default-image

Οι εκλογές της ΕΠΟ, διαιτησία και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Οι εκλογές της ΕΠΟ, διαιτησία και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε χθες στα ερωτήματα που του έθεσε η "Νέα Κρήτη" τόσο για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όσο και στα... ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αρχικά ο κ. Βασιλειάδης είπε: "Έγιναν πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κορύφωση των αλλαγών, αυτές που έγιναν στην ΕΠΟ. Θέλαμε ένα καθεστώς νομιμότητας! Έναν αθλητικό νόμο που δεν θα έχει παιδιά και αποπαίδια! Επίσης θέλαμε την εναρμόνιση των κανονισμών με αυτούς της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Αυτά τα πετύχαμε! Για πρώτη φορά η διαιτησία είναι ουσιαστικά αποκομμένη από την ΕΠΟ και υπάρχει ένα καθεστώς αυτονομίας με ξένο αρχιδιαιτητή! Από κει και πέρα τα πρώτα δειγματα μας προβληματίζουν (εννοούσε της διαιτησίας). Περιμένουμε λοιπόν τον χειρισμό που θα κάνει σχετικά η Ομοσπονδία."

Στη συνέχεια θέσαμε στον υφυπουργό το "καυτό θέμα" με τις επιχορηγήσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τον κ. Βασιλειάδη να σημειώνει: "Συμφωνώ με τις φωνές για τις επιχορηγήσεις! Θέλω όμως να πω κι εγώ το εξής: Τι γινόταν στα χρόνια που υπήρχαν χρήματα και αυτά... χανόντουσαν; Ας αφήσουμε όμως το παρελθόν και ας πάμε στο μέλλον: Το επόμενο διάστημα ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ μαζί με την ΕΠΟ σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τα προγράμματα που υπάρχουν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία! Με σκοπο την ενίσχυση των τοπικών ομοσπονδιών! Υπάρχουν προγράμματα υποδομών για αθλητές και σωματεία που είναι ιδιαίτερα σημαντικά".

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος-Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News