Αθλητισμός

Όταν οι μισές ομάδες του κερδοφόρου ΝΒΑ, είναι στο "κόκκινο"!

Παντού τα πάντα στη δίνη της κρίσης. Ακόμα και το ΝΒΑ! Για παράδειγμα, το κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα του κόσμου ενώ παρουσιάζει κέρδη  μισού δισεκατομμυρίου δολλαρίων, έχει στις τάξεις του 14 ομάδες, που εμφανίζουν απώλειες! Κάτι που αναμένεται να απασχολήσει τις 30 ομάδες που θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

    Το συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αξίας πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολλάρια ανά σεζόν (συνολικά με τη νέα τηλεοπτική συμφωνία 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και τα νέα έσοδα που σχετίζονται με χορηγίες στις φανέλες και μια συμφωνία διάρκειας ενός δισεκατομμυρίου με τη Nike, επιβεβαιώνουν την «οικονομική υγεία» του ΝΒΑ με 530 εκατομμύρια κέρδη, από τις 30 ομάδες.

    Ωστόσο, δεν έχουν κλείσει όλες με θετικό πρόσημο. Σύμφωνα με αναφορά του Espn, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ, σχεδόν οι μισές από τις ομάδες (14) έκλεισαν τον τελευταίο προϋπολογισμό με απώλειες. Και μάλιστα  σε μερικές περιπτώσεις, όπως  είναι  τα 63 εκατομμύρια του Ντιτρόιτ, σίγουρα υπάρχουν λόγοι ανησυχίας...

Όπως αναφέρθηκε, οι ομάδες που συμπεριλήφθηκαν στο κόκκινο είναι: Ατλάντα, Μπρούκλιν, Σαρλότ, Ντιτρόιτ, Ιντιάνα, Μέμφις, Μιλγουόκι, Μινεσότα, Νέα Ορλεάνη, Ορλάντο, Φοίνιξ, Πόρτλαντ, Σακραμέντο και Ουάσινγκτον.

Το NBA παραμένει κερδοφόρο, χάρη κυρίως στις ομάδες μεγάλης αγοράς με τους Λος Άντζελες Λέικερς να παραμένουν η πιο κερδοφόρα ομάδα του ΝΒΑ χάρη σε μια συμφωνία τοπικών δικαιωμάτων των μέσων μαζικής ενημέρωσης ύψους 149 εκατομμυρίων δολαρίων

Σχόλια