Αθλητισμός

Στην Κύπρο για το «Ζιβανάρειο» τουρνουά το Ρέθυμνο

Αντιμετωπίζει αύριο τον ΑΠΟΕΛ, μεθαύριο την ΑΕΚ και την Κυριακή την ΑΕΚ Λάρνακας

Στην Κύπρο βρίσκεται από το πρωί η ομάδα του Ρέθυμνο Cretan Kings, η οποία θα πάρει μέρος στο τουρνουά «Ζιβανάρειο Basketball Cup», το οποίο διοργανώνει ο ΑΠΟΕΛ στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου του Μιχαλάκη Ζιβανάρη.

Η ρεθυμνιώτικη ομάδα ταξίδεψε πλήρης στην Κύπρο καθώς τόσος ο Γιαννόπουλος όσο και ο Ράιτ ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Το τουρνουά ξεκινά αύριο (22/9) Παρασκευή με το Ρέθυμνο να αντιμετωπίζει στις 21:00 τον ΑΠΟΕΛ, ενώ το Σάββατο 23/9 θα βρεθεί απέναντι στην ΑΕΚ στις 15:00. Η αυλαία του τουρνουά θα πέσει την Κυριακή 24/9 με την αναμέτρηση κόνρρα στην ΑΕΚ Λάρνακας που θα ξεκινήσει στις 14:00. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο στάδιο «Τ. Παπαδόπουλος - Ελευθερία».

Σταύρος Μυκονιάτης: «Τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα»

Για το Ρέθυμνο Cretan Kings το «Ζιβανάρειο» τουρνουά θεωρείται πολύ σημαντικό καθω΄ς θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του ενόψει της πρεμιέρας της Basket League απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες.

Όπως επισήμανε ο Σταύρος Μυκονιάτης μιλώντας στο επίσημο σάιτ του συλλόγου, «βάσει του προγράμματός μας το τουρνουά είναι η πρόβα τζενεράλε για μας. Εξ ορισμού είναι δύσκολα τα παιχνίδια από τη στιγμή που θα παίξουμε 3 αγώνες στη σειρά. Σίγουρα δεν μπορείς να έχεις την ίδια απόδοση από το 1ο έως το τελευταίο παιχνίδι. Η ομάδα δείχνει, βάσει των προηγούμενων φιλικών, ότι είμαστε σε καλό δρόμο, τουλάχιστον στη φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μέσα στο γήπεδο επιθετικά και αμυντικά. Σε αυτά τα παιχνίδια πάμε να δούμε πόσο θα ανταποκριθούν σε αυτά που έχουμε δουλέψει. Επίσης περιμένουμε πολύ να ενταχθεί στο 100% ο Γιαννόπουλος γιατί είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας και μας έλειψε αρκετά στα προηγούμενα ματς στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Ρέθυμνο», είπε αρχικά ο συνεργάτης του Νίκου Βετούλα και πρόσθεσε:

«Θα είναι δύσκολα παιχνίδια. Το πρώτο είναι κόντρα στο ΑΠΟΕΛ. Μία πολύ καλή κυπριακή ομάδα. Ακολουθεί η ΑΕΚ, η οποία αναμφίβολα είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, που μάλιστα προέρχεται από πολύ δυνατά φιλικά όπως αυτό με την Ούνιξ, κερδίζοντας την μάλιστα. Τέλος, θα αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ Λάρνακας που είναι και αυτή μία πολύ καλή ομάδα.

Να επισημάνω πως η ΑΕΚ θα είναι η πρώτη αντίπαλος στις επίσημες αναμετρήσεις, δηλαδή στο Κύπελλο, αλλά θεωρώ πως μέχρι τότε οι ομάδες θα είναι διαφορετικές. Θα είναι μία από τις ποιοτικότερες του πρωταθλήματος και για μας είναι καλό ότι ξεκινάμε με αυτήν διότι θα είναι ένα πολύ δυνατό "τεστ" και αυτό».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΖΙΒΑΝΑΡΕΙΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου

18:30 ΑΕΚ - ΑΕΚ Λάρνακας

21:00 ΑΠΟΕΛ - Ρέθυμνο Cretan Kings

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

17:00 ΑΕΚ - Ρέθυμνο Cretan Kings

19:30 ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ Λάρνακας

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

14:00  Ρέθυμνο Cretan Kings - ΑΕΚ Λάρνακας

16:30 ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ

Σχόλια