Αθλητισμός

Στο διεθνές καλεντάρι της AIMS ο Μαραθώνιος Κρήτης

Στις 15 Απριλίου θα διεξαχθεί στα Χανιά το 2018

Στο διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS, www.aimsworldrunning.org) ανήκει πλέον ο Μαραθώνιος Κρήτης, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τη νέα σεζόν στις 15 Απριλίου 2018.

Όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Κρήτης, ο αγώνας που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία την τελευταία διετία θα αποκτήσει και διεθνή ισχύ.

O Μαραθώνιος Κρήτης είναι μία από τις μαζικότερες αθλητικές Διοργανώσεις στην Ελλάδα. Η περσινή Διοργάνωση προσέλκυσε πάνω από 3.500 συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα οι οποίοι κατέκλυσαν το Ενετικό λιμάνι Χανίων και απόλαυσαν το τρέξιμο και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Ενετικό λιμάνι, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία  αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική παραλιακή οδό προς Πλατανιά, το Νησάκι «Θοδωρού» με τον Κρητικό Αίγαγρο το περίφημο Κρι-Κρι και το Ιστορικό Μάλεμε.

Πέρα από τα αγωνίσματα, η Διοργάνωση περιλαμβάνει και παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 13/04/18 την τελετή κοπής του Κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών Ολυμπιακό Σύμβολο. Το Σάββατο 14/04/17 την Λαμπαδηδρομία προς τιμήν του Μακαριστού Ειρηναίου και την Τελετή Έναρξης στην πλατεία Δημοτικής της Αγοράς Χανίων με μουσικό πρόγραμμα.

Ο ΕΟΤ συμπεριέλαβε και το 2018 στις δράσεις του και συγκεκριμένα στις «Τρέχουσες Εκδηλώσεις» του www.visitgreece.gr τον Μαραθώνιο Κρήτης, στην ελληνική και αγγλική έκδοση υπό τα παρακάτω link:

http://www.visitgreece.gr/el/events/3rd_crete_marathon

http://www.visitgreece.gr/en/events/3rd_crete_marathon

Σχόλια