Αθλητισμός

4.000 άτομα τρέχουν στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Αθλητές- τριες και απλοί πολίτες κάθε ηλικίας λαμβάνουν μέρος στους αγώνες 21 χιλ., 10 χιλ., 5 χιλ. αλλά και 1000μ. στα πλαίσια του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που γίνεται σήμερα στο Αρκαλοχώρι.

Αθλητές- τριες και απλοί πολίτες κάθε ηλικίας  λαμβάνουν μέρος στους αγώνες  21 χιλ., 10 χιλ., 5 χιλ.  αλλά και 1000μ. στα πλαίσια του Ημιμαραθωνίου Κρήτης που γίνεται σήμερα στο Αρκαλοχώρι.

Η εκκίνηση στα 10 χιλιόμετρα δόθηκε στις 08:55,  ακολουθεί ο Ημιμαραθώνιος στις 09:15, τα 1000 μέτρα στις  09:20 και τα 5 χιλιόμετρα στις 12:00.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης μεταδίδεται live με 5 κάμερες σε Facebook και YouTube! Δείτε τον αγώνα live


Μεταξύ των 4.000 και πλέον συμμετεχόντων και κάποια από τα κορυφαία ονόματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Στο Αρκαλοχώρι η  Ράνια Ρεμπούλη και η Γιώτα Βλαχάκη που έλαβαν μέρος και στην Ολυμπιάδα του Ρίο αλλά και ο περυσινός νικητής του Ημιμαραθωνίου Κρήτης Γιάννης Ζερβάκης όπως και ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού Κώστας Γκελαούζος. Οι δυο τελευταίοι τερμάτισαν σχεδόν μαζί στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, γεγονός που προμηνύει έναν πολύ ενδιαφέρον αγώνα… Toν αγώνα υποστηρίζει και φέτος η Ολυμπιονίκης του βάδην Αναστασία Τζουμελέκα.

Αλλαγές στην κυκλοφορία

Λόγω της διεξαγωγής του αγώνα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος θα πραγματοποιηθούν σήμερα προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Όπως έγινε γνωστό δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00,  στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και συγκεκριμένα στην διαδρομή από Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου - Μάχης Κρήτης - πάροδος Ελ. Βενιζέλου Α' - Ελ. Βενιζέλου - πλατεία Μεταμορφώσεως - Αγίου Κωνσταντίνου - Πλατεία Δασκαλογιάννη - Σάββα Πέππα - Ελευθερίου Βενιζέλου - πάροδος Ελ. Βενιζέλου Α' - Μάχης Κρήτης - Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην περιοχή του  Δήμου Μινώα Πεδιάδας και συγκεκριμένα στην διαδρομή τοπικού διαμερίσματος Αρκαλοχωρίου από Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου - Μάχης Κρήτης - πάροδος Ελ. Βενιζέλου Α' - Ελ. Βενιζέλου - παλαιά επαρχιακή οδό Αρκαλοχωρίου / Ηρακλείου - τοπικού διαμερίσματος Χουμερίου - διασταύρωση 2ο χλμ Επαρχιακής οδού Αρκαλοχωρίου / Ηρακλείου - τοπικό διαμέρισμα Γαλατά - επαρχιακή οδό Γαλατά / Βόνης - τοπικό διαμέρισμα Βόνης - επαρχιακή οδός Βόνης / Θραψανού - τοπικό διαμέρισμα Θραψανού - Επαρχιακή οδός Θραψανού / Αρκαλοχωρίου - ανώνυμη οδός όπισθεν ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου - Α. Παπανδρέου - Ελ. Βενιζέλου - πάροδος Ελ. Βενιζέλου Α' - Μάχης Κρήτης - Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο τοπικό διαμέρισμα Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κατά τις ώρες διακοπής της κυκλοφορίας θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών ήτοι όλα τα οχήματα με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Καστέλλι, Βιάννο, Γαρίπα κλπ τ.δ. καθώς και αντιστρόφως από προαναφερόμενες περιοχές προς το Ηράκλειο θα εκτρέπονται από την περιφερειακή οδό Αρκαλοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς τα τοπικά διαμερίσματα Θραψανό, Βόνη, Γαλατά και Χουμέρι θα διεξάγεται από λοιπές παράπλευρες οδούς.

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται σταδιακά κατά μήκος της διαδρομής και θα αποδίδεται στην κυκλοφορία αμέσως μετά την διέλευση των αθλητών.       

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων  για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια