default-image

Άνετα ο Ολυμπιακός στον τελικό του τουρνουά Ηρακλείου

Μπάσκετ
Άνετα ο Ολυμπιακός στον τελικό του τουρνουά Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολο βράδυ πέρασε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του 2ου διεθνούς τουρνουά μπάσκετ που φιλοξενείται στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια» καθώς δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα νικώντας τον με 70-56.

 

Έτσι, μεθαύριο Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον  τελικό που θα ξεκινήσει στις 8:30μ.μ. Στις 6μ.μ. θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα στην Ούνιξ Καζάν και τον Ερυθρό Αστέρα.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας κατά διαστήματα έπαιξαν καλό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση αφήνοντας υποσχέσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

 

Δεν ξεκίνησε πολύ καλά ο  Ολυμπιακός, ο οποίος βρέθηκε να χάνει με 3-7, όμως όσο ο χρόνος κυλούσε η απόδοσή του ανέβαινε και με επιμέρους 14-2 σερί προηγήθηκε με 17-9 31’’ πριν το δεκάλεπτο. Παρά τις συνεχόμενες αλλαγές του Γιάννη Σφαιρόπουλου η ομοιογένεια του Ολυμπιακού δεν αλλοιώθηκε στη 2η περίοδο. Αντίθετα η εικόνα του βελτιωνόταν συνεχώς και με σκόρερ τον Μιλουτίνοφ κατάφερε να ανεβάσει την υπέρ του διαφορά, η οποία στη λήξη του ημιχρόνου έφτασε τους 17 πόντους (39-22).  

 

Η ελληνική ομάδα έβγαλε ενέργεια στην άμυνά της στην 3η περίοδο, δημιούργησε ωραίες φάσεις και διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο να χρησιμοποιήσει όσους παίκτες είχε στη διάθεσή του (να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιώργος Πρίντεζης έμεινε στην Αθήνα καθώς αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση) βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.

 

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 39-22 (ημίχ.), 53-38, 70-56.

 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 4, Παπαπέτρου, Σπανούλης 6, Αγραβάνης 8, Μιλουτίνοφ 16 (8ριμπ.), Στρέλνιεκς 6 (2), Τιλί 4 (7ριμπ.), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Ρόμπερτς 10 (1), Μπόγρης 6, Τόμπσον 6 (1).

 

Ερυθρός Αστέρας (Αλιμπίγεβιτς): Κέσελ 3 (1). Ραντίτσεβιτς 5, Ντάνγκουμπιτς 3 (1), Λαζάρεβιτς, Φελντέιν 7 (1/6τρ.), Άντιτς, Γιάνκοβιτς, Ρότσεστι 3, Λεσόρ 14, Γιοβάνοβιτς 5, Μπιέλιτσα 16 (1).

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News