default-image

Τεράστιο διπλό ο Ατρόμητος, 0-1 τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Τεράστιο διπλό ο Ατρόμητος, 0-1 τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγωνιστική… κατηφόρα του Ολυμπιακού συνεχίζεται, με τον Ατρόμητο να παίρνει με τη… μαγκιά του το διπλό στο Καραϊσκάκη (0-1) για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Δεν ήταν αναπάντεχη η εικόνα του αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αυτή που ήθελε τον Ολυμπιακό να έχει την μπάλα στα πόδια του και τον Ατρόμητο να αμύνεται πίσω από αυτήν. Να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο επιθυμούσαν οι "ερυθρόλευκοι", βρίσκοντας ένα γρήγορο γκολ, να κλείσουν τους χώρους κρατώντας τους κινδύνους μακριά από την εστία του Γιαννιώτη ήταν ο στόχος των φιλοξενούμενων.

Η αλήθεια είναι ότι οι Περιστεριώτες τα κατάφεραν καλύτερα από τους Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο, ανάλογα πάντα με τα ζητούμενα της κάθε πλευράς. Γιατί μπορεί ο Ολυμπιακός να διατηρούσε σταθερά μια κατοχή μπάλας που έφτανε στο 75%, όμως δεν μπορούσε να την μετουσιώσει σε κάτι ουσιαστικό. Δεν δημιουργούσε μπελάδες στην αντίπαλη περιοχή ο Ολυμπιακός και όποτε οι παίκτες του αποφάσιζαν να σηκώσουν την μπάλα από το χόρτο, άπλωναν βούτυρο στο ψωμί των υψηλόσωμων Ρισβάνη - Χατζηισαΐα.

Σημαντικότερη στιγμή για τον Ολυμπιακό αυτή στο 44', όταν στη ζυγισμένη σέντρα του Κούτρη από αριστερά ο Τζούρτζεβιτς δεν έβαλε όπως θα ήθελε το κεφάλι του, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει. Ο Ατρόμητος με τη σειρά του δεν απειλούσε με κανέναν τρόπο και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα στο Φάληρο και τους Πειραιώτες να έχουν χάσει τον Μπεν πολύ νωρίς στο ματς (από το 13' ο Μάριν στη θέση του) εξαιτίας τραυματισμού.

Από λάθος μεταβίβαση του Σισέ στο 48' λίγο έλειψε να προηγηθεί ο Ατρόμητος, ο Νικολάου έσωσε την κατάσταση βάζοντας σωτήρια κόντρα στο σουτ του Ντιγκινί. Η ώρα πέρναγε, η πίεση άρχισε να αυξάνεται για τον Ολυμπιακό και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έγινε... ανυπόφορη.

Ο Ουάρντα από αριστερά ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Φιγκέιρας, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Κιβρακίδης με κεφαλιά νίκησε τον Προτό δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους! Ο Λεμονής έριξε στο ματς τον Εμενίκε στο πλάι του Τζούρτζεβιτς, γυρίζοντας σε σύστημα 4-4-2 τον Ολυμπιακό.

Στο 66' ο Φιγκέιρας σπατάλησε φτηνά την φοβερή κάθετη πάσα του Σεμπά και από το 71' ο Κάναντι έβαλε στο ματς τον Καρασαλίδη αντί του Μανούσου και ο Ατρόμητος πήγε σε σύστημα 3-6-1. Στο 79' ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μάντσον επάνω στον Σεμπά, με τον παίκτη του Ατρομήτου να πηγαίνει άγαρμπα στον Βραζιλιάνο μεσα στην περιοχή αλλά τον Αρετόπουλο να μην υποδεικνύει την παράβαση.

Ο Γιαννιώτης στο 82' έκανε θεαματική επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του Ρομαό και ο Νικολάου ακριβώς με τη συμπλήρωση των 90' δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση στο γύρισμα του Τζούρτζεβιτς.

Το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε μεγάλο νικητή τον Ατρόμητο, τις αποδοκιμασίες να κάνουν την εμφάνιση τους από τους φίλους του Ολυμπιακού προς την ομάδα τους και τον ρέφερι να τα ακούει για τη φάση του 79'.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Μαρτίνς (60' Εμενίκε), Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (52' Σεμπά), Μπεν (13' Μάριν),Τζούρτζεβιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Ούμπιδες (46' Μπουσούλατζιτς), Ουάρντα, Ντιγκινί, Βασιλακάκης (83' Ζησόπουλος), Μανούσος (71' Καρασαλίδης).

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News