Αθλητισμός

O λέκτορας της IAAF Κυριάκος Κυριακού δίδαξε στον «Πήγασο»

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στο μακροχρόνιο προπονητικό σχεδιασμό

Την ευκαιρία να διδαχθούν από έναν από τους κορυφαίους λέκτορες και εκπαιδευτές στίβου είχαν οι προπονητές του σωματείου «Πήγασος» τετραήμερος 14-17 Σεπτεμβρίου.

Ο Κυριάκος Κυριακού βρέθηκε στο Ηράκλειο προσκεκλημένος του παλιού του φίλου, πρωταθλητή της δισκοβολίας και ιδρυτή του σωματείου «Πήγασος», Σπύρου Αραμπατζή και προσπάθησε να μεταφέρει τις γνώσεις του στο εσωτερικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε.

Ο Κυρίακος Κυριακού είναι λέκτορας/εκπαιδευτής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου  (IAAF Lecture for Coaches), μέλος της Chief Coach Youth Academy IAAF, μέλος της ΕΑCA (European athletics Coaches association) και Ομοσπονδιακός Προπονητής της Κυπριακής Ομοσπονδίας στίβου-ΚΟΕΑΣ (ταχύτητες - Εμπόδια).

Έχοντας, λοιπόν, την εμπειρία και τις γνώσεις προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο μερικά μυστικά για το μακροχρόνιο προπονητικό σχεδιασμό ξεκινώντας από το kids Athletics και φτάνοντας στην μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης.

Παρόντα στο σεμινάριο ήταν και τα δύο νέα μέλη του σωματείου «Πήγασος» στο προπονητικό τιμ του στίβου, ο Χαράλαμπος Ρεθυμνιωτάκης και η Κατερίνα Καραταράκη.

Ο πρώτος ασχολήθηκε με τον Κλασσικό αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό του πανελλήνιες διακρίσεις και συμμετοχές στην εθνική ομάδα στίβου.

Είναι πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα Κλασσικό Αθλητισμό όπου αποφοίτησε με άριστα.

Η Κατερίνα Καραταράκη από την πλευρά της σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στους Αθλητικούς Δρόμους.

Ήταν αθλήτρια του ΟΦΗ αγωνιζόμενη στους δρόμους ταχύτητας και εμποδίων με πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνιους και Βαλκανικούς αγώνες.

Σχόλια