default-image

Ο Φέτελ πήρε την pole position στη Σιγκαπούρη

Αθλητισμός
Ο Φέτελ πήρε την pole position στη Σιγκαπούρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την pole position για το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης... Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και πιο επιτυχημένος οδηγός στην σύντομη ιστορία της Μερίνα Μπέι, έκανε δύο εντυπωσιακούς γύρους στο Q3 και κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή τις Red Bull Racing που είχαν σαρώσει στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών αλλά και στις δύο προηγούμενες των κατατακτήριων.

 Ήταν μία pole υψίστης σημασίας για τον Vettel, ειδικά από τη στιγμή που ο Lewis Hamilton θα εκκινήσει μόλις πέμπτος.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. H Μαρίνα Μπέι υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου, οδοστρώματος στους 33 και την υγρασία στο 70%. Στο Q1 o Romain Grosjen γλίτωσε από ένα τετ α κε, όχι όμως και ο Felipe Massa που σημάδεψε τον τοίχο στην έξοδο της στροφής 21, προκαλώντας κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικών του. Αφού επισκέφτηκε τα pit για αλλαγή ελαστικών, επέστρεψε στην πίστα αλλά αυτή τη φορά έκανε λάθος στην τελευταία στροφή και ήταν στη λίστα αποκλεισμού στο Q1. Εκεί το δεύτερο μισό του grid είχε καταταχθεί σε παράταξη, με τη Haas του Kevin Magnussen, τις δύο Williams και τις δύο Sauber να αποκλείονται από τη συνέχεια.

Στην κορυφή οι "ταύροι" έκαναν το 1-2, με τον Verstappen ταχύτερο του Ricciardo, σκηνικό που επαναλήφθηκε και στην επόμενη περίοδο. Στο Q2 τέθηκε νοκ-άουτ ο Jolyon Palmer με τη Renault, οι δύο Force India, η Toro Rosso του Daniil Kvyat και η Haas του Romain Grosjean.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News