Αθλητισμός

Πως επηρεάζουν οι κινήσεις του ΣΕΓΑΣ Αναστασάκη και Μπελιμπασάκη

Όταν προσπαθείς να καλύψεις ένα λάθος με λάθος τρόπο, το πιο πιθανό είναι να υποπέσεις σε ακόμη μεγαλύτερο λάθος.

Όταν προσπαθείς να καλύψεις ένα λάθος με λάθος τρόπο, το πιο πιθανό είναι να υποπέσεις σε ακόμη μεγαλύτερο λάθος. Έτσι λοιπόν για να διορθωθεί η αστοχία στον σχεδιασμό βάση του οποίου ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στίβου και δευτεραθλητής Ευρώπης, θα έπρεπε να υποβιβασθεί στην Β' κατηγορία κάτι που θα ήταν το λιγότερο εγκληματικό, έγινε μία απαραίτητη τροποποίηση αλλά μέσα στο πανικό μάλλον διέφυγε ότι αυτόματα εντάσσεται στην Α' κατηγορία και ο Μιχάλης Αναστασάκης!

Επί ένα χρόνο ο σχεδιασμός του ΣΕΓΑΣ προέβλεπε μόνο τους κορυφαίους 12 στην παγκόσμια κατάταξη κάτω των 23 ετών να συγκαταλέγονται στην Α' κατηγορία, σύμφωνα με την τροποποίηση της τελευταίας στιγμής συγκαταλέγονται πλέον και οι άνδρες-γυναίκες, όμως όλως περιέργως ο σχεδιασμός που ανακοινώθηκε ενώ συμπεριλαμβάνει τον Κώστα Φιλιππίδη στην Α' κατηγορία δεν συμπεριλαμβάνει το Μιχάλη Αναστασάκη. Όσο και αν απέτυχε στους δύο σημαντικούς αγώνες της χρονιάς, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του sportsfeed.gr, οι επιδόσεις του Αναστασάκη δεν παύουν να είναι πολύ υψηλού επιπέδου και δεν μπορεί παρά να ήταν παράλειψη όλων όσων συμμετείχαν στην διαμόρφωση των κατηγοριών.

Όσον αφορά τώρα την Μπελιμπασάκη για την οποία έγινε μεγάλη συζήτηση χωρίς βέβαια να φταίει σε τίποτε η κοπέλα που πέτυχε τον στόχο της να είναι στην κορυφαία κατηγορία του σχεδιασμού, είναι η φετινή αστοχία της ομοσπονδίας σε αυτό το κομμάτι. Πέρσι η ευνοημένη ήταν η Ράνια Ρεμπούλη που βρέθηκε να είναι στην Α' κατηγορία και να απολαμβάνει τα σχετικά προνόμια, φέτος τυγχάνει να είναι η Μαρία Μπελιμπασάκη που βρίσκεται στην κορυφαία κατηγορία και κανείς δεν μπορεί να της το στερήσει.

Για την Ρεμπούλη πέρσι και την Μπελιμπασάκη φέτος αυτό είναι επιτυχία, αλλά για την ομοσπονδία που αξιολόγησε κάποιους αγώνες και αγωνίσματα με μία μάλλον ανορθόδοξη λογική, είναι αστοχία με συνέπεια να έχουμε σήμερα την Ρεμπούλη να νοιώθει πλήρως απογοητευμένη, καθώς βρέθηκε τελείως εκτός σχεδιασμού και ας προσπάθησε όσο μπορούσε για την Eθνική και του χρόνου θα έχουμε σε παρόμοια θέση την Μπελιμπασάκη, καθώς όπως γνωρίζει και η ίδια από τώρα δεν θα είναι στην Α' κατηγορία, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο αν κατακτήσει μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού ή στο ευρωπαϊκό ανοιχτού κάτι μάλλον πέρα από κάθε λογική για το πλέον ανταγωνιστικό αγώνισμα του στίβου.

Σχόλια