default-image

Ο Λεβαδειακός "καθάρισε" νωρίς με τη Ξάνθη

Ποδόσφαιρο
Ο Λεβαδειακός "καθάρισε" νωρίς με τη Ξάνθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα γκολ ήταν αρκετό για τον Λεβαδειακό για να κερδίσει τη Ξάνθη (1-0) και να ανέβει κι άλλο βαθμολογικά...

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Λεβαδειακό. Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Μετά από σέντρα του Τσαμπούρη, ο Ζαραδούκας έκανε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μπαξεβανίδη, ο οποίος είχε γυρίσει πλάτη. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα (απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους), με τον Μπραντάο να ευστοχεί και να ανοίγει το σκορ με το παρθενικό του τέρμα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μετά το γκολ η Ξάνθη άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βρουν χώρους και να φύγουν στην κόντρα-επίθεση. Σε μία εξ αυτών ο Γιουσούφ έκανε το διαγώνιο σουτ (13') με τον Ζίφικοβιτς να διώχνει και ένα τέταρτο αργότερα ο β' βοηθός δεν επέτρεψε στην ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό να κάνει δύο τα τέρματά της! Ο Γιουσούφ μετά από εξαιρετική κάθετη του Μητρόπουλου έφυγε ένα μέτρο πίσω από τον τελευταίο αμυντικό, πέρασε και τον Ζίφκοβιτς και σκόραρε αλλά ο Σίπκας «είδε» οφσάιντ!

Το πρώτο μέρος τελείωσε με δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Στο 37ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπραντάο έκανε «τσαφ» και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Επασί, ενώ στην επαναφορά ο Γέντρισεκ με κεφαλιά-ψαράκι δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε. Στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου δε, ο Γιουσούφ έφυγε στην αντεπίθεση αλλά ο Ζίφκοβιτς του είπε «όχι».

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος ήταν κάκιστος και το ματς δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Κακός ρυθμός, πολλά φάουλ στη μεσαία γραμμή αλλά και απανωτά λάθη από τους παίκτες των δύο ομάδων συνέθεταν το… σκηνικό στην επανάληψη. Στο ματς άρχισαν να μπαίνουν και οι δύο προπονητές, οι οποίοι έκαναν τις αλλαγές τους για διαφορετικούς λόγους. Ο Ανιγκό για να κρατήσει το αποτέλεσμα, ο Ράσταβατς για να διεκδικήσει τουλάχιστον τον βαθμό.

Η αμυντική λειτουργία των παικτών του Λεβαδειακού ήταν εξαιρετική, δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να φτιάξουν ούτε… μισή φάση και εν τέλει οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν σε μια σπουδαία νίκη, την πρώτη τους στο πρωτάθλημα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης (66' Φαβάρο), Μεντί, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος (83' Καλτσάς), Νιάς, Ζαραδούκας, Σίλβα (72' Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Μπραντάο

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας (Π. Ορφανίδης), Καμαρά, Λουσέρο (83' Κάστρο), Μπρίτο, Ρότσε (66' Κίκε), Γέντρισεκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News