default-image

Έχασε δικό του παιχνίδι ξανά ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Έχασε δικό του παιχνίδι ξανά ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ήττα από τη Χίμκι, ο Παναθηναϊκός έχασε πάλι δικό του παιχνίδι κόντρα στην Νταρουσάφακα (75-78) στην παράταση με buzzer του Κάμινγκς, αν και ήταν μπροστά με 5 πόντους, 45'' πριν από τη λήξη.

Άκρως εποικοδομητικό σε συμπεράσματα αποδείχθηκε τελικά για τον Παναθηναϊκό Superfoods το Gomelsky Cup, αφού η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ υπέστη και δεύτερη ήττα, αυτή τη φορά από την Νταρουσάφακα (75-78) στην παράταση, χαρίζοντας επί της ουσίας στους Τούρκους το ροζ φύλλο αγώνα.

Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με πέντε πόντους 45'' πριν από τη λήξη του αγώνα, κατάφεραν να χάσουν ένα δικό τους παιχνίδι, με τον Κάμινγκς να ευστοχεί σε προσπάθεια για τρεις πόντους στην εκπνοή του αγώνα. Προηγουμένως, βέβαια, είχε προηγηθεί τρίποντο του Ουσντεμίρογλου, αλλά και δύο χαμένες ελεύθερες βολές του Καλάθη, με τις οποίες ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάει τη διαφορά στους τέσσερις 30'' πριν από τη λήξη.

Καλύτερος παίκτης για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Καλάθης με double-double (12 πόντους, 10 ασίστ), ωστόσο ήταν και μοιραίος με τις χαμένες βολές πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα. Στα θετικά για τους «πράσινους» ήταν και η εμφάνιση του Λοτζέσκι (11 πόντους), αλλά και του Παππά στο διάστημα που αγωνίστηκε ως «1» στο δ' δεκάλεπτο.

Στα αρνητικά δεν μπορεί να μην συμπεριληφθεί ο παρόμοιος τρόπος με τον οποίο έχασε δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Παναθηναϊκός, αλλά πολύ περισσότερο ο τραυματισμός του Ρίβερς που χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα στο β' δεκάλεπτο, λόγω προβλήματος στον αστράγαλο.

Το ματς

Με σαφή πρόθεση να δοκιμάσει συστήματα και προσανατολισμό στο σετ παιχνίδι, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Χίμκι, παρουσιάστηκε στο επιθετικό σκέλος ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Νταρουσάφακα. Αυτό που δεν άλλαξε όμως ήταν η προσήλωση στην άμυνα, που ήταν η βάση του παιχνιδιού της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, βάζοντας πολύ δύσκολα στους Τούρκους. Μέχρι τα μέσα της πρώτης περιόδου, Παναθηναϊκός και Νταρουσάφακα συμβάδιζαν στο σκορ, με τους Καλάθη, Παππά και Βουγιούκα (8-8), ωστόσο αυτό συνέβη μέχρι να προστεθούν στην εξίσωση οι Σίνγκλετον και Ρίβερς που με δύο συνεχόμενα τρίποντα εδραίωσαν μια διαφορά πέντε πόντων (14-9). Η μοναδική «τρανταχτή» ανορθογραφία ήταν ο τομέας των ριμπάουντ, εκεί που οι Τούρκοι είχαν 11 έναντι 8 του Παναθηναϊκού, τρία εκ των οποίων επιθετικά, με το σκορ της α' περιόδου να κλείνει τελικά στο 15-10, υπέρ των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Η διαφορά στο β' δεκάλεπτο υπέρ του Παναθηναϊκού αυξανόταν όλο και περισσότερο και στο 14' με τον Ντένμον να πετυχαίνει τους πρώτους πόντους έφτασε στο +8 (22-14), γεγονός που ανάγκασε τον Ντέιβιντ Μπλατ να αρχίσει τις φωνές προς τους παίκτες του. Το… κατσάδιασμα του πολύπειρου κόουτς έπιασε τόπο, αφού με ένα γρήγορο 5-0 οι Τούρκοι μείωσαν (22-19), αλλά αυτό λίγο ένοιαζε τον Τσάβι Πασκουάλ, που είδε τον Κέι Σι Ρίβερς να πονάει, επειδή γύρισε ο αστράγαλος του αριστερού του ποδιού. Ο Αμερικανός επέστρεψε χωρίς χρονοτριβή στον πάγκο, χωρίς να φαίνεται από τις αντιδράσεις του να έχει κάτι σοβαρό. Τη θέση του πήρε ο Λοτζέσκι που ανέλαβε και την επιθετική ευθύνη των «πρασίνων», σημειώνοντας πέντε συνεχόμενους πόντους (27-24), τη στιγμή που η αμυντική συνοχή των «πρασίνων» δεν ήταν στο επίπεδο της α' περιόδου. Παρ' όλα αυτά, ο έμπειρος σμολ-φόργουορντ συνέχιζε να σκοράρει με κάθε τρόπο (σουτ από μέση, μακρινή απόσταση, διεισδύσεις), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 31-31.

