default-image

Εμπλοκή του Μπούμπκα σε σκάνδαλο χρηματισμού;

Σπορ
Εμπλοκή του Μπούμπκα σε σκάνδαλο χρηματισμού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεργκέι Μπούμπκα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ζωντανός θρύλος, που όμως φέρεται να έχει εμπλοκή σε σκάνδαλο χρηματισμού και μάλιστα το όνομα του συνδέεται με δύο εκ των πιο διεφθαρμένων ανθρώπων του παγκόσμιου στίβου.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της γαλλικής Λε Μοντ, η επιτροπή δεοντολογίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην οποία είναι επικεφαλής ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν εξετάζει την αδιαφανή οικονομική σχέση που φέρεται ότι είχε ο Μπούμπκα ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ και αντιπρόεδρος της IAAF σε υπόθεση που αφορά χρηματισμό για την ανάθεση των Αγώνων του 2016 στο Ρίο. Μια υπόθεση για την οποία ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Κάρλος Νούζμαν (παλιός Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του βόλεϊ) βρίσκεται ήδη υπό κράτηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λε Μοντ, στις 18 Ιουνιου 2009, ο Μπούμπκα κατέθεσε 45.000 δολάρια στην υπεράκτια εταιρεία New Mills Investments Ltd που έχει έδρα το φορολογικό παράδεισο των νησιών Νέβις, της οποίας δικαιούχος ήταν ο Βαλεντίν Μπαλαχνίτσεφ. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος ταμίας της IAAF επί προεδρίας Λαμίν Ντιάκ ο οποίος έχει τιμωρηθεί με δια βίου αποκλεισμό από τη στίβο για την υπόθεση ντόπινγκ της Ρωσίας, αλλά και τις ύποπτες συναλλαγές του με τον Λαμίν Ντιάκ.

Την ίδια μέρα που έγινε η κατάθεση στην εταιρεία του Μπαλαχνίτσεφ, ο Μπούμπκα έκανε ακόμα μία (45.033 δολάρια) στην Pamodzi Sports στην οποία δικαιούχος ήταν ο γιος του Λαμίν Ντιάκ, Πάπα Μασάτα. Ήδη η έρευνα έχει επεκταθεί και στη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάθεση των Αγώνων του 2020 στο Τόκιο με τον Μπούμπκα να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και μπορεί να οδηγηθεί μέχρι και εκτός IAAF.

Πηγή: sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News