default-image

Ξεκινά η Λίγκα των Εθνών της UEFA - Τέλος τα φιλικά!

Ποδόσφαιρο
Ξεκινά η Λίγκα των Εθνών της UEFA - Τέλος τα φιλικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος τα φιλικά παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές ομάδες κατά τη διάρκεια της προκριματικής διετίας για το εκάστοτε Euro. Αντ' αυτού, θα δίνουν έξι ή οκτώ παιχνίδια (ανάλογα το όμιλο) και κάποια ματς Play off και μέσω αυτής της διαδικασίας θα μπορούν να κερδίζουν έξτρα εισιτήρια για τα τελικά του Euro. Παράλληλα, θα διεξάγεται και η καθιερωμένη διαδικασία των ομίλων.

Με αυτό το νέο σύστημα, ευνοούνται οι χώρες των μικρότερων κατηγοριών, αφού θα δίνεται οι δυνατότητα σε κράτη όπως η Μολδαβία, η Αρμενία, τα Νησιά Φερόα κτλ να διεκδικούν ένα εισιτήρια! Πρόκειται για μία ιδέα που είχε εκφραστεί από τον Μισέλ Πλατινί!Η Uefa θεωρεί τη Λίγκα των Εθνών ως βελτίωση των φιλικών ομάδων, δίνοντας  την ευκαιρία στους φίλους του ποδοσφαίρου, να δουν τις ομάδες τους να παίζουν σε πιο ανταγωνιστικούς αγώνες

Η διαδικασία θα έχει ως εξής:

Οι 55 χώρες μέλη της UEFA θα χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες  ανάλογα με τη δυναμικότητα τους, βάσει της κατάταξης εθνικών ομάδων της UEFA το Νοέμβριο του 2017.

Αν το Πρωτάθλημα των Εθνών άρχιζε σήμερα αυτές οι κατηγορίες θα ήταν ως εξής:

Α' κατηγορία: Iσπανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Ουαλία.

Β' κατηγορία: Ρωσία, Βόρεια Ιρλανδία, Σλοβακία, Σουηδία, Ολλανδία, Ουκρανία, Βοσνία, Αυστρία, Τουρκία, Ιρλανδία, Δανία, Ουγγαρία.

Γ' κατηγορία: Σλοβενία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σκωτία, Τσεχία, Ρουμανία, ΕΛΛΑΔΑ, Βουλγαρία, Ισραήλ, Νορβηγία, Κύπρος, Φινλανδία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν.

Δ' κατηγορία: Λιθουανία, Λευκορωσία, Γεωργία, Αρμενία, ΠΓΔΜ, Νήσοι Φερόε, Λουξεμβούργο, Λετονία, Μολδαβία, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Ανδόρρα, Μάλτα, Κοσυφοπέδιο, Σαν Μαρίνο, Γιβραλτάρ.

Στην Α' και στη Β' κατηγορία οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων. Στη Γ' κατηγορία θα σχηματιστούν ένας όμιλος των τριών ομάδων και τέσσερις των τεσσάρων ομάδων και στη Δ' κατηγορία, τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.

Οι ομάδες κάθε ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας. Οι αγώνες θα γίνουν το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2018.

Οι τέσσερις νικήτριες των ομίλων της κάθε κατηγορίας, θα παίξουν πλέι οφ το Μάρτιο του 2020 και η νικήτρια της κάθε κατηγορίας θα προκριθεί στα τελικά του EURO 2020.

Το EURO του 2020 θα γίνει με 24 ομάδες. Θα υπάρξουν δέκα προκριματικοί όμιλοι και οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική φάση.

Οι προκριματικοί όμιλοι του EURO 2020 θα αρχίσουν το Μάρτιο του 2019. Οι δέκα αγωνιστικές θα γίνουν το Μάρτιο, τον Ιούνιο, το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2019.

Η κλήρωση των προκριματικών ομίλων θα γίνει μετά το πέρας των ομίλων στο Πρωτάθλημα των Εθνών.

Αν μια ομάδα εξασφαλίσει την πρόκριση της μέσω των προκριματικών ομίλων και μέσω του Πρωταθλήματος των Εθνών, τη θέση της στα τελικά φάση θα πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα με την ψηλότερη θέση στην κατάταξη της UEFA στην κατηγορία της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News