Εντελώς αντίθετη ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού στην έναρξη του β' ημιχρόνου, καθώς οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, με την Ντάτσκα να παίρνει για πρώτη διαφορά πέντε πόντων στο 22' με τρίποντο του Τζόνσον (31-36). Με έμμεσο τρίποντο του Παππά και λέι-απ του Καλάθη από ασίστ του Σίνγκλετον, το σκορ ήρθε άμεσα σε ισορροπία (38-38) ενώ και πάλι ο Παππάς με βολές ανέτρεψε την κατάσταση (40-38). Παρ' όλα αυτά η επιθετική δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε στο σετ παιχνίδι συνεχίστηκε και σε συνδυασμό με την άνοδο της αγωνιστικής απόδοσης του πρώην παίκτη του Άρη, Κάμινγκς, οι Τούρκοι για πρώτη φορά πήραν διαφορά επτά πόντων (44-51) στο 28'. Μέχρι το τέλος του περιόδου, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, έσφιξαν την άμυνά τους και με τον Καλάθη να έχει 2/2 βολές έκλεισαν την περίοδο στο -3 (48-51).

Το θετικό για τον χαρακτήρα που χτίζει ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι ότι παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για φιλικό ματς, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έδειξαν θέληση να επιστρέψουν και να νικήσουν, διασκεδάζοντας και τις εντυπώσεις από το χθεσινό «δώρο» που έδωσαν στη Χίμκι. Με τρίποντο του Γκιστ, ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο σκορ έπειτα από αρκετή ώρα (56-53), με το σημαντικότερο στοιχείο σε αυτό το χρονικό διάστημα να είναι ότι οι «πράσινοι» επέστρεψαν χωρίς τον Καλάθη στο παρκέ, με τον Παππά να λειτουργεί σε ρόλο πλέι-μέικερ. Η απάντηση της Νταρουσάφακα ήταν άμεση με τρίποντο του Μπελ (56-56), ωστόσο οι Παππάς και Λοτζέσκι έδωσαν… αέρα τριών πόντων (60-57) στους «πράσινους» με την ομάδα του Μπλατ από την άλλη μεριά, να δείχνει σφυγμό μετά από τάιμ-άουτ μειώνοντας με τον Ρόος (60-59). Στα εναπομείναντα 4:30 οι άμυνες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού το ίδιο σκορ παρέμεινε για παραπάνω από δύο λεπτά. Με τις βολές του Λοτζέσκι και νέο τρίποντο του Μπελ, το σκορ ξεκόλλησε (62-64), αλλά ο Παππάς με μια πολύ δύσκολη προσπάθεια και άμυνα κολλημένη πάνω του έφερε το παιχνίδι στο 64-64. Αυτό ήταν το σκορ της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, αφού από τη μία ο Παππάς και από την άλλη ο Ουίλμπεκιν που έκανε το λάθος, δεν μπόρεσαν να δώσουν τη χαριστική βολή στον αντίπαλό τους.

Στην παράταση όλα ήταν ιδανικά για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Gomelsky Cup με νίκη ο Παναθηναϊκός, αλλά για ακόμα μία φορά έκανε δώρα στους αντιπάλους του. Με ασίστ του Καλάθη και κάρφωμα του Γκιστ και τρίποντο του Σίνγκλετον, οι παίκτες του Πασκουάλ έκαναν το 73-68, τη στιγμή που απέμεναν δύο λεπτά για την ολοκλήρωση και της παράτασης, ενώ και πάλι ο Γκιστ πήγε τη διαφορά στους πέντε (75-70), γέρνοντας την πλάστιγγα οριστικά υπέρ της ομάδας του. Ωστόσο, ο Ουσντεμίρογλου με τρίποντο (75-73) και στη συνέχεια δύο χαμένες βολές του Καλάθη, η Νταρουσάφακα έμεινε στο παιχνίδι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Σίνγκλετον έκανε και φάουλ στον Μπελ, με τον Αμερικανό να κάνει το 75-75. Στην τελευταία του επίθεση ο Παναθηναϊκός τα έκανε... θάλασσα, αφού η μπάλα του έμεινε στα χέρια και στη συνέχεια ο Κάμινγκς τιμώρησε τους «πράσινους». Με buzzer-beater τρίποντο μπροστά στον Καλάθη έκανε το 78-75 υπέρ της Ντάτσκα, που δέχθηκε το... δώρο των «πρασίνων».

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 31-31, 51-48, 64-64 (κ.α.), 78-75.

Νταρουσάφακα (Μπλατ): Κιντ 4 (2/10 σουτ), Ουίλμπεκιν 4 (1/8 σουτ), Μπαϊγκιούλ 5 (1), Κάμινγκς 17 (3/3 τρίπ.), Ουλουμπάι 1, Οζντεμίρογλου 5 (1), Αλντεμίρ 6 (6 ριμπ.), Σαντ Ρος 12, Τζόνσον 14 (1/5 τρίπ., 9 ριμπ.), Μπελ 9 (2), Έρικ 1 (5 ριμπ.).

Παναθηναϊκός SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (2 τρίπ., 5 ριμπ.), Ρίβερς 3 (1), Μποχωρίδης 1, Παππάς 11 (4/12 σουτ), Ντένμον 8 (0/4 τρίπ.), Γκιστ 8 (1 τρίπ., 5 ριμπ.), Βουγιούκας 4, Γκάμπριελ 5 (0/3 τρίπ.), Όγκαστ 2, Λοτζέσκι 11 (1), Καλάθης 12 (5/12 σουτ, 10 ασ.), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News