Αθλητισμός

Χιμένεθ: Ταπεινότητα ενόψει της Αούστρια Βιέννης

Δεν πρέπει να μπερδεύει την Ελλάδα με την Ευρώπη η ΑΕΚ σύμφωνα με τον προπονητή της

Χαμηλά κράτησε τους τόνους ο Μανόλο Χιμένεθ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Αούστρια Βιέννης για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η νίκη επί της Ριέκα έχει κάνει τους φίλους της Ένωσης να ελπίζουν πολλά, όμως ο Χιμένεθ τόνισε ότι πρέπει να μείνουν ταπεινοί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στο πως θα διαχειριστεί την κατάσταση μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού είπε: «Θα έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τον Ολυμπιακό. Η αποκατάσταση θα είναι πλήρεις, πιο δύσκολο θα είναι για το παιχνίδι της Κυριακής που θα είναι πιο σύντομο μετά την Αούστρια. Όπως λέω πάντα το καλύτερο αναλγητικό είναι η νίκη, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις δύο διοργανώσεις».

Για το αν θα ανακατέψει την τράπουλα: «Το πλέον ζωτικό πράγμα είναι η ξεκούραση και η αποκατάσταση κάποιων παικτών εν όψει και του ματς της Κυριακής. Όταν υπάρχουν ενδιάμεσα ματς, δεν μου αρέσει να σχεδιάζω από πριν, θα περιμένω μέχρι και αύριο για να περιμένω να δω ποιοι παίκτες είναι έτοιμοι».

Για τις διαφορές του ματς με την Αούστρια σε σχέση με αυτό στη Ριέκα: «Αν πιστεύουμε πως με μια νίκη τα έχουμε καταφέρει όλα, τότε έχουμε συμβιβαστεί με αυτό. Αυτό που κάναμε με Ριέκα έχει μεγάλη αξία, αλλά θα έχει μεγαλύτερη αξία αν καταφέρουμε δεύτερη νίκη με Αούστρια. Αυτό απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, θυσία, δουλειά και κυρίως ταπεινότητα».

Για το τι θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να διαχειριστεί την παρουσία της και στην Ευρώπη φέτος: «Πρώτα απ' όλα δεν δέχομαι να υπάρχει έξτρα πίεση. Εμείς πατάμε στη γη και κερδίζοντας τον Ολυμπιακό δεν μας εγγυάται κανείς ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και πρώτα απ΄ όλα αυτό θα ήταν έλλειψη σεβασμού στους αντιπάλους που έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Όσο είμαι εγώ η φιλοσοφία μου είναι να δίνουμε μάχη σε κάθε ματς. Ούτε είμαστε τόσο καταπληκτικοί τώρα, ούτε τόσο κακοί αν χάσουμε. Είναι υποχρέωση μας να κερδίσουμε όλα τα ματς. Το μόνο παιχνίδι που έχει αξία τώρα είναι με την Αούστρια και όχι ο Ολυμπιακός. Γι' αυτό στόχος της ΑΕΚ είναι το παιχνίδι με την Αούστρια και μετά το πρωτάθλημα. Δεν μου αρέσει η υπερβολή, ούτε η ηττοπάθεια. Μου αρέσει η δουλειά και η ταπεινότητα. Και αυτό απαιτώ από τους παίκτες και το δίνουν. Φυσικά είμαστε χαρούμενοι πως παίζει η ομάδα, ο μόνος τρόπος να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή. Πάντα θα έχουμε έναν αντίπαλο που θα προσπαθεί να σταματήσει».

Σχόλια