default-image

Ήττα του Ολυμπιακού από την Μπεσίκτας

Μπάσκετ
Ήττα του Ολυμπιακού από την Μπεσίκτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ήττα με 70-65 από την Μπεσίκτας γνώρισε ο Ολυμπιακός στην πρώτη μέρα του «Tubad Basketball» που διεξάγεται στο Σινάν Ερντέμ. Πολύ καλός ο Μπράιαν Ρόμπερτς ο οποίος είχε 14 πόντους και 4 ασίστ.

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο 11ο τουρνουά «Tubad Basketball» ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι παρατάχθηκαν χωρίς τους Παπανικολάου, Σπανούλη αλλά και τον Στρέλνιεκς ο οποίος αντιμετωπίζει μία κάκωση στον ώμο και επιλέχθηκε να προφυλαχθεί, γνώρισαν την ήττα από την Μπεσίκτας με 70-65.

Μεγάλο κέρδος της αναμέτρησης ο Μπράιαν Ρόμπερτς ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους και 4 ασίστ, ενώ πολύ καλό πρόσωπο για ακόμα ένα παιχνίδι δείχνοντας πως θα αποτελεί σταθερά του Ολυμπιακού στη φετινή περίοδο είχε ο Νικολά Μιλουτίνοφ με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγάλα επιθετικά προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και κάποια αμυντικά κενά με την Μπεσίκτας να χτίζει από νωρίς μία διαφορά 9 πόντων στο 5΄ (11-2). Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονταν να απειλήσουν ουσιαστικά και μοναδική αξιόπιστη λύση αποτελούσε ο Νικολά Μιλουτίνοφ.

Από την άλλη πλευρά Στρόμπερι και Μπόρταϊτ ήταν σε αρκετά καλό απόγευμα και δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Σε εκείνο το σημείο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε πως το σετ παιχνίδι δεν μπορεί να αποδώσει και με την είσοδο του Τολιόπουλου ζήτησε περισσότερη πίεση στην μπάλα, καταφέρνοντας να μαζέψει την διαφορά.

Επιθετικά, Πρίντεζης και ΜακΛίν ανέβασαν την απόδοσή τους και ο Ολυμπιακός πλησίασε στους 4 πόντους στο 16΄ (26-22). Η Μπεσίκτας παρ' όλα αυτά συνέχισε να βρίσκει σκορ με σουτ έξω από το 6,75 και πήγε προηγούμενη στην ανάπαυλα με 32-31.

Στο 2ο μέρος οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με μπροστάρη των Μπράιαν Ρόμπερτς αλλά και το Μιλουτίνοφ ο οποίος διατήρησε την απόδοση του σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα κατάφερε να πάρει τα ηνία στο προβάδισμα ως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (48-47).

Στην τελευταία περίοδο η Μπεσίκτας με μία αντεπίθεση διαρκείας έχτισε γρήγορα μία διαφορά πέντε πόντων (52-57). Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» όπως έχουν αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα. Με τον Ρόμπερτς να παραμένει αιχμή του δόρατος, όχι μόνο ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση αλλά κατάφεραν να προηγηθούν με τέσσερις πόντους (62-58) στο 3:40 πριν τη λήξη.

Τα τελευταία τρία λεπτά του παιχνιδιού μόνο φιλική αναμέτρηση δεν θύμιζαν. Ο Στρόμπερι με τρίποντο έφερε και πάλι την διαφορά στον πόντο, ωστόσο ο Αγραβάνης απάντησε άμεσα κάνοντας το 65-61.

Αυτό ήταν και το τελευταίο καλάθι του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση. Οι λανθασμένες επιλογές επιθετικά με χαρακτηριστικότερη την κακή επαναφορά στην τελευταία επίθεση 26΄΄ πριν το τέλος, επέτρεψαν στην ομάδα του Ούφουκ Σαρίτσα να τρέξει ένα 9-0 σερί και να φτάσει τελικά στη νίκη με 70-65.

Πλέον, οι ''ερυθρόλευκοι'' περιμένουν τον ηττημένο της αναμέτρησης ανάμεσα στην Γαλατάσαραϊ και την Γκαζιαντέπ, προκειμένου να μάθουν τον αντίπαλο τους στον μικρό τελικό του τουρνουά το Σάββατο (30/9) στις 13:00.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 32-31, 47-48, 70-65.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 4, Τολιόπουλος 3, Παπαπέτρου 8, Αγραβάνης 8, Μιλουτίνοφ 12, Τίλι 2, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης, Αρσενόπουλος, Ρόμπερτς 14, Μπόγρης, Τόμσον 8

Μπεσίκτας (Σαρίτσα): Μπόουτραϊτ 9, Αλ, Γκιουλέρ 3, Κλαρκ 7, Γκεγίκ, Βεϊσέλογλου 8, Σανλί 10, Μουτάφ, Στόμπερι 17, Λίμα 6, Ντίμπλερ 8, Ουίμς 2

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News