default-image

Η "πόρτα", το χρήμα που μπαίνει, και το... χάλι τους!

Ποδόσφαιρο
Η "πόρτα", το χρήμα που μπαίνει, και το... χάλι τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκεκριμένοι βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ ΟΦΗ κινούνται -σύμφωνα με πληροφορίες- ενισχύοντας οικονομικά τη διοίκηση Τσάλου.

Ο «Α» μάλιστα έστειλε μόλις ένα σεβαστό ποσόν, ενώ είχε ανταποκριθεί στις κλήσεις του προέδρου άλλες δύο φορές με μικρότερα ποσά, πριν ο κ. Τσάλος αναγγείλει την περιβόητη συνέντευξη.

Οικονομικές υποστηρίξεις είχαν γίνει από παράγοντες που στήριξαν την προεδρία του, εξ αρχής, ενώ τρεις ακόμη μέτοχοι, δηλώνουν τώρα ότι θα «μπρατσάρουν» άμεσα οικονομικά, με κάποιους άλλους να του έχουν υποσχεθεί τον Ιανουάριο.

Μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που κλείνει τέλος του μήνα. Φαίνεται όμως να υπάρχει και μια παρεξήγηση: Όταν έκλεισε η προεδρία με το γνωστό «300 εγώ - 300 εσείς», ο μεν εννόησε από τη μέρα που θα αναλάβει, άλλοι δε, πάτησαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η αύξηση είχε αποφασιστεί στις 11 Ιουλίου και ο Φώτης Τσάλος ανέλαβε στις 24 του ίδιου μήνα. (Σύγχιση!)

Κι αυτά:

-Τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιάννη Πολεμαρχάκη, θέλησε να συναντήσει ο Φώτης Τσάλος, κάνοντας απροειδοποίητη επίσκεψη στο ξενοδοχείο του «Blue Marin» στον Άγιο Νικόλαο.

Εκείνη τη στιγμή ο «πρώην» απουσίαζε και ενημερώθηκε από το προσωπικό του, για τον επισκέπτη. Όχι ότι ο νυν, έφαγε πόρτα από τον πρώην…

-Θα επιμείνει στην προφορική του παραίτηση (ανεξαρτήτως λόγων) ο Αντύπας Σηφάκης, από την παρούσα διοίκηση; Γίνεται προσπάθεια να μεταπειστεί. Οι μετοχές του πάντως τις οποίες είχε υποσχεθεί αρχικά, δεν παραδόθηκαν στον Τσάλο. Πιθανότατα ο πρώτος πρόεδρος, άλλαξε γνώμη, αξιολογώντας τις καταστάσεις…

-Τα πρώτα 5 που έλαβαν τον έκαναν να ουρλιάζει. Τι να τα κάνω αυτά, έλεγε «πάρτα πίσω»! Τα πήρε όμως και μετά του πήγαν κι άλλα 7 και μετά… πενταψήφιο νούμερο…

Λεωνίδα πρόσεχε... έρχεται!

Πώς να πλησιάσει ένας σοβαρός επιχειρηματίας μέσα σε τόσο παρδαλή κατάσταση, όπως αυτή που επικρατεί, αφενός μεν στη Σούπερ Λίγκα, αν δεν έχει άλλου είδους συμφέροντα και πολύ περισσότερο, πώς να τολμήσει να βρεθεί στο «λησταρχείο» της Football League;  Υπό την ίδια έννοια, πώς να παραμείνει και κάποιος που θέλει να στηρίξει την αγαπημένη του ομάδα, αλλά θα πρέπει να πληρώνει ένα κάρο λεφτά, διαπιστώνοντας ότι κυριαρχούν οι «μεταβλητές» και το παρασκήνιο; (Υπό το πρίσμα αυτό γίνεται άκρως κατανοητή η όποια αποστροφή).

-Πως μπορεί να αισθάνεται ένας σοβαρός προπονητής με σχέδια, προγραμματισμό και όραμα, όπως π.χ. ο τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος;  Έχει φτιάξει μια ομάδα έτοιμη για την πρεμιέρα της 26ης Σεπτεμβρίου, μετά την πήγαν 1 Οκτωβρίου και τελικά κανείς δεν ξέρει, αν θα γίνει πριν τις 15…

[Πρόεδρε Λεωνίδα Λεουτσάκο, βάλε φρουρά και πρόσεχε πολύ τη θέση σου. Κάποιου… γυαλίζει το μάτι του, να γίνει πρόεδρος της Football League!]

-Το… χάλι σου!

Η Σούπερ Λίγκα  πήρε πίσω τις 14 ομάδες, αλλά η προσαρμογή της έμεινε στη Football League. Η διοργανώτρια της μικρής λίγκα, ορθά απαιτεί να αλλάξει το άρθρο 8 και στην παράγραφο 2 του ΚΑΠ και να προσαρμοστεί η προκήρυξή της για το πρωτάθλημα της τρέχουσας περιόδου. Ζητώντας να μην υποβιβαστούν έξι, αλλά τέσσερις ομάδες… Φυσικά! Εφόσον οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Super League δεν θα είναι τέσσερις τελικά, αλλά μόνο δύο (καθώς δεν προχωρά το σενάριο της μείωσης των ομάδων της Λίγκας από 16 σε 14), οι διοργανωτές της δεύτερης κατηγορίας . Τι θα κάνει η ΕΠΟ; Θα το περάσει; Το θέμα έχει να κάνει και με τις ομάδες που θα ανέβουν από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα…

-Το… χάλι σου! (2)

-Η φράση της εβδομάδας, με αφορμή τις διαιτησίες της 4ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα: «Ουδείς ξέρει ποιος πατάει το κουμπί»! (Το «χάθηκε η σφυρίχτρα», απλά έχει καταντήσει κοινότυπο!)

Πέρα από κάθε άλλη ανάγνωση, η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, για τους επιπρόσθετους βοηθούς, έχει δίκιο. Αλλά σε μια τέτοιο «σκάρτο» ποδοσφαιρικό περιβάλλον, ίσως το σύστημα VAR, με τη χρήση βίντεο, να ήταν απαραίτητο… Αν και μην παίρνεις όρκο, ότι και πάλι θα έβλεπαν τα λάθη στην περιοχή, οι επίλεκτοι διαιτητές κάθε «πόλου»!

-Καλή επιτυχία στον Γιώργο Κουναλάκη! Ως διαιτητής πλέον Football League, σφυρίζει το παιγνίδι κυπέλλου ΑΟΧ/Κισσαμικός- Αχαρναϊκός. (Το έχουμε σημειώσει ξανά: Βαριά η κληρονομιά)

-Γιατρέ, καλό αγώνα!

Ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν άφησε αναπάντητη την προσπάθεια του κ. Καγιούλη, να του ρίξει ευθύνες για την υπερχρέωση του Ηρακλή.

Πρώτον αποκάλυψε ότι ο Παπαθανασάκης του είχε πει ότι ο Καγιούλης είναι δικός του άνθρωπος.

Δεύτερον ενημέρωσε ότι είχαν πάρει "από τον ίδιο μάνατζερ, τον Ζαφειρόπουλο τρεις παίκτες όλους κι όλους, που τους πληρώσαμε -είπε- 10, 12 και 14 χιλιάδες ευρώ, το χρόνο, τον καθένα. Είναι λεφτά αυτά για να τα συζητάνε; Όταν βγήκε η ομάδα, ζήτησα να ανανεωθούν τα συμβόλαια αυτών των παιδιών και κάποιοι άλλοι παίκτες συμφώνησαν με τον ίδιο μάνατζερ, αλλά αυτό ήταν δικό τους θέμα. Τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις τις έκανε όλες ο πρόεδρος"

Και τρίτο "κάρφωσε" πολύ δυνατά όπως ο Αντετοκούνμπο: "Αποτελεί μεγάλη έκπληξη για μένα το γεγονός ότι ενώ είχαμε συμφωνήσει το μπάτζετ της ομάδας να είναι ακριβώς το τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεν πληρώθηκε κανένας και μπήκε η ΠΑΕ τόσα εκατομμύρια ευρώ «μέσα», όπως λένε όλοι. Κάτι άλλο πρέπει να συνέβη, το οποίο το ξέρουν ο Παπαθανασάκης, ο Καγιούλης και ο λογιστής…».

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News