default-image

Αγχωτική νίκη για τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Αγχωτική νίκη για τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ημέρες μετά το ισόπαλο 1-1 για το πρωτάθλημα, απόψε Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης συναντήθηκαν ξανά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για το Κύπελλο, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν αυτή τη φορά με 2-1.

Ο Ολυμπιακός είχε λιγότερες τελικές από τον Αστέρα, δεν έφτιαξε φάσεις, δεν απείλησε, αλλά ένας εκπληκτικός Εμενίκε αρκούσε να φέρει το τρίποντο-ανάσα με δυο γκολ.

Οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος του Σαββάτου.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφερανν να φτάσουν σε μία αγχωτική νίκη, ανοίγοντας το σκορ με πέναλτι στο 70ο λεπτό, σε μία φάση όπου ο Ζούμα έσπρωξε τον Μπεν και  ο διαιτητής Νεοφυτιάδης σωστά έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Εμενίκε το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 στο 71', ένα γκολ που έδιωξε το άγχος των «ερυθρόλευκων» που σταδιακά αυξανόταν.

Έξι λεπτά αργότερα, με τον Αστέρα να προσπαθεί να βγει στην επίθεση, ο Ολυμπιακός βρήκε χώρο στην κόντρα και καθάρισε τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ. «Δράστης» ξανά ο Εμάνουελ Εμενίκε ο οποίος «κεραυνοβόλησε» τον Αθανασιάδη με σουτ στην κίνηση έπειτα από κάθετη πάσα του Φορτούνη.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας μείωσε τελικά σε 2-1 με ένα όμορφο πλασέ του Τσουκαλά έπειτα από πάσα του Τριανταφυλλόπουλου, σε μια φάση που η «ερυθρόλευκη» άμυνα πιάστηκε στον ύπνο, αφού το δεξί άκρο της παρέμεινε κενό.

Μια ακόμη συνολικά προβληματική εμφάνιση του Ολυμπιακού, ο οποίος ωστόσο βρήκε τις λύσεις με τον Εμενίκε και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον όμιλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46' Μαρτίνς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ανδρούτσος (74' λ.τ. Μίλιτς), Ταχτσίδης, Πάρντο, Φορτούνης, Μπεν, Εμενίκε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79' Ιγκλέσιας), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (63' Κουμάντεϊ), Μουνάφο, Στανισάβλιεβιτς (59' Γκοντό), Δουβίκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News