Αθλητισμός

Η hi-tech γιαγιά και όχι μόνο... στον Ημιμαραθώνιο(pics)

Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες παρουσίες του Ημιμαραθωνίου ήταν η hi-tech γιαγιά .Με τα βιντεάκια βοήθησε τα μέγιστα στην προώθηση του αγώνα.

Μία από τις πιο αναγνωρίσιμες παρουσίες του Ημιμαραθωνίου Κρήτης είναι η hi-tech γιαγιά που με τα επιτυχημένα βιντεάκια της βοήθησε τα μέγιστα στην προώθηση του αγώνα.

Σήμερα λοιπόν δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την μεγάλη γιορτή του Αρκαλοχωρίου. Βρίσκεται εκεί λοιπόν για να στηρίξει την προσπάθεια των διοργανωτών και να χειροκροτήσει τους δρομείς. Όπως είναι φυσικό η αξιολάτρευτη γιαγιά μαγνήτισε τους επισκέπτες…

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΑΖΙ ΓΚΕΛΑΖΟΥΖΟΣ- ΖΕΡΒΑΚΣΗ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Δότες μυελού των οστών

Θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο για την προσπάθεια που κάνει η τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας», αρκετοί από τους αθλητές  που συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης έγιναν  εθελοντές δότες. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και πολύ εύκολη αφού με λίγο σάλιο μπορεί κάποιος να μπει στο ελληνικό και παγκόσμιο αρχείο εθελοντών - δοτών  και εφόσον κάποια στιγμή βρεθεί  ότι είναι συμβατός δότης, με μία απλή διαδικασία όπως η αιμοδοσία,  μπορεί να σώσει μια ζωή…

«Έγινα εθελοντής- δότης μυελού των οστών θέλοντας να στείλω και ένα μήνυμα στον κόσμο. Μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους  μας που το έχουν ανάγκη. Αρκούν μόλις 3 λεπτά και μία πολύ απλή διαδικασία. Θέλω να παροτρύνω τον κόσμο να γίνει εθελοντής και να βοηθήσει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», είπε σχετικά ο νικητής του Ημιμαραθωνίου Κρήτης Γιάννης Ζερβάκης.

Βοήθησαν τον Στέργιο

Στο κυλικείο της έκθεσης του Αρκαλοχωρίου, κατά τη διάρκεια του Ημιμαραθωνίου συγκεντρώνονταν   χρήματα για τον Στέργιο Κατσογρεζακη μετά το ατύχημα που είχε σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθληματος motocross .Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο που βρίσκεται σε δύσκολη θέση και χρειάζεται τη στήριξη των συνανθρώπων του.

Εντυπωσίασαν τα πατίνια

Πριν τα 10 χιλ. προπορευόταν  το τμήμα των πατινιών του Ο.Κ.Α Πρέβελη προκειμένου να  αναδείξει το νέο ολυμπιακό άθλημα. Οι αθλητές-τριες του ΟΚΑ Πρέβελη εντυπωσίασαν με τις δεξιότητες τους πάνω στα πατίνια, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Και ζεστές σαρικόπιτες

Κατά τη διάρκεια του Ημιμαραθωνίου Κρήτης οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την κρητική φιλοξενία . Στον τερματισμό βρίσκονται γυναίκες  του Αρκαλοχωρίου που τηγανίζουν τις  1500 σαρικόπιτες που προετοίμασαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στη μνήμη της Ελένης

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της Ελένης Αναθρεπτάκη που ήταν από την περιοχή και  τόσο άδικα έχασε τη ζωή της πριν μερικούς μήνες μετά από ατύχημα σε ορειβατικό αγώνα. Οι διοργανωτές λοιπόν δεν ξέχασαν τη νέα γυναίκα, τιμώντας την για την αγάπη της για τον αθλητισμό.

Εντυπωσιακά τα μετάλλια

Για μία ακόμη φορά τα μετάλλια του Ημιμαραθωνίου Κρήτης ήταν εντυπωσιακά αφού η δημιουργός τους Καίτη Μυκωνιάτη είχε κάνει για μία ακόμη φορά εντυπωσιακή δουλειά. Άλλωστε το γνωστό πια παπουτσάκι είναι σήμα κατατεθέν του αγώνα.

Μουσική και χορός

Δεν θα μπορούσε από τη διοργάνωση του Αρκαλοχωρίου να λείψουν και οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Κρητικά συγκροτήματα κέντρισαν τα βλέμματα του κοινού ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτή την σπουδαία γιορτή του αθλητισμού.  

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια