Αθλητισμός

Στις 17- 18 Οκτωβρίου η Μαθητιάδα Κρήτης

Καιρού θέλοντος και Θεού επιτρέποντος, η πρώτη περιφερειακή Μαθητιάδα αθλητισμού και πολιτισμού Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερα 17-20 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

Καιρού θέλοντος και Θεού επιτρέποντος, η πρώτη περιφερειακή Μαθητιάδα αθλητισμού και πολιτισμού Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερα 17-20 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο. Η σημαντική αυτή αθλητική εκδήλωση, η οποία αφορά τους μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου, είχε προγραμματιστεί στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, όμως τελικά αναβλήθηκε λόγω της καταρρακτώδους βροχής στην πόλη του Ηρακλείου.

Οι διοργανωτές τότε είχαν υποσχεθεί ότι η Μαθητιάδα θα πραγματοποιούταν στο άμεσο μέλλον και πλέον υπάρχει και ημερομηνία. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, αλλά και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης, το ΕΑΚΗ και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Η Μαθητιάδα θα λάβει χώρα στο Παγκρήτιο Στάδιο και αφορά μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, αλλά και λυκείου. Με το σύνθημα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», η Μαθητιάδα αποτελεί μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, περικλείοντας όλες τις αρχές και τα ιδανικά που πρέσβευαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας, με πρωτεύοντα ρόλο τη συμμετοχή και τον εθελοντισμό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη λαμπαδηδρομία, με μαθητές και μαθήτριες να κρατούν τη δάδα, η οποία από την πλατεία Ελευθερίας και διαμέσου των τειχών της πόλης θα φτάσει στο Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί θα γίνει η αφή της φλόγας και η τελετή έναρξης. Οι διοργανωτές στηρίζουν πολλά στους εθελοντές, οι οποίοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο http://mathitiada.pdekritis.gr/index.php/aitisi-ethel-menu.

Σχόλια