default-image

Νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-0 τη Λάρισα

Ποδόσφαιρο
Νίκη για τον Παναθηναϊκό, 2-0 τη Λάρισα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός είχε τα γκολ και η Λάρισα τα… δοκάρια, με αποτέλεσμα κάπως έτσι να διαμορφωθεί το 2-0 των «πρασίνων» στην πρεμιέρα του Κυπέλλου.

Τσάβες και Μολίνς σκόραραν, ενώ αγωνία υπάρχει για τον Λουτσιάνο που τραυματίστηκε στο γόνατο (φόβοι για ρήξη χιαστών).

Ο Παναθηναϊκός, στο 4-4-1-1, παρουσιάστηκε με τον Διούδη κάτω απ' τα δοκάρια στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την πράσινη φανέλα. Στην άμυνα βρέθηκαν από δεξιά στ' αριστερά οι Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Μολέδο και Ινσούα. Στα χαφ, ο Ρέις είχε παρτενέρ τον Γιακούμπα Σιλά, οι Χατζηγιοβάνης και Μουνιέ βοήθησαν από τα πλάγια και ο Λουτσιάνο πρόσφερε βοήθεια στον προωθημένο Τσάβες. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ουσιαστικά, έδωσε ανάσες στους Βλαχοδήμο, Χουλτ και Χίλιεμαρκ όσον αφορά σε αυτούς που λογίζονται βασικοί, ωστόσο, η 11άδα σε γενικότερο πλαίσιο είχε... αρκετή φρεσκάδα.

Για την ΑΕΛ, ο Μπόζοβιτς υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του Ματάισεν, με τους Ρέντζα, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς και Γουάλας στην τετράδα της άμυνας. Σε ένα σύστημα που έμοιαζε κυρίως με 4-3-3, στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Φατιόν και Δερμιτζάκης με τον Κούσα ελάχιστα πιο πίσω, ενώ, οι Λεοζίνιο, Κριζμάν και Περόνε άλλαζαν θέσεις στην επίθεση.

Δέκα λεπτά χρειάστηκαν οι πράσινοι για να μπουν στο ματς και να περιορίσουν την ΑΕΛ. Σε αυτά τα δέκα λεπτά, η ομάδα του Ματάισεν προσπάθησε να παίξει γρήγορα και να στείλει τη μπάλα στην περιοχή του Διούδη, έγινε ένα σουτ από τον Φατιόν στο 3' με τον Μολέδο να πέφτει και να κοντράρει και οι όποιες προσπάθειες των «βυσσινί» σταματούσαν δίχως να γίνουν απόλυτα επικίνδυνες. Ο Παναθηναϊκός, με τον Κουρμπέλη να συνεισφέρει στα μετόπισθεν δίπλα στον Μολέδο και τον Μουνιέ να είναι από τους πιο κινητικούς στον αγωνιστικό χώρο, απέκτησε το προβάδισμα με το αριστερό διαγώνιο σουτ του Τσάβες στο 18ο λεπτό, έπειτα από πάσα του Λουτσιάνο.

Ο Αργεντινός με τον Βραζιλιάνο έδειξαν να αρχίσουν να βρίσκονται καλά στο χορτάρι, αλλά και οι δύο είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο, πράγμα που μπορεί μεν να φτιάξει ευκαιρία για γκολ πολύ γρήγορα, μπορεί όμως και να χαλάσει οποιαδήποτε προϋπόθεση για επικίνδυνη κατάσταση. Ο Ινσούα στο αριστερό άκρο της άμυνας έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα, σταθερός και ψύχραιμος ο Γιόχανσον από δεξιά, στηρίχθηκε στη δύναμή του ο Σιλά, έστελνε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο της ΑΕΛ ο Ρέις. Οι «βυσσινί», όσες φορές μπορεί να έτρεξαν στην επίθεση κυρίως με τον Λεοζίνιο, αδυνατούσαν να βγάλουν κάτι αξιόλογο οι Κριζμάν και Περόνε μαζί στην επίθεση. Τα στόπερ έβαζαν εμπόδια στον Τσάβες (που από την πλευρά του μπορεί να αργούσε να παίξει τη μπάλα σε ορισμένες περιπτώσεις).

Το θετικό για τους πράσινους ήταν πως με την έναρξη της επανάληψης παρατηρήθηκε διάθεση για γρήγορο παιχνίδι και πίεση πολύ ψηλά, αφού η ΑΕΛ δεν βιαζόταν να βγάλει τη μπάλα από την άμυνά της και να σπρώξει το παιχνίδι της προς την... αντίπερα όχθη. Ο Μουνιέ διατήρησε την απόδοσή του σε υψηλό επίπεδο και στο 61' από ωραίο χαμηλό γύρισμα του Γιόχανσον, αν και έκανε το πλασέ στην κίνηση, είδε τον Μπόζοβιτς να μπλοκάρει. Λίγο νωρίτερα, βέβαια, ο Παναθηναϊκός διέτρεξε κίνδυνο όταν έπειτα από γέμισμα του Λεοζίνιο από στημένη φάση, ο Διούδης δεν μπλόκαρε και ο Γιοβάνοβιτς δεν έκανε καλό σουτ στην επαναφορά.

Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 67' με τον Γουάλας να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ από πολύ πλάγια θέση, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι! Το γεγονός πως η ΑΕΛ είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να εξισορροπήσει την κατάσταση, ευνόησε τους πράσινους που μπορούσαν να τρέξουν πλέον σε αντεπιθέσεις, όμως αυτή του 76' όπου ο Λουτσιάνο βρήκε τον Χατζηγιοβάνη, όμως εκείνος δεν πλάσαρε επιτυχώς τον Μπόζοβιτς. Ο Βραζιλιάνος στη συγκεκριμένη φάση τραυματίστηκε μόνος του και αποχώρησε... Στο 79' σημειώθηκε και δεύτερο δοκάρι για τη Λάρισα με τον Περόνε από πλάγια αριστερά να κάνει κάτι σαν σέντρα - σουτ και να βρίσκει την αριστερή κάθετη δοκό του Διούδη. Πέρα από τον παλμό της ομάδας του Ουζουνίδη στα εναπομείναντα λεπτά και τα όσα θετικά πρόσφεραν οι Βιγιαφάνιες και Χίλιεμαρκ, ο Μολίνς είχε δοκάρι στο 89' και βρήκε το στόχο στις καθυστερήσεις με ωραίο πλασέ στην κλειστή γωνία για το τελικό 2-0.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Ρέις (72' Χίλιεμαρκ), Τσάβες, Μουνιέ (62' Βιγιαφάνιες), Λουτσιάνο (78' Μολίνς), Κουρμπέλης, Σιλά, Μολέδο, Χατζηγιοβάνης.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Κούσας, Περόνε, Κριζμάν (72' Ναζλίδης), Γουάλας, Ρέντζας, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Άντονι, Δερμιτζάκης (60' Ναβάρο), Λεοζίνιο (62' Κρητικός).

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News