρίου. Στο 91' ο Σιμιτσής έκανε το 3-2, όμως στο 95' ο Κριτσωτάκης πέτυχε το 3-3!

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ: Ρουμπής, Πολίτης, Μανδαμαδιώτης, Μπιρμπιλι, Τσαταρης, Μαρτινος (65? Παυλόπουλος), Κατσικιας (93' Μαντζώρος), Τρακοσης, Αργυρίου (92' Λέσι), Σιμιτσής, Σαγανάς.

ΑΕ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ: Λουτριώτης, Γεωργόπουλος (8? λ.τ. Σιορρες), Μυρθιανός, Αλμπι, Μποτωνάκης, Μπακάλης, Δελήμπασης, Βιτώρος, Μηνάς, Ντινιωτάκης (90? Μερτίρι), Ζλατίνοφ (54? λ.τρ. Κριτσωτάκης).

Δυναμική αρχή για το «Σίτι»

Με ντέρμπι από τα παλιά άρχισε ο 8ος όμιλος της Γ' Εθνικής, με το Αιγάλεω να επικρατεί 1-0 του Φωστήρα στο γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», όπου το παρών έδωσαν περισσότεροι από 1000 φίλαθλοι.

Με την ώθηση της έδρας, το Αιγάλεω πίεσε στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Στο 13' ο Βέρμπης μετά από πάσα του Κάρδαρη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, σημειώνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φωστήρας προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στο 71' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπιταξής και η αποστολή της ομάδας του Ταύρου έγινε ακόμη πιο δύσκολη.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Ηλίας Καλοπήτας): Κατσούλης, Κάρδαρης, Μεϊμάρογλου, Δάρρας, Κοντιζάς, Σκοπελίτης, Γούλας, Σταύρου Η. (90+3' Σταύρου Θ.), Τσαρκάνι (61' Ψυχογιός), Σαπαλίδης (79' Σπανός), Βέρμπης (90+5' Τουλουβασίλης).

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κώστας Αρζένης): Παπαδόπουλος, Καλημέρης, Κωνσταντινίδης (68? Μανδύλης), Τσώνης, Πατσατζόγλου, Χαρίτος (89? Κόπελας), Δωροβίνης, Μήτκας, Στρίγγας (51? Καμαρά), Μπιταξής, Νάστος (51? Νικολόπουλος).

Ηρόδοτος-ΟΦ Ιεράπετρας      2-1

Ερμής Ζωνιανών-ΠΟΑ      2-1

Άγιος Ιερόθεος-ΑΕΜ      3-3

Ρεπό: Ηλυσιακός

Η επόμενη (8/10)

ΟΦΙ-Αγ. Ιερόθεος

ΑΕ Μυλοποτάμου-Παλαιόχωρα

Ρεπό: Ερμής Ζωνιανών

Ρεπορτάζ: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News