default-image

Ο πιο κερδισμένος οπαδός του Ολυμπιακού και ο Γκώνιας

Αθλητισμός
Ο πιο κερδισμένος οπαδός του Ολυμπιακού και ο Γκώνιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φίλαθλος κόσμος ανταποκρίθηκε στην ζωντανή παρουσία του μπασκετικού Ολυμπιακού και των άλλων ομάδων, δίνοντας δυνατό παρών στο διεθνές τουρνουά στα Δύο Αοράκια.

Όχι όμως και οι οργανωμένοι φίλοι των «ερυθρολεύκων» στον τελικό της αγαπημένης τους ομάδας στον τελικό της Κυριακής με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όλοι, πλην ενός, που εικονίζεται στη φωτογραφία μας, απάντησαν ποδοσφαιρικά στο μέγα δίλλημα της ημέρας. Προτίμησαν να δουν τηλεοπτικά το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, που είχε πολλαπλό ενδιαφέρον και όπως πήγε το πράγμα, βγήκαν χαμένοι από την επική ανατροπή και επικράτηση της ΑΕΚ. Μοναδικός κερδισμένος και μάλιστα με την αίσθηση του τροπαιούχου, είναι αυτός ο ένας που φαίνεται στην εικόνα μας, να υψώνει τη σημαία της θύρας 7, μόνο κι έρημος, με φόντο τα άδεια καθίσματα, που την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, ήταν γεμάτα από ερυθρόλευκο παλμό!

Ήταν ανεπίτρεπτο από τον Γκώνια

Ο Εργοτέλης, εξ αρχής, δεν ήθελε να δώσει συνέχεια στο άτυχο περιστατικό του προπονητή του, μετά το φιλικό παιγνίδι με τον Ερμή. Πόσο μάλλον όταν η διοίκηση του Ερμή, βαρύγδουπα, ζητούσε την αποπομπή του Τάκη Γκώνια, για το συμβάν με τον πρόεδρο της ομάδας των Ζωνιανών.

Πολύ εύστροφα ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης Μάγκετ Σάμι, έκανε την κίνηση να καλέσει την επομένη τον Γιάννη Κάββαλο και να ζητήσει συγγνώμη, για ότι έγινε, αναγνωρίζοντας εμφανώς με την ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, (με την φωτογραφία, όπου έχει πάρει αγκαλιά τον πρόεδρο του Ερμή, γράφοντας συγγνώμη και σεβασμό στα Ζωνιανά), το δίκιο της άλλης πλευράς.

Διαβάστε: Αγκαλιασμένοι Μάγκεντ Σάμι και Γιάννης Κάββαλος!

Το περιστατικό του Τάκη Γκώνια ήταν απρόσμενο και το έκανε βαρύτερο η αθλητική του ιδιότητα, που δεν μπορεί να αιτιολογήσει ή να δικαιολογήσει την κίνησή του, πόσω μάλλον να την υπερασπίσει με οποιοδήποτε επιχείρημα. Αν ήταν φίλαθλος, θα ήταν μια καταδικαστέα συμπεριφορά. Επειδή όμως πρόκειται για προπονητή, είναι και ανεπίτρεπτη και παντελώς αταίριαστη με τη φιλοσοφία του Εργοτέλη, που έχει καταγράψει ως σύλλογος πολύ θετική παράδοση.

Η ψυχραιμία της επόμενης στιγμής μπορεί να κάνει αυτό το συμπαθή άνθρωπο του ποδοσφαίρου να αναθεωρήσει την ακραία αντίδρασή του και να αναλάβει γενναία την ευθύνη της.

Είτε γνώριζε, είτε όχι αν επρόκειτο για τον πρόεδρο της φιλοξενούμενης ομάδας, ή ακόμη χειρότερα για κάποιο φίλαθλο. Το θέμα λυνόταν ουσιαστικά (οι ομάδες δεν είχαν να χωρίσουν τίποτε) με ένα πραγματικό συγγνώμη και την αποδοχή της κακιάς στιγμής. Εκείνος που το είδε -έτσι- πρώτος, ήταν ο κ. Σάμι και μπράβο του!

Κι αυτά:

- Το είχαμε παρατηρήσει και από τα τελευταία παιχνίδια της εθνικής μας ομάδας. Η μη κλήση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από τον Σκίμπε, ωστόσο απαντήθηκε και "πυρηνικά" από τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος.  Φυσικά ενόψει των αγώνων της Εθνικής με την Κύπρο και Γιβραλτάρ, η συμμετοχή του λογίζεται ως "κλειδωμένη".

- Περί Τσάλου ουδείς λόγος. Είναι αντικειμενικό ότι, αν δεν ήταν εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή να αναλάβει το "πλοίο", μπορεί να χρησιμοποιούσαμε ακόμη τη φράση που ακούγαμε επί μακρόν από τους πολιτικούς. «Στην... ξέρα»! Διαβάζοντας τις δηλώσεις του και παρακολουθώντας τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, είπε - όπως και να το κάνουμε - αυτονόητες αλήθειες.

- Εξαιρετικές εντυπώσεις αποκόμισαν οι ξένες αποστολές από τη συμμετοχή τους στο τουρνουά μπάσκετ στα Δύο Αοράκια. Από κάθε άποψη. Από φιλοξενία, εγκαταστάσεις, συμπεριφορά κοινού... Καθόλου τυχαίο που ο καλός γνώστης του Ηρακλείου, Γιάννης Σφαιρόπουλος, χαρακτήρισε το τουρνουά ίσως το καλύτερο της περιόδου.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του και παρακολουθώντας τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, είπε - όπως και να το κάνουμε - αυτονόητες αλήθειες.

- Γράψτε το, μας είπε ο Πρίφτης, «ο Νίκος Τούλης είναι από τα τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News