default-image

Νικητές μαζί Γκελαούζος- Ζερβάκης στον Ημιμαραθώνιο

Σπορ
Νικητές μαζί Γκελαούζος- Ζερβάκης στον Ημιμαραθώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Πλημμύρισε αθλητές- τριες  και πολίτες κάθε ηλικίας το Αρκαλοχώρι σήμερα κατά τη διάρκεια του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, τον οποίο κάλυψε απ΄ ευθείας το  neakriti.gr . Ο καιρός βοήθησε ώστε να γίνει ένας απόλυτα επιτυχημένος αγώνας, τον οποίο χάρηκαν οι 4000 συμμετέχοντες αλλά και οι αμέτρητοι θεατές που τον παρακολούθησαν και ενθάρρυναν με το χειροκρότημα τους τους δρομείς.  

Τους συμμετέχοντες και επισκέπτες καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.), Δήμος Μινώα, Πολιτιστικοί σύλλογοι Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Βόννης, Γαλατά και Θραψανού, που πρόσφεραν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα ενώ πραγματοποιήθηκαν  και παράλληλες εκδηλώσεις.

Την εκκίνηση του αγώνα στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της διοργάνωσης τονίζοντας ότι είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Νικητές στα 21 χιλιόμετρα αναδείχθηκαν οι Κώστας Γκελαούζος και Γιάννης Ζερβάκης με χρόνο 1.14.13 ενώ τρίτος ήταν ο Χρήστος Βότσος με 1.14.22. Οι δύο πρώτοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και στον Μαραθώνιο της Αθήνας με τον κρητικό μαραθωνοδρόμο να κόβει τότε πρώτος το νήμα ενώ ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού ακολούθησε ένα λεπτό πίσω του. Σήμερα, θέλοντας να στείλουν και ένα μήνυμα, επέλεξαν στα τελευταία 50μ. να πιαστούν χέρι- χέρι και να τερματίσουν μαζί. Σε ότι αφορά τον Χρήστο Βότσο, να επισημάνουμε ότι πρόκειται για τον αθλητή που στο γνωστό βίντεο του Ημιμαραθωνίου… καταδιώκεται από την μητέρα του…

«Δεν είναι απαραίτητο σε ένα αγώνα να κερδίζει πάντα ένας. Και οι δύο έχουμε μπροστά μας δύο μεγάλους αγώνες και προετοιμαζόμαστε για αυτούς…», δήλωσε στο neakriti.gr o Κώστας Γκελαούζος.

«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στον κόσμο που μας χειροκρότησε. Κατά τη διάρκεια της κούρσας ήμασταν καλά και οι δύο και στο τέλος είπαμε να τερματίσουμε μαζί αφού με τον Κώστα δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε... Ο αθλητισμός είναι αγάπη. Στον Μαραθώνιο της Αθήνας είχαμε ένα σπριντ στο τέλος, δεν θέλαμε να γίνει το ίδιο και αυτή τη φορά… Γι΄ αυτό είπαμε να τερματίσουμε μαζί… Ήρθαμε και ευχαριστηθήκαμε τον αγώνα. Είναι μία δύσκολη περίοδος για μας αφού είμαστε κουρασμένοι από την προετοιμασία. Ο μεγάλος στόχος και των δύο είναι ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας», τόνισε ο Γιάννης Ζερβάκης.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Πετρουλάκη με χρόνο 1.23.46, 2η ήταν η Ράνια Ρεμπούλη με 1.26.28 ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Μαρίνα Μανιαδάκη με 1.28.45.  

«Μπράβο στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση και τον επαγγελματισμό, είναι χαρά μου να τρέχω σε τέτοιες διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να κάνω ρεκόρ διαδρομής και να πάω τόσο καλά. Η χρονιά ξεκίνησε νωρίτερα για μένα αφού λόγω ενός τραυματισμού ξεκίνησα από το καλοκαίρι προετοιμασία. Στόχος μου φέτος είναι να κάνω ατομικό ρεκόρ στα 5 χιλ. και 10 χιλ. και απώτερος στόχος, η συμμετοχή σε μία μεγάλη διοργάνωση», είπε στο neakriti.gr η Ελευθερία Πετρούλάκη.

Φράγκου και Βλαχάκη νικητές στα 10 χιλ.

Νικητής στα 10 χιλ. αναδείχθηκε ο Νίκος Φράγκου  με χρόνο 33.45, τον ακολούθησε ο Αντώνης Κωστάκης με 36.23 ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μανώλης Συλλιγνάκης με 38.17.

«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας και τον χάρηκα. Έκανα ρεκόρ διαδρομής και είμαι ευχαριστημένος γι΄αυτό. Είμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς οπότε η προσπάθεια συνεχίζεται», τόνισε στο neakriti.gr o νικητής των 5 χιλ.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης μεταδόθηκε live με 5 κάμερες σε Facebook και YouTube!

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 4.000 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Παναγιώτα Βλαχάκη με χρόνο 41.58, 2η η Μαρίνα Αχλάτη με 42.52 και 3η η Αδαμαντία Λεμαντζόγλου με 42.25.

«Ήταν ο πρώτος μου αγώνας μετά τον τραυματισμό μου και χαίρομαι που πήγε καλά. Επειδή όμως είναι το ξεκίνημα της χρονιάς ο χρόνος δεν αυτός που θα ήθελα αλλά υπάρχει κι συνέχεια», δήλωσε στο neakriti.gr η Γιώτα Βλαχάκη.

Νικητές Καλλίας και Ρεμπούλη στα 5 χιλ.

Σε ότι αφορά τον αγώνα των 5 χιλ., πρώτος ήταν ο Χρήστος Καλλίας με χρόνο 15.50 ενώ τον ακολούθησαν ο Ανδρέας Υδραίος με 18.07 και ο Γιώργος Μαστοράκης με 18.07.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ράνια Ρεμπούλη , που ήταν δεύτερη στον Ημιμαραθώνιο των 21 χιλ., με χρόνο 19.14. Ακολούθησαν η Κατερίνα Δόδρου με 19.36 και η Ζωή Επιτροπάκη με 21.34.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο αγώνας 1000 μ. των παιδιών και αξίζουν τα εύσημα σε όλους τους μικρούς αθλητές- τριες για την προσπάθεια που κατέβαλαν .

Η Περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει όλες τις διοργανώσεις και τις δράσεις που αναδεικνύουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που παρακινούν μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον μαζικό αθλητισμό, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές του αγώνα.

Παρόντες στην εκκίνηση ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης (συμμετείχε στον αγώνα) ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, φορέων κ.α.

Στο χώρο του αγώνα βρέθηκαν επίσης και οι κινητές μονάδες μαστογραφίας και οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ενώ ο αγώνας στήριξε τις κοινωνικές οργανώσεις «Όραμα Ελπίδας», «Ηλιαχτίδα», και «Καρδιά του Παιδιού».

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου- Νίκη Μηλιαράκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News