default-image

"Κροίσοι" ατζέντηδες το 2017 - Νο.1 ο Ντουμιτράσκου στο ποδόσφαιρο!

Ποδόσφαιρο
"Κροίσοι" ατζέντηδες το 2017 - Νο.1 ο Ντουμιτράσκου στο ποδόσφαιρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί το μπέιζμπολ να είναι το χόμπι της Αμερικής, αλλά το όμορφο παιχνίδι της Ευρώπης, το ποδόσφαιρο, παράγει επίσης μερικές από τις μεγαλύτερες συμβάσεις στον κόσμο για τους αθλητές, δημιουργώντας σημαντικές προμήθειες για τους μάνατζερ που τους διαπραγματεύονται.

Οκτώ από τις 10 κορυφαίες θέσεις των μεγαλύτερων αθλητικών συμβολαίων, που έγιναν φέτος ανήκουν στους πράκτορες μπέιζμπολ και ποδοσφαίρου και για πρώτη φορά στην πενταετή ιστορία αυτής της λίστας, ο πράκτορας του μπέιζμπολ Σκοτ Μπόρας δεν είναι μόνος στην κορυφή της λίστας: Την μοιράζεται με τον αντζέντη ποδοσφαίρου Κοσταντίν Ντουμιτράσκου, από τη Γερμανία.

Ούτε ο Ζόρζε Μέντες, μάνατζερ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζοσέ Μουρίνιο, ούτε ο Μίνο Ραϊόλα, εκπρόσωπος του Πολ Πογκμπά, είναι οι πιο πλούσιοι μάνατζερ στον κόσμο. Στη θέση αυτή βρίσκεται ο Ντουμιτράσκου, σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes, για τους πλουσιότερους μάνατζερ για το 2017.

Με πελάτες όπως ο επιθετικός Παρί Σεν Ζερμέν Καβάνι, ο μέσος της Λίβερπουλ Κουτίνιο, ο μαχητής της Juventus Douglas Costa και ο μέσος Καντέ, ο αινιγματικός Ντουμιτράσκου έχει διαπραγματευτεί συμβόλαια ύψους 1,08 δισ. Δολαρίων! Είναι εκπληκτικό ότι κανένας από τους πελάτες του δεν έχει συμβόλαιο εννέα αριθμών. Ωστόσο, περισσότεροι από 50 από αυτούς εκτιμάται ότι θα κάνουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, βοηθώντας τον  Παγκόσμια Διοίκηση Αθλημάτων να εξασφαλίσει το νούμερο 7 στη λίστα Forbes 2017 των πιο αξιοσημείωτων αθλητικών πρακτόρων του κόσμου

[Τα αμειβόμενα αθλήματα στον κόσμο και οι πράκτορές τους είναι ουσιαστικά ελεύθεροι να χρεώνουν οποιαδήποτε προμήθεια επιλέγουν (το πρότυπο κινείται γύρω στο 10%). Κάποιοι μπόρεσαν να οικοδομήσουν πρακτικές εξάπλωσης, εκπροσωπώντας τους παίκτες σε πολλαπλά πρωταθλήματα, κυρίως στην Αγγλία, την Πρέμιερ Λιγκ, τη Λιγκ της Ισπανίας και τη γερμανική Bundesliga.]

    Το γνωστό περιοδικό των ΗΠΑ, παρουσίασε την ετήσια κατάταξη των πλουσιότερων εκπροσώπων αθλητών και στην κορυφή της βρίσκεται ο Σκοτ Μπόρας, Αμερικάνος μάνατζερ αρκετών παικτών του μπέιζμπολ, ο οποίος το 2017 είχε την δυνατότητα να εισπράξει περίπου 107 εκατομμύρια δολάρια προμήθειες, από μετακινήσεις που έφτασαν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια!

    Σε σύγκριση με το 2016, ο Ζόρζε Μέντες, έχασε μία θέση, υποχωρώντας από την δεύτερη στην τρίτη, για να ...δημιουργήσει χώρο στον Κονσταντίν Ντουμιτράσκου, που με την Mondial Sports Management. Ο Ρουμάνος μάνατζερ κέρδισε περίπου 107 εκατομμύρια δολάρια το 2017, αναδεικνύοντας την MSM στην έβδομη θέση μεταξύ των πλουσιότερων αθλητικών εταιρειών το 2017.

    Ετσι ο Μέντες  βρέθηκε στην τρίτη θέση, με μετακινήσεις αξίας 770 εκατομμυρίων δολαρίων και προμήθειες 77 εκατομμύρια δολάρια. Η δική του εταιρεία Gestifute, βρίσκεται στην όγδοη θέση, πίσω από την Mondial Sports Management και στην σχετική κατάταξη.

    Στο τοπ-10 σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι δύο ακόμα μάνατζερ  που σχετίζονται κυρίως με το ποδόσφαιρο: ο Τζόναθαν Μπαρνέτ του ομίλου Stellar (53 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες από 534 εκατομμύρια σε μετακινήσεις) ανέβηκε στην έβδομη θέση, ενώ παραμένει σταθερός στη δέκατη θέση ο Μίνο Ραιόλα, με προμήθειες ύψους 43,5 εκατομμυρίων δολαρίων και συμβόλαια ύψους 434 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Συνολικά, μεταξύ των 50 πλουσιότερων μάνατζερ στη λίστα του Forbes, κυριαρχεί το μπέιζμπολ (με 13) και ακολουθείται από το μπάσκετ (12), το αμερικάνικο ποδόσφαιρο (10), το χόκεϊ (7), το ποδόσφαιρο (7) και το τένις (1).

Ανάμεσα  στους μάνατζερ του ποδοσφαίρου, υπάρχουν ακόμα οι Φόλκερ Στρουθ (13ος με 34 εκατομμύρια σε προμήθειες και πελάτες όπως ο Ρόις, ο Γκέτσε και ο Κρόος), Τόμας Κροθ (33ος  με 20 εκατομμύρια προμήθειες και πελάτες όπως Νόιερ, Ντράγκοβιτς και Καβάγκα) και Φερνάντο Φελίτσεβιτς (35ος  με 18 εκατομμύρια προμήθειες και πελάτες όπως ο Βιντάλ, ο Σάντσες και ο Μεδέλ).

Πηγές: forbes.com,ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News