default-image

Με σκόρερ τον Μανωλά, η Ρόμα πέρασε από το Αζερμπαϊτζάν

Ποδόσφαιρο
Με σκόρερ τον Μανωλά, η Ρόμα πέρασε από το Αζερμπαϊτζάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρόμα με γρήγορα γκολ των Μανωλά (7') και Τζέκο (15') επικράτησε 2-1 της Καραμπάγκ που είχε σκόρερ τον Πέδρο Ενρίκε (28') στον πρώτο αγώνα που έγινε ποτέ για το Champions League, στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Κώστας Μανωλάς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ρόμα και 3ο συνολικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Πέδρο Ενρίκε έκανε σεφτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Καραμπάγκ, στον πρώτο αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης που διεξήχθη σε αζέρικο έδαφος σε μια αναμέτρηση που οι «τζιαλορόσι» ήταν νικητές με 2-1. Ο Μανωλάς με κεφαλιά ψαράκι άνοιξε τον δρόμο της σημαντικής νίκης για την Ρόμα, ο Τζέκο στο 15' έκανε το 0-2, για να μειώσει στο 28' ο Πέδρο Ενρίκε με πολύ όμορφο κοντρόλ και πλασέ πάνω στην κίνηση σε 1-2. Έτσι η Ρόμα έφτασε τους 4 βαθμούς στον 3ο όμιλο, ενώ η Καραμπάγκ έμεινε χωρίς πόντο.

Η Ρόμα μπήκε δυναμικά στο ματς και μετά από ένα κόρνερ που εκτελέστηκε από δεξιά και την απόκρουση της άμυνας, ο Πελεγκρίνι έκανε γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Μανωλάς με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 0-1. Ο Έλληνας αμυντικός μάλιστα πέτυχε ένα ακόμα γκολ με κεφαλιά στη διοργάνωση, αφού και τα προηγούμενα δύο όταν φορούσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ήταν με τον ίδιο τρόπο απέναντι σε Μπενφίκα και Παρί.

Ο Έντιν Τζέκο μετά από ασίστ του Ελ Σαραουί με ωραίο δεξί σουτ έγραψε το 0-2 για να δώσει μεγάλο προβάδισμα στους Ρωμαίους. Στο 28' ο Βόσνιος είδε τον Σέχιτς να τον σταματά και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Πέδρο Ενρίκε, υποδέχτηκε ωραία την μπάλα από πάσα του Εντλόβου και με κοντρόλ και πλασέ πάνω στην κίνηση μείωσε σε 2-1, με το δεξί. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους ο Κόλαροφ στο 40' είχε μια καλή εκτέλεση, αλλά ο Σέχιτς απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.

Η Ρόμα συνέχισε δυνατά και στην επανάληψη, με τον Σέχιτς με αποκρούσεις τόσο στο 53' σε σουτ του Πελεγκρίνι, όσο και σε βολίδα του Μπρούνο Πέρες στο 60' κράτησε την Καραμπάγκ μέσα στο παιχνίδι. Περίπου στα μισά του β' μέρους ένα δυνατό σουτ του Ενρίκε πέρασε έξω από την εστία, με τον Βραζιλιάνο να γίνεται αλλαγή στο 76'. Ο Ελιονούσι που πήρε τη θέση του σούταρε από δύσκολη θέση στο 82' αλλά το σουτ του, πέρασε εκτός. Στο 90ο λεπτό ο Εντλόβου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αφού η κεφαλιά του πέρασε, λίγο έξω από την εστία του Άλισον.

Καραμπάγκ: Σέχιτς, Γκαράγιεφ, Μεντβέντεφ, Μίτσελ, Εντλόβου, Πέδρο Ενρίκε (76' Ελιονούσι), Μαντάτοφ (82' Γκουεριέ), Σαντίγκοφ, Αλμέιδα, Αγκόλι, Χουσεϊνοφ

Ρόμα: Άλισον, Ναϊνγκολάν, Ζουάν, Πελεγκρίνι (82' Στρόουτμαν), Τζέκο, Κόλαροφ, Γκοναλόν (67' Ντε Ρόσι), Ντεφρέλ (58' Φλορέντσι), Πέρες, Μανωλάς, Ελ Σαραουί

Η 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου:

Καραμπάγκ - Ρόμα 1-2

(28' Ενρίκε - 7' Μανωλάς, 15' Τζέκο)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι (21:45)

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:

Ρόμα 4(2)

Τσέλσι 3(1)

Ατλέτικο 1(1)

Καραμπάγκ 0(2)

Η επόμενη αγωνιστική (3η):

Τσέλσι - Ρόμα

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News