Αθλητισμός

"Δε γινόταν νωρίτερα η έναρξη λόγω ΕΕΑ"

Ο ΟΦΗ εκπροσωπήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Football League, από τον πρόεδρο Φώτη Τσάλο και το νομικό σύμβουλο Δημήτρη Βαγιάκο.

Εκ προοιμίου θέση της ομάδας του Ηρακλείου ήταν η έναρξη στο πρωτάθλημα να γίνει το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου, όμως αυτό δεν ήταν εφικτό λόγω τα ΕΕΑ.

Ο Φώτης Τσάλος τόνισε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Εμείς σαν ΟΦΗ θέλαμε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει 7-8 Οκτωβρίου. Δεν  μπορούσε να γίνει, καθώς δεν προλαβαίνει η Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού να εξετάσει τους φακέλους των ομάδων και δώσει άδειες. Αναγκαστικά ορίσαμε τη σέντρα στις 22 Οκτωβρίου, ενώ η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει 5 Οκτωβρίου».

Για την ασφάλιση των παικτών πρόσθεσε: «Εμείς σαν ΟΦΗ, θα κινηθούμε μόνοι μας στο θέμα αυτό. Ήδη έχουμε κάνει συζητήσεις με εταιρεία που θα ασφαλίσει τους παίκτες μας. Δεν μα δεσμεύει καμία κεντρική συμφωνία. Ήταν μια δική μου απόφαση να προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο και δεν αποκλείεται το δικό μας δρόμο να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες».

Αναφέρθηκε ακόμη στα τηλεοπτικά: «Η Football league θα είναι και φέτος στην ΕΡΤ. Υπάρχει δεδομένη συμφωνία για την τηλεοπτική μετάδοση, ενός αγώνα το Σάββατο και ενός τη Δευτέρα. Συζητάμε για ένα ακόμη παιχνίδι».

Για την διαιτησία, που θα καλύπτει για κάθε ομάδα η διοργανώτρια αρχή επισήμανε: «Ακούσαμε με προσοχή αυτά που μας είπε ο κ. Περέιρα και ο κ. Τριτσώνης εκ μέρους της ΚΕΔ. Εμείς σαν ΟΦΗ θέλουμε μια πιο αξιόπιστη διαιτησία, από το περσινό πρωτάθλημα, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα. Η Football league θα καλύψει τα έξοδα της διαιτησίας των αγώνων και αυτό θα ανακουφίσει λίγο τις ομάδες, που πλήρωναν μόνες τους».

Σχόλια