default-image

Για νέο... πάρτι η ΑΕΚ κόντρα στην Αούστρια

Ποδόσφαιρο
Για νέο... πάρτι η ΑΕΚ κόντρα στην Αούστρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις συνεχόμενες καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα, η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε στις 22:05 (Cosmotesport2) την Αούστρια Βιέννης, με στόχο να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο.

Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι "καυτή" στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της επιστροφής της Ένωσης στους ομίλους του Europa League, με την αισιοδοξία να κυριαρχεί στις τάξεις της ομάδας παρά τα προβλήματα.

Απών θα είναι ο Σιμόες που ταλαιπωρείται από θλάση, ενώ αντίθετα στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Γκάλο, ο οποίος έβγαλε τη χθεσινή προπόνηση. Νοκ-άουτ είναι επίσης οι Γιακουμάκης, Τσιγκρίνσκι, Λόπες και Κλωναρίδης.

Την αποστολή, που ανακοίνωσε χθες ο Μανόλο Χιμένεθ, αποτελούν 19 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι Ανέστης, Τσιντώτας, Μπακάκης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Βλαχομήτρος, Τρίστασον, Ροντρίγκες, Αραούχο, Λιβάια και Μπακασέτας.

Ο προπονητής της Ένωσης στις δηλώσεις του για το αποψινό παιχνίδι κράτησε τους τόνους χαμηλά, ενώ επισήμανε ότι για να έχει αξία η εκτός έδρας νίκη επί της Ριέκα θα πρέπει η ομάδα του να νικήσει την Αούστρια. «Αν με μία νίκη πιστεύουμε πως τα έχουμε καταφέρει όλα, είναι σα να λέμε πως έχουμε συμβιβαστεί με αυτό και δεν μπορούμε παραπάνω. Αυτό που κάναμε με τη Ριέκα θα έχει μεγαλύτερη αξία αν κάνουμε το ίδιο και αύριο (σ.σ. σήμερα). Απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, προσπάθεια και ταπεινότητα», είπε αρχικά ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος δε στέκεται στη νίκη επί του Ολυμπιακού.

«Εμείς έχουμε τα πόδια μας στη γη και ακόμα και αν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό κανείς δεν εγγυάται πως πάμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αυτή θα ήταν έλλειψη σεβασμού προς τους άλλους αντιπάλους μας, εκ των οποίων κάποιοι έχουν και μεγαλύτερο μπάτζετ. Η φιλοσοφία της ΑΕΚ είναι να δίνουμε τη μάχη και να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ούτε είμαστε καταπληκτικοί ούτε θα γίνουμε κακοί αν χάσουμε κάποια στιγμή. Έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Δε μου αρέσει η υπερβολή, αλλά ούτε η ηττοπάθεια. Μου αρέσει η δουλειά και αυτό είναι που απαιτώ από τους ποδοσφαιριστές μου. Είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που παίζουμε και μακάρι να το διατηρήσουμε και στη συνέχεια, όμως πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να μας σταματήσει».

Φινκ: «Δύσκολο ματς»

Δύσκολο περιμένει το αποψινό παιχνίδι ο προπονητής της Αούστρια, Τόρστεν Φινκ, ο οποίος θεωρεί ότι «η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Κι εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σκοπός μας είναι να δουλέψουμε καλά στο αμυντικό κομμάτι και να προσπαθήσουμε να βγούμε στις αντεπιθέσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News