default-image

Η Μπαρτσελόνα στηρίζει "πάντα την αυτοδιάθεση" στην Καταλονία

Αθλητισμός
Η Μπαρτσελόνα στηρίζει "πάντα την αυτοδιάθεση" στην Καταλονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα για τις προσπάθειες που γίνονται όσον αφορά την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας, έχει πάρει μεγάλη έκταση σε δημοσιότητα σε όλο τον κόσμο. Κι ενώ οι θέσεις της είναι γνωστές από καιρό, αυτή τη φορά η αφορμή για τις συλλήψεις στελεχών του καταλανικού κόμματος En Comu Podem, από την ισπανική εθνοφυλακή (οι ισπανικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειες για να σταματήσουν την ψηφοφορία ανεξαρτησίας) την κάνει περισσότερο βαρυσήμαντη.

Η Μπαρτσελόνα πήρε επίσημη θέση υπέρ όσων αγωνίζονται για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας, τονίζοντας εμφατικά, ότι είναι «πάντα υπέρ της αυτοδιάθεσης!». Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα σήμερα, όσον αφορά την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Καταλονία, η Μπαρτσελόνα, παραμένοντας πιστή στην ιστορική της δέσμευση για υπεράσπιση του έθνους, για τη δημοκρατία, για την ελευθερία λόγου και την αυτοδιάθεση, καταδικάζει κάθε πράξη η οποία μπορεί να εμποδίσει την ελεύθερη άσκηση αυτών των δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, η Μπαρτσελόνα εκφράζει δημόσια τη στήριξή της σε όλους τους ανθρώπους, τις οντότητες και τα ιδρύματα που εργάζονται για να εγγυηθούν αυτά τα δικαιώματα. Διατηρώντας τον απόλυτο σεβασμό προς το πολυποίκιλτο σώμα μελών της θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη βούληση της πλειοψηφίας των Καταλανών και θα το πράξει με έναν πολιτικό, ειρηνικό και παραδειγματικό τρόπο».

Αν ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλονία, η Μπαρτσελόνα δεν θα συμμετέχει πλέον στη La Liga.

Σκίμπε... όπως τα είχε πει ο Ρεχάγκελ στην Κρήτη TV

«Νομίζω πως ως Γερμανοί προπονητές δίνουμε συγκέντρωση στην άμυνα και στην πειθαρχία. Θέλουμε παίκτες με προσωπικότητα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην ομάδα. Μίλησα με τον Ότο και με μύησε στα μυστικά της ελληνικής καθημερινότητας και της κουλτούρας. Εξελίχθηκα μέσα απ' αυτά και νομίζω πως βοήθησα στην ομάδα» (Μίκαελ Σκίμπε)

Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, επιβεβαίωσε τον Ότο Ρεχάγκελ, που είχε  πει στη συνέντευξή του στην Κρήτη TV, όταν είχε πρόσφατα στο Ηράκλειο, πως είχε μιλήσει αρκετά με τον Σκίμπε όταν ανέλαβε την εθνική μας ομάδα, αλλά μετά είχε καιρό να τα πουν…

Κι αυτά:

Πυρετώδης η προετοιμασία για το διεθνές τουρνουά μπάσκετ που αρχίζει αύριο στα «Δύο Αοράκια». Όλοι επί ποδός στο πραγματικό παλατάκι για ν επιτύχουν την καλύτερη δυνατή επίδοση.

Οι παρουσίες από σήμερα όλων των αποστολών (Ολυμπιακός, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ούνιξ Καζάν, Ερυθρού Αστέρα), ζωντανεύουν την διοργάνωση, προδιαθέτοντας περισσότερο κόσμο να δώσει ζωντανό παρών.

Τελικά προτίμησε να τη δώσει τη συνέντευξη, από πολλαπλά έντυπα «ευχαριστώ» σε μια ανάρτηση τύπου και να εξηγήσει ζωντανά  πράγματα που θέλει να εκφράσει για τον ΟΦΗ.

 Ο Τσάλος αναγκάστηκε (όπως και άλλοι με εκδηλώσεις) να προσπεράσει την παρουσία του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο και να μεταφέρει τα επικοινωνιακά του προγράμματα τη Δευτέρα.

Όταν όλοι έχουν πέσει πάνω στον Τσίπρα και τους υπουργούς και εννοούμε τα μέσα ενημέρωσης, αντιλαμβάνονται ότι θα επισκιαστούν. Ακόμη και η ΕΠΟ ήταν να έλθει Πέμπτη στο Ηράκλειο και το πήγε Παρασκευή!

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News